• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #509587  autor: mlodociany
 17 paź 2011, 20:10
Witam!
Mam telefon Samsung innov8 z dyskiem twardym 8GB na którym miałem sporo danych na których mi zależy (zdjecia itp). Telefon wieszal sie wylaczal itp w serwisie powiedziano mi ze mozliwe ze tasma jest naruszona wiec kupilem na allegro nowa, wymienilem i jak latwo sie domyslic juz go nigdy nie uruchomilem ;D
Pytanie czy można w jakikolwiek sposób odzyskać te dane które były na dysku?
Pozdrawiam!

#509602  autor: orson_dzi
 17 paź 2011, 21:41
Coś pewnie źle zrobiłeś. Serwis (tylko inny tym razem) Ci to wyciągnie, a nawet postawi go do życia.

Ale co ma taśma (może jeszcze ta od ekranu) do wieszania się i wyłaczania telefonu, to nie bardzo rozumiem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#509607  autor: mlodociany
 17 paź 2011, 21:51
Jeszcze taka sprawa ze wtedy zdaje sie robilem to na wlasna reke poniewaz serwis zawolal jakas kosmiczna cene. Nie zalezy mi kompletnie na telefonie mam juz nowy chodzi tylko o dane. Ile plus minus moze kosztowac taka usluga? Inna kwestia jest taka ze wejscie w telefonie (ladowanie plus usb) jest kompletnie zniszczone. Telefon ladowalem stacjonarna ladowarka do baterii. Czy w serwisie beda wstanie poradzic sobie z tym tj czy naladuja sobie na potrzeby sprawdzenia tel jakos go w inny sposob? nie mam juz tej ladowarki do baterii sprowadzalem ja z UK :/

#509609  autor: orson_dzi
 17 paź 2011, 22:08
Wymiana gniazda to 60zł. Baterię zawsze można wsadzić do innego telefonu i tak go naładować. Problem tylko w tym, że telefony, do których bateria z i8510 są równie rzadkie jak on. No ale można.

A ile wzięliby za wyciągnięcie danych, to nie mam pojęcia. Zależy co trzeba by z robić telefonem.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#509612  autor: mlodociany
 17 paź 2011, 22:15
Ok przejde sie do jakiegos serwisu i wypytam :) dzieki za pomoc! pozdrawiam!