• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#510096  autor: ichris
 19 paź 2011, 21:50
bob pisze:A tak gwoli 'out-of-box' - Gio nijak się ma do takiego chociazby wave pierwszego.
Bada, android... czujesz różnicę :wink: ? No tak, przecież Ty nie czytasz, kto czego szuka i co potrzebuje. Lecisz wg swoich kryteriów (i robisz mega OffTopy), które są jedynymi słusznymi. Bo przecież masz 2700 postów, więc nie potrzebujesz czytać co kto potrzebuje :smt005 Układasz pasjansa czy rzucasz kostką co komu polecić?
bob pisze: To mowisz, ze nie uzywasz android marketu bo Ci sie gwarancja cofnie?
Właśnie mój poprzedni post poruszył tą kwestie... Przeczytałeś (albo i nie) i obróciłeś wszystko co napisałem o 180 stopni ;) Trzeba mieć albo duży talent albo być bardzo złośliwym.
bob pisze:
Jakbym Ci chciał dokopać, to bym to zrobił, uwierz, że jam łaskawy jest w chwili obecnej
Próbujesz ale robisz to tak nieudolnie, że aż mi Ciebie żal :wink:

#510113  autor: orson_dzi
 19 paź 2011, 22:46
Punkty przyznane. Punktujemy dalej lub przenosicie się na PW.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#510152  autor: user_delete46
 20 paź 2011, 08:10
Byłem dzisiaj w MM pomacać telefony i szczerze mówiąc... wykonanie obu do mnie nie trafia (wydają mi się trochę tandetne), a wyświetlacz 3.2 cala to raczej za mało dla mnie.

No ale co zrobić jak się ma taki mały budżet jak ja i nie można sobie pozwolić na nic większego. Dlatego jestem już na 90% zdecydowany na p500 (chociaż ta guma na obudowie... jak z biedronki :?), tylko mam dwa ostatnie pytania:

1. Czy problem z przecinaniem się osi w multi-touchu oraz złego łapania dotyku na krawędziach ekranu został w p500 rozwiązany z nowym softem?
2. Czy jak wgram sobie nowego androida (root będzie potrzebny?), pewnie jakiegoś customowego, to czy mogę zrobić jakiegoś backup'a z powrotem do pierwotnych ustawień, na wypadek jakby padł mi np. mikrofon/głośnik, co by go oddać bez problemu na gwarancję? Byłem przekonany, że tak, ale po waszej dyskusji zgłupiałem.

#510159  autor: babeo
 20 paź 2011, 09:06
klimas7 pisze:Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak na aukcji znajdę telefon kupiony w Play, to czy będzie miał jakąś nakładkę na system/dodatki od operatora?
Jest logo przy włączaniu, są tapety, ikona wbudowanej przeglądarki ma znaczek play, jest aplikacja Play Onet.pl plus wiadomo ustawienia mms/internet od Play.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2011, 09:59 przez babeo, łącznie zmieniany 1 raz.

#510227  autor: bob
 20 paź 2011, 15:07
klimas7 pisze:(chociaż ta guma na obudowie... jak z biedronki )
fajne porównanie. Moze w pierwszym kontakcie byc dziwne, ale ta guma sprawia ze wg mnie sie fon wygodnie i pewnie trzyma w rece, do tego sie nie palcuje i nie rysuje.
klimas7 pisze:1. Czy problem z przecinaniem się osi w multi-touchu oraz złego łapania dotyku na krawędziach ekranu został w p500 rozwiązany z nowym softem?
ten problem dotyczy bodajze kazdego androida czy to lowenda czy highenda. Ale w codziennym uzytkowaniu tego nie widac, w pinch to zoom nie przeszkadza a w grach sie osie nie przecinaja z reguły. (no, poza 'cut the rope' i podobnymi)
klimas7 pisze:2. Czy jak wgram sobie nowego androida (root będzie potrzebny?), pewnie jakiegoś customowego, to czy mogę zrobić jakiegoś backup'a z powrotem do pierwotnych ustawień, na wypadek jakby padł mi np. mikrofon/głośnik, co by go oddać bez problemu na gwarancję? Byłem przekonany, że tak, ale po waszej dyskusji zgłupiałem.
do tego sluzy program xrecovery który robi kopię systemu sprzed flashowania. Szczegolowy poradnik na forach androida znajdziesz

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire