• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#508977  autor: pakierhakierxd
 14 paź 2011, 20:37
Wiem widziałem do netu najlepszy orange free ale kiedy ktoś dużo wysyła sms to mu się nie opłaca :( ale do netu w modemie idealnie :)

Pozdrawiam :)

#508983  autor: avt31
 14 paź 2011, 21:16
W obecnej chwili nic taniej do rozmów do wszystkich sieci niż Play Fresh z wykorzystaniem pakietu 10=30 i doładowaniem przez stronę z 30% bonusem nie znajdziesz.
Jak dobrze pogłówkujesz to skorzystasz też z Programu Doładowań (PD) suma doładowań 90 zł
http://www.telepolis.pl/news.php?id=15038.
Przy specjalnym uruchamianiu wszystkich tych usług i w odpowiedniej kolejności uzyskać możesz stawkę ok. 8 gr czyli koszt 200 minut to ok. 16,50 zł.
Jeszcze raz podkreślam, że trzeba to zrobić z głową i z bardzo dobrym zrozumieniem plusów i minusów oferty, bo i z ZM (Zbieraj Minuty) można dodatkowo skorzystać, jeżeli się odbiera dużo rozmów oraz z bonusów przy doładowaniu.
Generalna uwaga. Zmiana taryf powoduje kasowanie wszystkich usług, bonusów poza środkami na koncie głównym i promocyjnym. ZM i PD też się kasują.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, 21:32 przez avt31, łącznie zmieniany 1 raz.

#508987  autor: pakierhakierxd
 14 paź 2011, 21:25
Tylko takie pakiety to nie dla wszystkich moja mama raczej by nie chciała się w coś takiego bawić a ja tam mogę jakoś bym się przyzwyczaił aby mieć taniej :P

#508989  autor: avt31
 14 paź 2011, 21:29
pakierhakierxd pisze:Tylko takie pakiety to nie dla wszystkich moja mama raczej by nie chciała się w coś takiego bawić
Dlatego dla mam polecam jednak abonament. Nie zawsze obniżanie kosztów ma sens, jeżeli bardziej liczy się wygoda i pewność działania bez konieczności doładowań.

#508996  autor: dzordzo
 14 paź 2011, 22:06
Żeby dostać 30% z fona czy 10% ze strony to jest pułap minimum 30zł przelewu inaczej nie dostaje się nawet 1% to wypadało by tu dodać bo niektórzy myślą że już 5zł jest premiowane.

#509001  autor: avt31
 14 paź 2011, 22:21
dzordzo pisze:Żeby dostać 30% z fona czy 10% ze strony to jest pułap minimum 30zł przelewu inaczej nie dostaje się nawet 1% to wypadało by tu dodać bo niektórzy myślą że już 5zł jest premiowane.
10% od 20 złotych na http://doladowania.play.pl/ i od 5 zł chyba przez FB.

#509003  autor: dzordzo
 14 paź 2011, 22:26
A ktoś się orientuje czy przez FB. idą przelewamy z tą wersją z 30% premią czy z 10% ?
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, 22:41 przez dzordzo, łącznie zmieniany 1 raz.

#509010  autor: Kaiser
 14 paź 2011, 23:10
Dziękuję wszystkim za odpowiedź a w szczgólności Rubenowi. Jakoś jego post pomógł najbardziej. Do miłego!

#509017  autor: pakierhakierxd
 14 paź 2011, 23:15
Są różne osoby jedne lubią się bawić w pakiety itp. a inne nie temu biorą abonament ja od paru lat mam same abonamenty ale jakoś bym się przyzwyczaił do pakietów itp. ale osoby starsze nie bardzo im takie coś nie dopilnują i będą płacić drożej ;)

#509028  autor: TheArt
 15 paź 2011, 00:22
avt31 pisze:30% od 20 zł na http://www.e-doladowaniaplay.pl/
10% nie 30% poza tym witryna to www.doladowania.play.pl na którą powyższy link przekierowuje.

Play ma ofertę zagmatwaną co czyni ją dostępną tylko dla młodzieży, to m.in. przez to Play uważany jest za sieć dla małolatów, mało poważną.

Zamiast abonamentów polecałbym mixy.

