• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #511340  autor: zioq3k
 25 paź 2011, 22:04
Witam!

czy do nokii 6300 pasuje bateria BL-5B ??? wiem że to słaba bateria ale w telefonie który używam jest uszkodzone gniazdo od ładowarki a 6300 ma simlocka.. póki co ładuje ją na pożyczonym telefonie nokia 2310 (BL-5C ) - kawałek papieru w szczeline i działa świetnie :)

Ale jak wygląda sprawa w 6300 ?? bo skoro BL-5C da się na upartego włożyć to może BL-5B też?

Jak ktoś wie no to dajcie znać bo nie wiem czy pożyczyć ten telefon jako ładowarkę czy nie

Pzdr

#511404  autor: kerim36
 26 paź 2011, 11:59
czemu nie naprawisz gniazda?? koszt ok 20-50zl i bedzie zrobione

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#511405  autor: Sig
 26 paź 2011, 12:15
Ja też radziłbym naprawić gniazdo ładowarki, w swojej e61i płaciłem za to bodajże 40 zł. Naprawa nie powinna jednak tak jak pisze kerim36 przekroczyć 50 zł. Szkoda zdrowia na takie akrobacje z przekładaniem baterii.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#511497  autor: zioq3k
 26 paź 2011, 17:13
nie o to chodzi.. 6300 jest cała i zdrowa i chodzi aby ją użyć jako ładowarkę a nie telefonu zastępczego ze względu na simlocka..

a z telefonami to jest drobny problem bo:

2310 - kod zabezpieczajacy , mastercode nie działa
6300 - simlock ERA - za drogo więc się zdejmować nie opłaca..

a ten BL-5B no to w tym chińskim g****ie używam.. bo nie mam innego telefonu bez simlocka ( co prawda ten ma uszkodzone gniazdo oraz ekran dotykowy no ale dzwoni i odbiera.. ) a pieniądze na samsunga galaxy s plus będę miał w połowie listopada.. i narazie się jakoś bujam z tymi telefonami..