• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #51026  autor: rafcyk
 03 lut 2006, 17:52
Znacie moze jakies dobre konto e-mail z powiadomieniem na koma w erze? Szukam alternatywy dla eranetu, gdzie niestety konto ma 12mb i 3mb max przesylka. Do tego uzywam konto gmail i maile przekierowuje na eranet, jednak jesli zalacznik ma powyzej 3mb to juz lipa :( Pomozecie?

#51080  autor: margeo
 03 lut 2006, 20:55
Tez uzywam eranet i gmail :) Era moglaby powiekszyc zasobnosc konta, bo faktycznie czasem jest to dosc niewygodne, zwlaszcza, gdy wyjedziesz na kilka dni,a ktos Ci wysle kilka zalacznikow, ktorych nie zobaczysz przez telefon.. Mogliby tez zrobic wreszcie jakis filtr antyspamowy i mozliwosc blokowania niechcianych adresow, a nie tylko blokowac notyfikacje...

PS. slyszalem,ze gmaila mozna sprawdzic przez kom - jak??

POZDRAWIAM!

#51087  autor: Irek
 03 lut 2006, 21:03
Poprostu wpisz w telefonie adres http://m.gmail.com - zobaczysz wtedy okno logowania, potem chyba wiesz co zrobić prawda?

"And one more thing..."

#51088  autor: rafcyk
 03 lut 2006, 21:12
Margeo: Uwazam, ze przydatna opcja bylo by na gmail przekazywanie wiadomosci, ale bez zalacznika (cos jak powiadomienie o nowej wiadomosci na o2.pl) No coz trzeba miec nadzieje ze kiedys zwieksza pojemnosc skrzynek.

[ Dodano: 2006-02-03 21:15 ]
margeo pisze: Mogliby tez zrobic wreszcie jakis filtr antyspamowy i mozliwosc blokowania niechcianych adresow, a nie tylko blokowac notyfikacje...
Skoro uzywam gmail to tam mozesz ustawic filtr, ktora wiadomosc ma byc przekazywana dalej na eranet, poza tym na gmail posiadasz dosc dobry antyspam, wiec w czym problem?

#51091  autor: Irek
 03 lut 2006, 21:16
Może trochę zboczę z tematu, ale czy 1GB Ci nie wystarczy?

"And one more thing..."

#51095  autor: rafcyk
 03 lut 2006, 21:22
jesito pisze:Może trochę zboczę z tematu, ale czy 1GB Ci nie wystarczy?
Nie zrozumiales mnie. Nie narzekam na to ile mam miejsca na gmail (obecnie wykorzystuje 10%) ale na te 12mb na eranet, a co gorsze na 3mb zalacznik, poniewaz wtedy nie dziala mi powiadomienie na koma, gdy ktos przesyla cos wiekszego.

#51098  autor: Irek
 03 lut 2006, 21:25
To zamiast wydawać pieniądze na Era Net może lepiej założyć sobie jakieś płatne konto pocztowe, które w swojej ofercie posiada system powiadamiania sms.

"And one more thing..."

#52268  autor: D@rio
 07 lut 2006, 21:02
jesito pisze:To zamiast wydawać pieniądze na Era Net może lepiej założyć sobie jakieś płatne konto pocztowe, które w swojej ofercie posiada system powiadamiania sms.
A znasz takie oprócz tych "komórkowych" (EraNet, PlusNet, MultiBOX)? Bo ja nie...

#52281  autor: rafcyk
 07 lut 2006, 21:33
Z tego co sie orientuje to wiekszosc oferuje powiadomienie sms korzystajac z bramek operatorow (w niektorych trzeba podawac swoj login i haslo) a inni zycza sobie placic za kazdego smsa.

Wlasnie przed chwila cos sprawdzialem :-) I przeslalem plik o rozmiarze 3,7mb i o dziwo doszedl :D Postestuje jeszcze troche...moze zwiekszyli limit i 'zapomnieli' o tym powiadomic ;-)

[ Dodano: 2006-02-07 21:41 ]
Znalazlem rozwiazanie swojego problemu :)
Otoz plik powyzej 5mb juz nie przyszedl, jednak system eranet wysyla na mojego gmail powiadomienie, ze za duzy zalacznik. Dalej wiadomosc ta (jako kolejny mail) wysyla konto w eranet co skutkuje powiadomieniem na moj tel o wiadomosci :D
Pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi
Temat uwazam za zamkniety!