• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 61 z 182
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 182

#510926  autor: damian284
 24 paź 2011, 14:13
jabba1 pisze:Witam.
Czy przez infolinie play mozna wytargowac mniejsza cene iphone? 2000zl przy abo za 100zl to chyba kpina. Jestem abonentem 4 rok i za 2 miesiace konczy mi sie umowa. Abonament jaki mnie inie interesuje to jakis do 100zl. Ile kosztuje iphone 3 w replay bo nie moge znalezc cennika. Dieki za pomoc i pozdrawiam
A więc ja jako pracownik Play rozwieję Twoje wątpliwości. Nie, nie udzielą Ci takiego rabatu, przykra rzeczywistość, ale nikt za to, że jesteś 4 lata w Play przy abonamencie "40zł" których ma xxxxxx osób nikt nie da Ci iPhone'a za darmo. Każdy by tak chciał.

Weź pod uwagę to, że Play to operator telefonii komórkowej, a nie instytucja charytatywna.

#510958  autor: pauli05
 24 paź 2011, 16:10
widac inne sieci to instytucje charytatywne:) pracując w Orange mam przewidziane rabaty nawet do 400zł na telefony plus możliwość podania ceny tel. z wyższego poziomu

sama mam abo w play i coraz bardziej mnie to irytuje, że mam dostać nowy telefon za tyle samo co nowy klient, cenniki telefonów

iPhone4 za 2tys. przy abo za 100zł jak kolega wyżej pytał, to śmiech na sali

#510965  autor: MK_
 24 paź 2011, 16:38
Na szczęście w innych sieciach jest praktycznie za darmo. :roll:

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#511079  autor: pakierhakierxd
 24 paź 2011, 22:49
A nie irytuje cię przypadkiem że masz tam mniej minut i jeśli dużo dzwonisz to musisz dopłacać do abonamentu.

Pozdrawiam :)

#511179  autor: Golarz Filip
 25 paź 2011, 14:11
Taaa,a mi w Play w grudniu minie 10 lat,oczekuję zamiast telefonu wycieczki na południe Polski ze zwiedzaniem Wieliczki i zjedzeniem obwarzanka na krakowskim Rynku.
Oczywiście na koszt Pleja...

#511199  autor: grzegi
 25 paź 2011, 15:09
pauli05 pisze:widac inne sieci to instytucje charytatywne:) pracując w Orange mam przewidziane rabaty nawet do 400zł na telefony plus możliwość podania ceny tel. z wyższego poziomu

sama mam abo w play i coraz bardziej mnie to irytuje, że mam dostać nowy telefon za tyle samo co nowy klient, cenniki telefonów

Jak Cię nie stać, to nie ma przymusu zakupu.

Nie porównuj abonamentów pracowniczych i abonamentów dla klientów indywidualnych, dobra? Są one konstruowane na innych zasadach i zawsze tak było.

Skoro operator ma tańsze połączenia, to zarabia na telefonach - proste.
A mogę zapytać, jaka jest dla ciebie "nieśmieszna" cena iPhona w tym abonamencie?

Kolega mądrze napisał wyżej, że w innych sieciach, w zbliżonych abonamentach, iPhone jest 75% tańszy przecież, prawda? Szczególnie w Orange. Jako pracownik, powinnaś iPhona dostać za 1zł, w abonamencie 20zł. z umową na rok i możliwością rezygnacji z umowy bez kary umownej.

#511221  autor: pauli05
 25 paź 2011, 16:18
MK_ pisze:
Na szczęście w innych sieciach jest praktycznie za darmo. :roll:
nie mówię, że za darmo, ale o połowe mniej to na pewno;)

i nie mówie o żadnych ofertach pracowniczych, normalna oferta

109zł iPhone 4 982zł zwykła oferta dla przedłużających umowę, nie jakies pracownicze itp. itd. jestem zwykłym konsultantem:)

nie popadajcie ludzie w skrajność, piszemy o abonamencie za 100zł, a wy wyskakujecie z abonamentem za 20zł i telefonem za 1zł :shock:
pakierhakierxd pisze:A nie irytuje cię przypadkiem że masz tam mniej minut i jeśli dużo dzwonisz to musisz dopłacać do abonamentu.
no właśnie też mnie to irytuje:) tylko nie tam, a tu, bo tu mam abonament;) może nie tak minuty, jak smsy, które mi systematycznie nabijają rachunek, bo w planie firmowym, który mam w Play nie wliczają się w kwotę abonamentu... z resztą minuty po przekroczeniu kosztują jak w każdej sieci

