• Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.

1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.

2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24

#513497  autor: pawcio1978
 05 lis 2011, 14:49
Vinkler:
Zgoda. Ale weź pod uwagę, że to jest sprzęt, który ma prawo zepsuć się. I nic nie jest wieczne.

#513504  autor: Fakers
 05 lis 2011, 14:58
T-Awarię występują coraz częściej a wybrałem PTC gdyż korzytam z ich usług od bardzo dawna a za czasów PTC nigdy takie coś nie miało miejsca po wejściu globalnej marki nawet BOA jest płatne.
Jedno co wiem ,że to ostatni rok z Trele Morele dzisiaj już wykorzystali moją cierpliwość do zera...

#513507  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2011, 15:07
Zawsze uważałem, że PTC jest jedną z lepszych jakościowo siecią, pod względem połączeń głosowych, itp., ale dziwi mnie, że ta sieć ostatnio się zaczęła psuć... Małpują już Orange? Nie wiem... Chyba, że to znów światłowód.
Awaria PTC w Malborku i okolicach nadal trwa. Są problemy z połączeniami głosowymi (m. in. "sieć zajęta").

[ Dodano: 2011-11-05, 15:10 ]
Oto, co piszą na Facebook'u:

"Drodzy! W ciągu ostatnich kilku godzin otrzymaliśmy wiele zgłoszeń, w
których nasi klienci informawali o problemach z korzystaniem z naszych
usług. Chcemy serdecznie przeprosić za sytuację, której powodem są zewnętrzne, nieleżące po naszej stronie przyczyny. Jednocześnie zapewniamy, że nadajniki
T-Mobile działają bez zarzutu, więc kilkukrotne próby nawiązania łączności
mogą zakończyć się powodzeniem. Aktualnie trwają prace nad usunięciem
usterki."

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#513508  autor: muchakk
 05 lis 2011, 15:11
Mi na podkarpaciu Heyah działa normalnie... jak w zwykły dzień :)

#513509  autor: thonka
 05 lis 2011, 15:11
Fakers, reklamacja - nic wiecej.
Fakers pisze:Prowadzę działalność i nie mogę sobie pozwolić na takie numery żeby mieć dwa bezużyteczne telefony za które płace regularnie
ryzyko prowadzenia DG.

tu masz ladnie zacytowane co mozesz zrobic, a nie mozesz zrobic nic, bo laczna przerwa w okresie rozliczeniowym nie trwala 36h, by dostac odszkodowanie oraz nie trwa poki co dluzej niz 12h, wiec nie dostaniesz zwrotu oplaty abonamentowej...
http://www.arslege.pl/odszkodowanie-za- ... 72/a30970/

po inne utracone korzysci (niepodpisanie jakiejs waznej umowy, strata klienta) zostaje Ci jedynie je wycenic (powodzenia z wycena rzeczy niematerialnych, niemozliwych do prostej wyceny) i zwrocic sie w postaci reklamacji od wyplate odszkodowania, a po wyczerpaniu sciezki reklamacyjnej (jeszcze nie widzialem operatora, ktory dobrowolnie wyplaca takie odszkodowania), do odpowiedniego sadu.
Karlos20 pisze:Chcemy serdecznie przeprosić za sytuację, której powodem są zewnętrzne, nieleżące po naszej stronie przyczyny
taa...

szkoda tylko, ze to ich karty sim maja problem z lacznoscia i klienta nie obchodzi czy problem jest z nadajnikiem, gora, ktora nagle wyrosla czy przecietym kablem... nie dziala ich siec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#513517  autor: KamaZ
 05 lis 2011, 15:31
muchakk pisze:Mi na podkarpaciu Heyah działa normalnie... jak w zwykły dzień :)
Awaria dwóch sieci to byłoby za wiele :P

Przed chwilą dzwoniłem do ojca zapytać się jak mu się dzisiaj Heyah sprawuje i dowiedziałem się, że od rana są problemy z połączeniami w Tomaszowie i okolicy.
 #513534  autor: alvin
 05 lis 2011, 15:58
Nie wiem jak teraz ma się sytuacja, ale od rana gdzieś od 9-10 do około 12 nie było możliwości się dodzwonić.

Różnie też zachowywały się poszczególne numery sieci. Z jednej sim T-Mobile można było się dodzwonić do drugiej T-Mobile, jednak z drugiej na pierwszą już nie szło.

Ale np. na sim Play nie szło z żadnej sim T-Mobile.

#513536  autor: jason22
 05 lis 2011, 16:14
Po kilku godzinach awaria zostałą usunięta. W Bydgoszczy telefony działają.

Problem z dostępem do takich usług, jak połączenia głosowe, wiadomości sms i transmisja danych minął . Telefony od kilkunastu minut działają.

#513539  autor: Kopi
 05 lis 2011, 16:23
Mnie internet stacjonarny w Radomiu już działa.

#513541  autor: thonka
 05 lis 2011, 16:41
u mnie trasmisja danych dalej lezy...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#513542  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2011, 16:46
thonka, współczuć tylko... Ale w zamian połączenia głosowe już działają bez zakłóceń.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#513545  autor: thonka
 05 lis 2011, 16:48
looo! szalenstwo! gprs poszedl :D max. umts, gdzie nadajnik HSPA mam 50m od okien :D

edit:
i juz nawet hspa puscili ;)

#513549  autor: KC-KARLOS
 05 lis 2011, 16:54
No i problem już z głowy :) Ufffff....

#523090  autor: ksz_sz
 19 gru 2011, 11:38
Gdańsk Orunia - Górna również nie działa sieć GSM nie można się połączyć i dodzwonić. Póki co sms-y chodzą.

#523091  autor: laptokowiec
 19 gru 2011, 11:47
Sopot nie działa.
T-mobile się stacza. Chyba pora opuścić ten "okręt"

odzyskiwanie danych