#509029  autor: Wiola_K
 15 paź 2011, 00:24
Ja tacie włączam ten pakiet 30 za 10 i kontroluję mu wydatki, żeby wiedzieć kiedy uruchomić:) myślę mu włączyć tę usługę że po doładowaniu rozmowy do Play są za darmo. Pakiet złotówek mu nie zniknie jak zmienię na ten profil? I potem trzeba doładować telefon? Mój tata tę promocję bardzo sobie chwali 30 za 10 i żałuje, że wcześniej o niej nie wiedział. No ale włączać muszę mu ja bo on by się w tym nie połapał :) Jak mamie skończy się bonus za przejście do Play to i jej zacznę włączać ten pakiet, a jak przeniosę brata do Play to pewnie i jemu, bo na początku ciężko się połapać w tych wszystkich pakietach. I bratu obowiązkowo będę musiała włączać 600 smsów za 6 zł, bo on strasznie dużo pisze. Mam nadzieje, ze te promocje będą jeszcze przez dłuuugi ;) czas.

#509031  autor: TheArt
 15 paź 2011, 00:30
Zadziwia mnie że namawiacie do tej sieci, ja co dziewczynę w pubie poznaję to Orange ;). To jakaś moda z tym Play czy jak, 50% moich znajomych to Orange, 35% Era a reszta Plus/Play. Poza tym wstępując do Play narażacie się na nerwy tych co będą dzwonić do Was ;). Przed połączeniem musiałby być komunikat, dzwonisz do Play rozmowa będzie droga, rozłącz się. Właściwie to skąd ma ktoś wiedzieć.

#509033  autor: avt31
 15 paź 2011, 00:57
TheArt pisze:10% nie 30% poza tym witryna to www.doladowania.play.pl na którą powyższy link przekierowuje.
Radzę zapoznać się z tematem kiedy przekierowuje, a kiedy nie.
TheArt pisze: Play ma ofertę zagmatwaną co czyni ją dostępną tylko dla młodzieży, to m.in. przez to Play uważany jest za sieć dla małolatów, mało poważną.
Ciekawa opinia, ale ja się z taką nie spotkałem. Jedyna młodzież jaką znam jest pełnoletnia i pracuje lub studiuje.
Ci starsi (bynajmniej nie młodzież) doskonale sobie z PF radzi oraz z jej skomplikowaniem.

[ Dodano: 2011-10-15, 01:00 ]
Wiola_K pisze: Pakiet złotówek mu nie zniknie jak zmienię na ten profil? I potem trzeba doładować telefon?
Jak pisałem przy zmianie profili w PF wszystko się kasuje z wyjątkiem złotówek na koncie głównym i promocyjnym.

#509035  autor: TheArt
 15 paź 2011, 01:00
avt31 pisze:Jedyna młodzież jaką znam jest pełnoletnia i pracuje lub studiuje.
Ci starsi (bynajmniej nie młodzież) doskonale sobie z PF radzi oraz z jej skomplikowaniem.
Gdyby tak było to inni operatorzy mieliby normalne stawki do Play.

Daj linka do tematu o przekierowywaniu, chętnie doładuję bonusowo.

#509037  autor: avt31
 15 paź 2011, 01:10
TheArt pisze:Zadziwia mnie że namawiacie do tej sieci, ja co dziewczynę w pubie poznaję to Orange ;). To jakaś moda z tym Play czy jak, 50% moich znajomych to Orange, 35% Era a reszta Plus/Play
Nikt nie namawia do sieci. Zostało zadane pytanie i Kaiser otrzymał odpowiedź.
Z, której oferty skorzysta to jego prywatna sprawa.
Moda to jest na "taniość" połączeń do wszystkich sieci. To jest główna cecha Play, bo wiele osób się do P4 przekonało. I pośrednio z tego korzystasz, bo w W3 stawki też spadły do magicznego 29 gr lub niżej.
TheArt pisze: To jakaś moda z tym Play czy jak, 50% moich znajomych to Orange, 35% Era a reszta Plus/Play. Poza tym wstępując do Play narażacie się na nerwy tych co będą dzwonić do Was ;).
Na to jest prosta rada. Przenosisz numer do Play i ... po nerwach. :D
Skoro się godzisz na wysokie stawki do Play sztucznie utrzymywane przez W3 to już Twoja prywatna sprawa.
TheArt pisze: Przed połączeniem musiałby być komunikat, dzwonisz do Play rozmowa będzie droga, rozłącz się. Właściwie to skąd ma ktoś wiedzieć.
Jak jesteś w W3 to musisz sprawdzać do kogo dzwonisz, bo może się już przeniósł i jest w Play.
Jeżeli tego nie robisz, to dzięki swojemu operatorowi zapewniającemu wysokie stawki masz drenowaną kieszeń.
Komunikat może być, ale z informacją, że dzwoni się do określonej sieci.

