To mój pierwszy tak nowoczesny telefon i jednocześnie pierwsza sytuacja, kiedy na serio muszę się zainteresować słuchawkami do niego - by móc słuchać radia. Chodzi o to, że mam dość małe przewody słuchowe zewnętrzne, więc słuchawki zwyczajnie wypadają mi z uszu. To będzie głupie pytanie: jak powinno się wkładać poprawnie? Mam "zestaw słuchawkowy stereo WH-701". Słuchawki kończą się białym, lekko prześwitującym tworzywem. Domyślam się, że chodzi o to, by wykorzystać jego sprężystość do zabezpieczenia przed wypadaniem... no cóż, nie w mojej sytuacji:) To trochę irytujące, właściwie każdorazowo przy podniesieniu głowy do góry/jej obrocie słuchawki się wyślizgują. Da się na to jakoś konkretnie zaradzić, czy też będę musiał kupić słuchawki bezprzewodowe? Czy wtedy mogę słuchać radia?
Druga sprawa to internet, a konkretnie sposób na połączenie z Siecią. Mam telefon na kartę, bez żadnego pakietu na przesył danych - w każdym bądź razie, wiecie co mam na myśli - wobec czego przypuszczam, że sporo wyniesie chodzenie po stronach. Czy wobec tego mogę połączyć się z, dajmy na to, siecią bezprzewodową w miejscach, w których jest ona dostępna?
Trzecia kwestia to etui: teoretycznie telefon mógłby zaanektować jedną z kieszeni spodni tylko dla siebie, ale różnie to bywa, więc dobrze by było go jakoś zabezpieczyć. Czy do N8 są jakieś ładne, praktyczne etui? Takie, które jednocześnie zapobiegłyby przed ślizganiem się telefonu, dobrze chroniły i przyzwoicie wyglądały?
edit.
Jak mogę zwiększyć bądź zmniejszyć głośność radia lub zmienić stację - za pomocą słuchawek? Przyciski na nich nie działają. To tak ma być czy też muszę coś włączyć w ustawieniach?