• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #508407  autor: McCm
 12 paź 2011, 13:50
Witam.

Mam pytanie czy są i jakie możliwości odstąpienia od aneksu do umowy na jednoosobową działalność gospodarczą zawartego przez telefon w T-mobile (z tego co wiem nowy abo już został włączony, chociaż rozmowa była kilka dni temu)? Ktoś za bardzo się pośpieszył i chciałby to teraz odkręcić, a żadne pismo nie przyszło jeszcze do podpisania.

#508412  autor: bp121
 12 paź 2011, 14:16
Jezeli nic nie zostalo podpisane, to umowa jest niewazna.
Zadzwon do BOK i powiedz, ze rezygnujesz.

#508415  autor: kerim36
 12 paź 2011, 14:26
wg mnie nic nie zostalo podpisane, wiec zadne ustalenia nie sa wiazace

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#508536  autor: thonka
 12 paź 2011, 21:44
radzilbym obchodzic sie z tym bardzo delikatnie, zeby nie robic sobie niepotrzebnie klopotow.

umowa ustna obowiazuje tak samo jak pisemna, a jezeli to bylo zalatwiane przez telefon to pewnie maja to nagrane.
grzecznie podziekowac kurierowi i potem zadzwonic tylko do BOKu o przywrocenie starej oferty.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#508577  autor: st.konsultant
 13 paź 2011, 09:38
Opcja z telefonem czy bez?
Jak z telefonem to nie odbierać przesyłki, skontaktować się z BOA i poprosić o przywrócenie poprzedniej oferty.
Jak bez telefonu to pismo będzie potrzebne.

#508685  autor: McCm
 13 paź 2011, 19:50
Wynikła teraz inna sprawa. Ktoś juz podpisał umowę, ale okazało się, że konsultant mówił, iż telefon kosztuje 16zł, a okazało się, że trzeba płacić 16zł miesięcznie przez cały okres umowy.

Tak, wiem, że powinno się czytać to co się podpisuje, ale to znajomi, nie ja.

Czy są teraz jakiekolwiek możliwości odstąpienia od umowy (nawet polubownego)?

#508762  autor: st.konsultant
 14 paź 2011, 01:07
McCm pisze:Wynikła teraz inna sprawa. Ktoś juz podpisał umowę, ale okazało się, że konsultant mówił, iż telefon kosztuje 16zł, a okazało się, że trzeba płacić 16zł miesięcznie przez cały okres umowy.

Tak, wiem, że powinno się czytać to co się podpisuje, ale to znajomi, nie ja.

Czy są teraz jakiekolwiek możliwości odstąpienia od umowy (nawet polubownego)?

Chodzi pewnie o opcje z ratami. Zwróć uwagę, że wszystko sprowadza się do tego, że przez pierwsze 12 miesięcy opłata abonamentowa na fakturze jest tak jakby podzielona na dwie kwoty:

- opłata abonamentowa
- rata za telefon.

Czyli np jak ktoś wybiera taryfę Rodzina 60, to przez rok na fakturze będzie miał abonament 39 zł i rata za telefon 30 zł. Łącznie wyjdzie 69 zł, czyli dokładnie tyle ile normalnie (bez opcji rat) ta taryfa kosztuje.

p.s

W tym momencie odstąpienie od umowy wchodzi w grę tylko w przypadku uwzględnionej reklamacji.