Ahoj,
Zapisałem się do pomarańczowej akcji testuj smartfona, nic z tego nie wyszło, ale orange radośnie rozsyłał spam. Kliknąłem więc w link kontakt, naskrobałem maila, żeby skasować mojego
maila z bazy (i.e. cofnięcie zgody na marketingowy bełkot).
Dostałem porażającą odpowiedź.
> W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że aby zrezygnować z
> usługi Sms marketingowy proszę o przesłanie dyspozycji zawierającej:
> numer telefonu, kod abonencki(kod PUK) lub datę urodzenia .
nadmienię, że w orange nie mam numeru telefonu, tym samym nie mam kodu PUK. Podawania daty urodzenia też sobie nie przypominam.
Napisałem kolejnego maila, w którym podkreśliłem że chodzi o maile, że nie mam u nich numeru/konta.
Po prawie miesiącu odpowiedź.
Witam serdecznie.
W nawiązaniu do ciągłości korespondencji i zgłoszenia wyjaśniam, że by móc zrealizować Pana zlecenie usunięcia adresu mailowego: wojtek@... do celów marketingowych i/lub do przekazywania informacji handlowych niezbędny będzie podanie kodu PUK.
Proszę o przesłanie danych w formie odpowiedzi z zachowaniem poprzedniej korespondencji.
Gdyby od razu podał Pan potrzebne do weryfikacji dane, zgody zostały by juz wycofane.
Ufam, że podane informacje będą pomocne.
<załamał ręce>
ludzie mówią, że w fioletowym bok pracują lekko nierozgarnięci ludzie (eufemistycznie napisane, żeby nie użyć określeń uważanych powszechnie za obraźliwe bądź wulgarne)... /njuzflasz/ - nie tylko w fioletowym.