• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#511564  autor: Vieslav
 26 paź 2011, 21:47
lunatik pisze: Ale ten NOM wygląda zachęcająco.
Przed rozmową z dziadkiem zadzwoń na infolinie i zapytaj o ofertę. Jakoś pod koniec lata sąsiadka przenosiła się z TP za moją namową i dostała abonament chyba trochę ponad 55zł jako pakiet kwotowy, z tym, że cena połączeń była o wiele niższa niż w Dzwoń za wszystko na stronie www (stacjonarne chyba 18gr, komórki między 30-50gr, nie pamiętam dokładnie). W TP płaciła grubo ponad 100zł właśnie ze względu na komórki i połączenia za granicę, teraz płaci sam abonament bo nie jest w stanie przekroczyć.
BTW fan klub Playa już przeszedł sam siebie - osoba dzwoni najczęściej na 3 numery w Plusie, chce zachować numer stacjonarny ale i tak fresh będzie najlepszy :smt005 . Tym bardziej stacjonarny Play, gdzie nie ma wliczonych minut na komórki (poza Play).

#511573  autor: grzegi
 26 paź 2011, 22:11
Vieslav pisze:chce zachować numer stacjonarny
ale nie jest wykluczone przejście na komórkę - sam autor to napisał - dlatego podajemy też różne opcje, np. z Orange.

#511626  autor: elkanguro
 27 paź 2011, 08:39
A ja ponawiam swoje pytanie, czy u dziadka jest stałe łącze internetowe? Bo jeśli tak, to ja bym obstawiał jednak VoIP - zero abonamentu, stawki za połączenia takie jak w prepaidach albo i jeszcze niższe.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#511646  autor: avt31
 27 paź 2011, 11:13
Vieslav pisze: Tym bardziej stacjonarny Play, gdzie nie ma wliczonych minut na komórki (poza Play).
A w stacjonarnym w Plusie masz wliczone rozmowy do Plusa? I jaką masz stawkę podstawową w niższych abo?
Na połączenia do Plusa najtaniej wyjdzie oczywiście tylko S+ z odpowiednią taryfą, ale autor nie podał liczby rozmów i ilości minut.
Autor powinien uwzględnić post elkanguro.
U znajomych jest takie rozwiązanie z bramką voip. Net z kablówki, a numer stacjonarny przeniesiony do operatora voip. To jest najtańsze rozwiązanie przy równoczesnym korzystaniu z internetu.
A dodatkowo do tego można dobrać dziadkowi odpowiedną sieć komórkową i taryfę do rozmów z większością osób..

#511888  autor: alkonauta
 28 paź 2011, 16:48
Podpowiem ciekawskim, ze moj PLAY DOMOWY dziala nie tylko w lokalizacji z umowy ale i w calym miescie (Poznan) a takze 30km od niego. Do tego mozna sie zalogowac na zasieg plusa. Zastanawia mnie tylko to czy to blad systemu czy wszycy play-domownicy tak maja. Ma ktos z forumowiczow podobne doswiadczenia? Wtedy taka opcja dla dziadka bylaby idealna. Ma komorke a ludzie do niego dzwonia na jego numer stacjonarny gdziekolwiek jest, bez przeniesien polaczen itp.

#511896  autor: ChuckyCiechanow
 28 paź 2011, 17:13
Mam Play Domowy również loguje się do Plusa. Działa również w całym Ciechanowie.