• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #508747  autor: TheArt
 13 paź 2011, 23:41
Hej, słowa me do użytkowników Play kieruję, czy można z Play Fresh przejść na Play Online czy muszę kupić nowy starter. I czy w Play Online też jest rok ważności konta po doładowaniu, czy są te promocje które we Freshu, chociażby 30za10, gdzie to mogę porównać gdyż w witrynie Play ciągle przekierowuje na abonamenty i już mi się znudziło przeglądanie ich wspaniałego portalu.

#508754  autor: Maniek99
 14 paź 2011, 00:08
Nie da się przejść z Fresha na PO.
W PO poza bonusem za doładowanie można wykupić tylko nocny transfer i zwiększenie prędkości.
 #508759  autor: avt31
 14 paź 2011, 00:33
POnK to odrębny prepaid.
Nie ma nic wspólnego z PF.
Ważność konta zależy od doładowania.
http://www.play.pl/pl/oferta/internet/i ... index.html
Stawki też masz na w/w stronce.

Ma jeden podstawowy minus. Działa wyłącznie na nadajnikach Play 3G. Nie obejmuje Plusa.
Ma kiepskie rozliczanie bonusów. Oddzielnie dane wysyłane i odbierane i to w rozliczeniu 300kB/300kB.

Jedyny plus to wg mnie brak limitu w nocy za 10 zł.
Potestuj sobie jak to u ciebie działa. To podstawa,

Godny polecenia jest OFnK w Orange.

#508782  autor: qper
 14 paź 2011, 09:28
avt31 pisze:Godny polecenia jest OFnK w Orange.
Dokładnie i to z 2 letnią ważnością środków łącznie z promocyjnymi.
Idealne rozwiązanie :)

#508815  autor: pakierhakierxd
 14 paź 2011, 11:40
No naprawdę ofnk ma najlepszą ofertę jeśli ktoś używa prawie tylko do netu bo jak wysyła dużo smsów to może być problem,teraz można kupować net na 2 lata najlepiej na allegro ok.43zł za 6gb ważne 2 lata można też kupić starter orange free lub zmienić taryfę i doładować za 100 dostanie się 6 gb a 110zł można sprzedać za jakieś 60zł i wyjdzie to samo ...tylko po co kombinować :D

Pozdrawiam :)

#508838  autor: TheArt
 14 paź 2011, 12:39
OFnK mam i używam, doładowuję za 110 i sprzedaję Przelewy SMS, wychodzi wówczas net średnio 25-30zł więc warto. O ile ten Internet działa szybko i mają bardzo wydajną kompresję (kosztem jakości grafiki) to już o ściąganiu filmu nie ma mowy, dlatego zastanawiam się nad czymś z nielimitowanym transferem w nocy. Chcę zupełnie odejść od Internetu stacjonarnego, którego nie wykorzystuję optymalnie (często w terenie). Myślałem nad LTE z Polsatu jednak póki co trochę za drogi, zaś ten z Play trzeba liczyć te 20zl co miesiąc za samo włączenie usług Nocny Transfer i Większa Prędkość. Zobacze jeszcze co przyśle Aero.

#508848  autor: pakierhakierxd
 14 paź 2011, 13:03
Wiesz tylko że te 20zł w play online idzie z tej kasy co otrzymasz przy doładowaniu :P

Pozdrawiam :)

#508856  autor: TheArt
 14 paź 2011, 13:32
Tak, dlatego POnK kosztuje w zasadzie minimalnie 25zl miesięcznie z czego 5zl zostanie na dowolne uslugi. Można też wybrać wariant za 31zl miesięcznie, ogólnie jest nieco drożej niż w Orange i jedynie Nocny Transfer przemawia za tą ofertą.