Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Dotykowiec nie równa się android.grzegi pisze: Po pierwsze szkoda mi kasy, wolę ją wydać na coś innego, a po drugie i tak 90% czynności, które wykonujemy na telefonie to rozmowy i smsy. A do tego nie potrzebuję Androida, każdy telefon mi to zaoferuje.
Ja również tak uważam, ale to wynika chyba z wieku użytkowników.grzegi pisze: Osobiście uważam, że 70%, jak nie więcej użytkowników smartfonów, wykorzystuje internet w telefonie do zabawy (fb, youtube itp.). A to samo mogę robić na laptopie...
pisalem o 40latkach. 10 lat wiecej to juz zaczyna sie przepasc. Oni jeszcze nie mieli doczynienia z komputerami - no chyba ze z jakas "ODRA" na karty perforowane wielkosci malego pokoju.Quetzal pisze:..
Pięćdziesięciolatkowie (i więcej), których ja znam są zirytowani jak dostaną smsa.
przepraszam, ale nie bardzo rozumiem o Co ci chodzi?pawcio1978 pisze:markoz7874:
Osobiście kupowałem swoją obecną Nokie w MediaMarkt. Zapłaciłem 499złotych. Natomiast wtedy Plus za ten sam model w wolnej sprzedaży chciał 1025złotych. Ale ty zapewne jesteś na tyle bogaty, że kupisz od razu telefon za 2-3 tysiące złotych u operatora.
Nie zważasz też na to, że wiele współczesnych telefonów obsługujących umts, 3g, 4g musi trafiać z takich czy innych powodów do serwisu (np: dotyk padł, problem z dźwiękiem, itp).
pogadamy jak bedziesz mial tyle lat co onipawcio1978 pisze:markoz7874:
dlatego jest taki dział medycyny zwany potocznie okulistyką. natomiast okulistyka lubi tańczyć w parze z optykiem
spoko, jeszcze 20-30lat i poznasz problem z autopsjipawcio1978 pisze:Akurat nie znam.
Ale za to znam osobę, która ma ponad 2 lata ten sam telefon i go nie potrafi obsługiwać
Konsultant po prostu "postraszył Cię". Aktualnie w dedykowanych taryfach na abonament w PLAY (ALL INCLUSIVE, ALL INCLUSIVE MAX) jest zaszyty pakiet internetowy na zasięgu PLAY i Plus - BEZ OBAW o koszty, bo po przekroczeniu pakietu, spada tylko prędkość, a opłaty nie będą naliczane.plusik67 pisze:Myślęo przejściu do PLAY ale wszędzie straszą internetem. Coś się przełącza i jakaś literka R ma wskakiwać? Czy biorąc dobrego smartfona z 1GB mogę swobodnie surfować w PLAY?. Konsultant z PLUSA przestrzega i odradza bo nabiję megabajty a i Play nie ma zasięgu?
Jeśli wybierzesz abonament AI MAX, wtedy masz 1 GB szybkiego neta miesięcznie bez obawy o wyższe rachunki za neta w smartfonie.plusik67 pisze:Czy biorąc dobrego smartfona z 1GB mogę swobodnie surfować w PLAY?
plusik67 pisze:Dziękuję. Rozwiałeś moje wątpliwości.Ci z Plusa ciągle mnie straszą opłatami za roaming internetowy więc miałem cykora co do przejścia do PLAY. Choć ktoś i coś takiego napisał:
Poczytałem trochę na forum androida i dowiedziałem się że mając all inclusive nie muszę martwić się czy korzystając z neta jestem na nadajniku Playa czy tez Plusa.
Tu cytat:
Cytat:
W nowych taryfach All Inclusive (abonamenty, mixtura i fresh) sa juz tylko pakiety internetowe dzialajace na zasiegu obydwoch sieci i nie wazne czy jeates w zasiegu Play czy Plusa.
ale też była i taka wypowiedź:
Cytat:
przy okazji rozmawiałem z pracownikami, którzy to wyraźnie ostrzegli, aby wyłączyć (odptaszkować) Roaming Danych, ponieważ w momencie przejścia z nadajnika Play na Plus, będę płacił dodatkowo za połączenia z internetem.
Więc???