• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #508871  autor: mosiasta
 14 paź 2011, 14:25
Kolejny post z serii mam Androida i waham się go użyć O.o

Użytkuje od kilku dni tego jakże zacnego Samsunga I5700...
Zaopatrzyłam się w ciekawe aplikacje itd. Nooo i pojawił się problem. Gdyż.. tudzież, azaliż.. onegdaj...
Nie dochodzą mi smsy. Wczoraj wystarczyło, że wyłączyłam i włączyłam telefon i otrzymałam te kilka zaległych smsów.
Ale dzisiaj to już porażka.. Rano pojawił się jakiś komunikat o pełnej skrzynce. Skasowałam co było trzeba, ale smsów jak nie było tak nie ma(miałam potwierdzone info, że COŚ powinno przyjść).
Założyłam więc, że na moim telefonie brak pamięci po prostu.
Zatem przywróciłam ustawienia fabryczne, myśle "póki nie dokupię jakiejś większej karty pamięci to poradzę sobie na uszczuplonej wersji".
Przywróciłam ustawienia i co? I nic..
Wyłączanie i włączanie telefonu rzecz jasna nie pomaga.
Smsy zaginęły w czasoprzestrzeni a mnie szlag jasny trafia-POMOCY!

#508942  autor: fortel
 14 paź 2011, 18:28
Już jak zacząłem czytać tego posta to się domyśliłem,że ,,takie rzeczy tylko w Orange'' bo miałem takie same objawy będąc onegdaj w tej z......j sieci.Jedyne co pomoże to ustawienie dokładnie numeru centrum SMS.Wywal wszystkie ustawienia internetowe i pobierz jeszcze raz,zdalnie,sms-em,ustawienia ze strony operatora.Rób wszystko wg.komunikatów na ekranie telefonu.Jeśli nie chcesz zmienić opa to będziesz co jakiś czas zaskakiwana podobnymi utrudnieniami. :roll:

#508959  autor: mosiasta
 14 paź 2011, 19:50
Obecnie jestem na etapie przejścia z Orange na Play. Umowa z Orange kończy mi się jutro.
Ustawienia mam wszystkie ok, dochodzę do wniosku że to wina telefonu.

Popołudniu już smsy dochodziły(tak mi sie przynajmniej wydaje)choć przy odłączaniu telefonu z ładowania ni z tego ni z owego włączył się sygnał otrzymania wiadomości(mimo, że nic nie dostałam).

Dwa dni użytkowania telefonu i już takie cuda, mam pecha do urządzeń elektronicznych.

#509011  autor: orson_dzi
 14 paź 2011, 23:10
Miałem coś takiego w X10. Jak dobrze pamiętam, to samo przeszło. Można próbować resetów, numerów, softów itd. może coś pomoże.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)