Użytkownik
Ranga
Stały bywalec
Można spróbować zainstalować FieldTesta i nim spróbować wymusić nośną 10836, ewentualnie 10812 o ile taka jest na tej stacji. Tylko nie wiem czy FieldTest działa z tą wersją symbiana. Dodatkowo, aby go zainstalować trzeba mieć albo złamany system, albo wyrobiony certyfikat. Dodatkowo nie ma gwarancji, że wymuszanie nośnych będzie działać na tym telefonie. Ale myślę, że warto spróbować i się przekonać.dreapheus pisze:Czy jest jakieś oprogramowanie na symbiana dające tą możliwość?
zgadzam się z tobą w moim mieście jest tak samo.Claudec pisze:zwiększając zasięg też zwiększa się ilość osób która korzysta z internetu.
Nie przejmuj się T-Mobile w Poznaniu na stacji 3xGSM/3xDCS/3xUMTS-HSPA+ ma radiolinię 4x2 MbpsMK_ pisze:Na UMTS900 zwykle jest mniej użytkowników z racji mniejszej ilości sprzętu z UMTS900. A UMTS900 Playa raczej z siania na 15km nie jest znaneInna sprawa, że jak dosył do stacji jest wspólny i to on jest wąskim gardłem to się nic nie zrobi.
Swoją drogą ja się nie dziwie, że w Playu tak się spinają z tymi limitami prędkości, skoro u mnie 3-sektorowa stacja HSPA+ ma radiolinię... 20Mbps.
... i najmniejsze pokrycie ze wszystkich..... a u Orange praktycznie wszędzie światełka