[ Dodano: 2011-10-15, 01:21 ]
TheArt pisze:Gdyby tak było to inni operatorzy mieliby normalne stawki do Play.
Co ma piernik do wiatraka? Stawki do Play oraz do innych opów wynikają z wysokości MTRów ustalanych przez UKE. Stawki MTR do Play spadają, a stawki serwowane przez operatorów W3 nie i stoją w miejscu. To ty płacisz ze swojej kieszeni te zawyżane opłaty. Operatorzy z W3 zarabiają więcej niż P4, które z tego MTRu musi się rozwijać oraz opłacić także roaming w Plusie.
Psioczysz na Play, a powinieneś obniżenie stawek wymuszać na swoim pazernym operatorze. Jednym ze sposobów jest pokazanie gestu Kozakiewicza dotychczasowemu dostawcy i jego zmiana na nowego. Stąd "moda" na Play.
Poczytaj sobie o MTRach i jak to działa.

Co do pytania o 30% to dokładnie przeczytaj: [Play] 30% gratis przy doładowaniu?
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=53860

#509041  autor: MK_
 15 paź 2011, 01:42
Gdyby tak było to inni operatorzy mieliby normalne stawki do Play.
Co patrze na posty tego pana to pisze jakieś totalne pierdoły oderwane od rzeczywistości. Poczytaj o MTR, o jego aktualnych wartościach, o jego celu i o tym jak zmieniał się na przestrzeni ostatnich czasów. A potem dopiero pisz.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#509048  autor: szarygumis
 15 paź 2011, 07:32
Można jeszcze doładowania na allegro kupować.
Może nie jest wtedy 30% ale nawet za 5 jak się kupuje to ok. 10% taniej.
Zazwyczaj te doładowania w kilka minut są na koncie.

#509067  autor: qper
 15 paź 2011, 11:07
TheArt pisze:
avt31 pisze:30% od 20 zł na http://www.e-doladowaniaplay.pl/
10% nie 30% poza tym witryna to www.doladowania.play.pl na którą powyższy link przekierowuje.

Play ma ofertę zagmatwaną co czyni ją dostępną tylko dla młodzieży, to m.in. przez to Play uważany jest za sieć dla małolatów, mało poważną.

Zamiast abonamentów polecałbym mixy.
Jesteś w błędzie. Dają 30 % tylko tak jak Ci pisałem, musisz wejść na stronę z pozycji smartfona, bo inaczej zostaniesz przekierowany na stronę http://doladowania.play.pl.

"
- po doładowaniu za pośrednictwem strony http://doladowania.play.pl masz 10% więcej
- po doładowaniu za pośrednictwem strony www.e-doladowaniaplay.pl z pozycji telefonu masz aż 30% więcej "

[ Dodano: 2011-10-15, 11:11 ]
TheArt pisze:Play ma ofertę zagmatwaną co czyni ją dostępną tylko dla młodzieży, to m.in. przez to Play uważany jest za sieć dla małolatów, mało poważną.
Dziwne stwierdzenie, sam nie jestem nastolatkiem a mam Play Fresh, w dodatku cała rodzina wiekowo od 20 lat do 80 lat również.

Oferta jest bardzo prosta. Wystarczy doładować, żeby cieszyć się bonusami.
Przy bardziej "skomplikowanych" rzeczach jak np aktywacja pakietu kodem mój dziadek 80 letni też daje radę.

[ Dodano: 2011-10-15, 11:28 ]
Tak to wygląda w telefonie

Obrazek

#509098  autor: Ruben
 15 paź 2011, 13:30
Autor tematu już podjął decyzję a licytacja, która sieć jest lepsza trwa nadal :-D
Wprowadzenie ograniczenia bonusu 30% jest faktem i nie ma co się upierać, że jest inaczej. Do tej pory i tak dość nieliczna grupa wiedziała o istnieniu stronki a teraz ograniczyli tylko dla doładowań z telefonów. Owszem można to ominąć ale ograniczenie wprowadzili i grono korzystających zmniejszy się zapewne.
Co do zawiłości oferty, to jeżeli chcemy korzystać z wszystkich bonusów, to rzeczywiście nie jest to prosta oferta. O pozostałych elementach jak działanie kodów USSD nie będę wspominał. Dlatego tego operatora osobom nie interesujących tzw. branżą nie polecam.
Na obecną chwilę mamy już całkiem dobrą konkurencję dla Fresha i to jest dobry prognostyk na przyszłość.
TheArt, także zauważyłem, że dziewczyny mają najczęściej w Orange telefony, coś w tym jest ;)