Zadzwoniłem, poprosiłem o Utrzymanie Klienta, załatwiłem. Konsultant rzeczowy, sam za mnie rozmawiał, ja tylko pytałem o szczegóły i potakiwałem

Ciężko to nazwać negocjacjami, to raczej standardowa oferta dla tych, którym chce się drążyć temat.
Ogólnie: powiedziałem że podoba mi się to co mam w tej chwili i chcę mieć abonament w podobnej cenie, tylko z nowym telefonem

Ciekawostka - konsultant zaczął od ceny samego abonamentu bez usług (net, rodzinna), a więc ~90pln, dopiero jak o nich wspomniałem uwzględnił je w 'negocjacjach'.
Dostałem:
- Rodzina 110 za 99 pln - 750 minut (wymienne na MMSy 1:1 - o tym nie widziałem, w dotychczasowej taryfie jeszcze za to buliłem, a to już dla mnie duży plus),
- net 250 MB za 10 pln,
- 5 osób w rodzinnej za 15 pln (10 pln za dodatkową osobę),
- Samsung Galaxy S II za 649 pln (standardowe 899 ze zniżkami: 100 pln od konsultanta oraz 150 pln za punkty, czyli wychodzi jak w multimedialnej; konsultant sam zaproponował taką cenę, oczywiście mówił za co jakie zniżki).
Razem wychodzi 124 pln miesięcznie, a więc tak jak do tej pory. Fajnie

- nielimitowane rozmowy do T-Mobile na całym świecie (akurat to mnie w tej chwili nie kręci, ale różnie w życiu bywa),
Na pewno zaoszczędzę na MMS'ach, reszty na ten moment jest aż nadto. Jedyne co mnie zdziwiło 'in minus' to smsy wymienne 1:1 (a nie tak jak dotychczas 1 minuta=4 smsy), ale wysyłam ich może 100/mc więc nie powinienem przekroczyć abonamentu.
Proces przejścia usług dodatkowych: sieć rodzinna przechodzi płynnie bez przerw, Internet przez pierwsze ~24 godziny będzie zżerał 'darmowe' minuty (1min=1MB danych).
Jeszcze odnośnie obliczeń @arasela
Rodzina 80:
75 (550 min) + 10 (net) + 25 (rodzinna 3 + 2 osoby) = 110 pln/mc
110 pln * 24 m-ce = 2640 pln; + 849 pln za telefon = 3489 pln
Rodzina 110:
99 (750 min) + 10 (net) + 15 (rodzinna 4 + 1 osoba) = 124 pln/mc
124 pln * 24 m-ce = 2976 pln; + 649 pln za telefon = 3625 pln
Pozytyw R80: 136 pln taniej w ogólnym rorachunku, ale uśredniając wychodzi niecałe 6 pln /mc
Negatywy R80:
- droższy telefon na 'dzieńdobry' - to główny powód,
- mniej minut,
- limitowane połączenia do T-Mobile po 6 m-cach (a ja lubię taryfy których nie muszę pilnować

),
Oczywiście wszystko ma dotrzeć kurierem do rąk własnych w ciągu 2-3 dni.
Dzięki dla arasela i całego forum za pomoc, jak co 2 lata zresztą