Golarz Filip to można powiedzieć, że zadziwiłeś samo Play, bo jesteś u nich dłużej niż oni sami;)))

a swoją drogą rzuciliście się jak obrońcy krzyża na jedno hasło, że Play daje identyczne ceny telefonów starym i nowym klientom

#511279  autor: Singularity
 25 paź 2011, 19:33
ostatnio polityka cen play'a odnośnie telefonów mi się nie podoba: nie każdy potrzebuje setek minut do wykorzystania zamiast dobrego telefonu, ja np wolę mniej minut a tańszy telefon. Tymczasem play nie daje tego wyboru...
Sory, ale w abo ALL MAX 45zł cena Galaxy Ace (450zł) czy HTC Wildfire s (689zł) to naprawdę kpina jest z klienta: cena HTC W S na rynku to ok 720zł...
Play się reklamuje jako sieć 4G. Tylko z czym do ludzi? telefony z ekranem dotykowym i starym androidem w najlepszym razie (2.1/2.2 a i starsze) i 2" ekranami nazywają smartfonami?
Za smartfona to galaxy ace można uznać dopiero moim zdaniem.

Mam nadzieję, że na święta się postarają z cenami telefonów...

#511351  autor: grzegi
 25 paź 2011, 22:48
Zawsze możesz wziąść abo bez telefonu, a aparat kupić w innym sklepie.

#511362  autor: pakierhakierxd
 25 paź 2011, 23:35
Albo wziąć abo z telefonem,kamerką lub czymś innym i sprzedać
w rbm można wziąć kamerę za 166 a sprzedać za ponad tysiaka :D

#511399  autor: Singularity
 26 paź 2011, 10:50
prawdopodobnie tak zrobię, że kupię coś za 1zł by dostać te 300-400zł następnie kupię HTC Wildfire/W S
albo Galaxy Ace

Wszystko teraz zależy od play na święta co zaproponuje...

#511401  autor: pakierhakierxd
 26 paź 2011, 11:07
Pewnie coś coś tam da na święta jak lepsze ceny telefonów,może nowe abonamenty :)

#511869  autor: damian284
 28 paź 2011, 15:25
pauli05 pisze:widac inne sieci to instytucje charytatywne:) pracując w Orange mam przewidziane rabaty nawet do 400zł na telefony plus możliwość podania ceny tel. z wyższego poziomu

To ja bardzo poproszę taką samą ofertę w Twoim charytatywnym Orange którą mam w Play.
Abonament 79 zł z rabatem na pierwszy rok do kwoty 59,25, 620 minut do wszystkich + 100 na 6msc i bezpłatne rozmowy w sieci i do tego SGS + za 269 zł.

#511885  autor: pauli05
 28 paź 2011, 16:41
jak już ktoś zauwazył Orange daje mniej minut, ale tańsze telefony

juz pisałam, że ja np. poluje na SG ACE, jako, że abonament mam niski ten w Play, to nie wymagam cudów, ale mi powiedzieli za niego tyle, co kosztuje nowy na wolnym rynku...
a jak patrzyłam w cenniku nowych aktywacji w najniższym abonamencie Orange, ten telefon kosztuje połowe tego, czyli tyle ile bym mogła za niego dać
ja tam w Play moge byc, mi to rybka, tylko w moim przypadku oplacaloby sie zdecydowanie przejść tu na kartę

minut 700 nie wydzwaniam, więc mi to wszystko co daje Play szczerze niepotrzebne, wolałabym dostać taniej telefon zamiast tej masy minut, ktore nawet nie przechodza na kolejny miesiąc...
każdy ma inne podejście do tematu i tyle, nie licytujmy się

podobnie w sytuacji jak ktos wyzej pisał z iPhone, ktoś chcial mieć go w abonamencie za 100zł dostał cenę 2tys., teoretycznie w Play moglby wziac niższy abonament, jesli patrzyłby pod kątem ilosci minut, ale chce taki za ok.100zł, żeby iPhona mieć taniej, więc w Orange go bierze za połowe tej kwoty, za 1tys. mniej i 1tys. teoretycznie ma na płacenie abonamentu
Ostatnio zmieniony 28 paź 2011, 16:50 przez pauli05, łącznie zmieniany 1 raz.

