Czemu nadal od istnienia Play na moim telefoniku Nokia N8,C7,E7 innych po wybraniu trybu pracy GSM ,wybór ręczny (wyskakują mi wtedy sieci Era,Orange PL,Plus,Play)wybieram z tego ręczny Plus,telefon myśli z 10 minut i wyskakuje mi na wyswietlaczu BRAK DOSTĘPU DO SIECI!!!!,wybieram drugi raz ręczny PLUS,telefon myśli z 5 minut i wyskakuje w końcu na wyświetlaczu :WYBRANO RĘCZNIE SIEĆ PLUS!!!!I dopiero zalogowało po 15 minutach telefon do ręcznego PLUS.No może przesadzam z tym czasem ,ale z 5 minut trzeba czekać.
Samochodem jadąc trzeba czekać z 50 km.zanim łapnie z jednego miasta powiatowego do drugiego!!!!
Natomiast po wybraniu ręcznego PLAY,po bodajże 3 sekundach wyskakuje na wyswietlaczu:WYBRANO SIEĆ MACIERZYSTĄ!!!
I jest OK, jak oczywiście jesteśmy w zasięgu macierzystym Play,a tego jak na lekarstwo.
Może ktoś mi wytłumaczyć te problemy i czemu do PLUS tak długo loguje telefon i nie wyskakuje mi na wyświetlaczu po 3 sekundach:WYBRANO SIEĆ PLUS,tylko trzeba tyle czekać,wybierać dwa razy i wyskakuje BRAK DOSTĘPU DO SIECI; Z CZERWONYM WYKRZYKNIKIEM NA KOŃCU!!!!!
Jak oni mają podpisaną umowe roamingową z tym Plus,że u mnie w całym woj.podlaskim takie cyrki,dalej nie sprawdzałem.
Dzwonie do nich na infolinie wiele razy i cały czas olewają tą kwestie i mnie spławiają.
Na ustawieniach automatycznych dzieje podobnie,ciągnie z nadajnika PLAY do bólu,a na nadjniki PLUS i tak nie zaloguje samo telefonu i telefon jest bez zasięgu pomiedzy większymi miastami.
Proszę o opinie i sugestie w tej sprawie i czy ktoś miał podobnie i tak dzieje.
Nie dość,że PLAY wyłączył usługe CELL INFO ze swoich nadajników,ma ich jak na lekarstwo to jeszcze są problemy z logowaniem telefonu na nadajniki Plus i czy nie da tego poprawić,zeby przebiegało to płynniej,SZYBCIEJ jak w przypadku sieci macierzystej jak korzystają z romaningu Plus i żeby ten BRAK DOSTĘPU nie wskakiwało...........?
Bo prawidłowo taki dostęp jest,ale faktycznie dopiero po dwukrotnym logowaniu telefonu i długim czasie;
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 07:17 przez wiertolot, łącznie zmieniany 2 razy.