Wszystko, co dotyczy awarii w sieciach stacjonarnych i komórkowych.
Regulamin forum:Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Dla utrzymania porządku i przejrzystości w temat, prosimy trzymanie sie zasad.
1. Zanim założysz nowy temat sprawdz czy przed chwilą, ktoś już o tym nie pisał. Wtedy lepiej dołączyć się do danego wątku, dając informacje o dalszej awarii lub jej zakończeniu.
2. Zakladając temat oznaczaj na początku kogo dotyczy problem,
np. [Orange] , [Plus], [Era], [Play], [TP] a następnie dokladnie określ problem.
Przykłady:
[Orange] Problem z doładowaniem konta prepaid.
[Plus] Awaria platformy Simplusa
[Era] Nie można zalogować sie do sieci
[Play] Nie działa Play24
Awaria takze w Bydgoszczy i okolicach, nic nie dziala albo 'siec zajeta', albo 'blad sieci'. Jestem ciekawa jak dlugo to potrwa. W internecie znalazlam info ze trzeba do nich zadzwonic i podac swoj nr telefonu. Heh ciekawe jak jak nie dziala a ktos nie ma innego numeru to co do sasiada ma biec? ;/
Tak Tak - telefon normlanie się loguje, ale dzwoniąc na niego z Play od razu włącza się poczta głosowa. Dzwoniąc z Tak Taka pokazuje się "Błąd w połączeniu".
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Potwiedzam, w Gdańsku z TakTaka na TakTak nie można się dodzwonić. Wyskakuje komunikat "Sieć zajęta" lub ewentualnie w przypadku podjęcia próby połączenia w numerze docelowym włącza się poczta głosowa. Tak samo, kiedy połączenie wychodzi z Playa do TakTaka.
Reasumując - ani przychodzące, ani tym bardziej wychodzące połączenia nie są realizowane.
Szczecin - BIS nie działa, połączenia wewnątrz sieci też leżą. Na facebooku oblężenie ich strony - na wszystkie zapytania odpowiadają w stylu "nie wiemy nic ale jak coś się dowiemy to kiedyś powiemy"
Braniewo i Elblag też leżą, w sieci nie da się dzwonić, ale można odbierać rozmowy z Play.
Bydgoszcz - nie da się dzwonić i odbierać od jakiegokolwiek opa.
Mam dwa numery z TMobile i od rana nie mogę z nich korzystać - wie ktoś jak im się dobrać do tyłka bo dlaczego mam płacić za coś co nie działa.Prowadzę działalność i nie mogę sobie pozwolić na takie numery żeby mieć dwa bezużyteczne telefony za które płace regularnie.Taka sytuacja zdarzyła się już dwukrotnie że przez pół dnia nic nie działa.
Pozdrawiam
To nie głupota posiadać dwa numery w tej samej sieci, przecież człowiek płaci abo za dostarczanie usług. Wybrał erę/t-mobile bo miał jakieś przesłanki ku temu, to, że teraz ta sieć nie wywiązuje się z podstawowego obowiązku względem klienta, czyli dostarczaniem usługi nie informując nawet klientów o tym, świadczy tylko o ich podejściu do klienta. Brać kasę (nie zapłać rachunku) i nie inwestować w swoją infrastrukturę należycie i teraz są efekty...
Ja do Play już przeniosłem 4 numery i zakupiłem 2 i ani razu nie miałem problemu, jak kto i komu oraz ile więcej chce płacić kasę to już jego sprawa. Niech dochodzi swoich praw, ale pewnie z podejściem t-mobile zostanie zignorowany.