#511886  autor: damian284
 28 paź 2011, 16:45
pauli05 pisze:jak już ktoś zauwazył Orange daje mniej minut, ale tańsze telefony

juz pisałam, że ja np. poluje na SG ACE, jako, że abonament mam niski ten w Play, to nie wymagam cudów, ale mi powiedzieli za niego tyle, co kosztuje nowy na wolnym rynku...
a jak patrzyłam w cenniku nowych aktywacji w najniższym abonamencie Orange, ten telefon kosztuje połowe tego, czyli tyle ile bym mogła za niego dać
ja tam w Play moge byc, mi to rybka, tylko w moim przypadku oplacaloby sie zdecydowanie przejść tu na kartę

minut 700 nie wydzwaniam, więc mi to wszystko co daje Play szczerze niepotrzebne, wolałabym dostać taniej telefon zamiast tej masy minut, ktore nawet nie przechodza na kolejny miesiąc...
każdy ma inne podejście do tematu i tyle, nie licytujmy się
Urządza Cię to, że minuty przejdą Ci na kolejny miesiąc tylko? Bo przez rok nie będziesz ich kolekcjonować. Przechodzą tylko na 1 msc do przodu. Poza tym, co z tego, że w Orange mi przejdą jak mam w podstawowym abonamencie 200, a ja miesięcznie wykorzystuje 600.

Są operatorzy którzy żerują na klientach przekraczających abonamenty i dają im tanie telefony i odwrotnie, droższy telefon, ale korzystniejsze warunki. Co kto lubi.

#511891  autor: pauli05
 28 paź 2011, 16:56
nie chce ich kolekcjonowac, tylko po co mi minuty, ktorych nie wykorzystam;) dlatego biorę najnizszy abonament i chce jakis w miare dobry telefon za 300-400zł
i żeby była jasnośc, mi nie przechodza wcale w Play, nawet na 1 miesiąc:)

dyskusja zaczęła sie od oferty z iPhonem i pod tym kątem patrzylismy
przeliczając tysiak, który ktoś da mniej za ten telefon, to ma po 40zł co miesiąc na abonament, więc suma sumarum chyba jednak bardziej mu się opłaca patrzec pod kątem ceny telefonu, co prawda akurat w tym przypadku, bo jest bardzo duża różnica w cenie

#511934  autor: Grummi
 28 paź 2011, 19:09
damian284 pisze:

To ja bardzo poproszę taką samą ofertę w Twoim charytatywnym Orange którą mam w Play.
Abonament 79 zł z rabatem na pierwszy rok do kwoty 59,25, 620 minut do wszystkich + 100 na 6msc i bezpłatne rozmowy w sieci i do tego SGS + za 269 zł.
Jak możesz to napisz jaką ofertę Ci zaproponowali bo na stronie takiej nie widzę.

#512066  autor: damian284
 29 paź 2011, 12:48
Grummi pisze:Jak możesz to napisz jaką ofertę Ci zaproponowali bo na stronie takiej nie widzę.
Sam sobie taką ofertę zaproponowałem, może tak :)

#512084  autor: pakierhakierxd
 29 paź 2011, 14:04
Pewnie wysłał wypowiedzenie i otrzymał taką ofertę :)

#512116  autor: Grummi
 29 paź 2011, 18:07
To całkiem ciekawą ofertę udało Ci się uzyskać :D

Siemens C35i -> Siemens C60 -> Samsung X660 -> Motorola L6 -> Nokia 6100 -> Nokia 6310i -> SE T610 -> Nokia 3510i -> Nokia 6288 -> LG KU990i -> Nokia E52
  • Strona 61 z 182
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 182
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61