• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 163 z 208
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 208

#507250  autor: nikodemmo
 07 paź 2011, 11:23
mars28 pisze:
Krzychu007 pisze:Tak czytam ostatnie posty i sam już nie wiem, więc się zapytam: Czy przedłużając OA można wziąć telefon? Bo z niektórych postów wynika, że tak, a kiedyś można było wziąć nowy model jedynie przy przejściu na te głupie zwierzaki...
Sam chciałem zostać w OA, każdy konsultant, który do mnie dzwonił twierdził, że nie ma innej możliwości zostania w OA, jak przedłużenie na 2 lata z obowiązkowym wzięciem telefonu. Ceny oczywiście bez rewelacji. Ale to było ze 3 tygodnie temu, więc nie wiadomo jak jest teraz.
Przy Orange Abonament można wziąć nowy telefon, tyle tylko, że oferta pod względem ilości minut nie ulegnie zmianie. Ceny telefonów różnią się od cen w nowej ofercie (Delfin itp.)

#507255  autor: HUBPOZ
 07 paź 2011, 11:56
Witam,
podłączam się do dyskusji.

Sytuacja podobna do poprzednika, z tym tylko że preferuję internet w telefonie.

Posiadam 2 numery orangę abonamentowe na firmę, + 2 numery na kartę orange ale nie na firmę.
Rachunki srednie za 2 numery około 180 pln, na numerze głównym wygaduję około 500 minut,
ale głównie na 5 bezpłatnych numerów. Abonament 40 + 25 za numery.
Na drugim numerze abonament chyba 30 pln, ale jest przekraczany sporo bo to ten
numer generuje rachunki do tych 180 zlotych srednio (150 - 220)

Propozycja jaką dostałem na *400 to, optymalny z internetem 114 netto (140 brutto !!)
475 minut, i tylko 0,5 gb transferu ( a wymagam minimum 1gb), i galaxy S II za 799 pln....

Na stronie orange wybierając tą samą opcję telefon jest za 470 pln brutto !
a jaki limit transferu jest gdzies ukryty bo znalesc nie mogę, ale
podejzewam ze to tez załosne 0,5 gb za 140 pln jakby nie bylo !
nie wspominajac ze w biznesowym nie ma pogaduch za darmo, tylko chyba jeszcze plus 10 zlotych...

Problem jest w tym że oferta biznesowa orange po 10 latach jest gorsza niz
pantera II (2gb limit i pogaduchy) dla ludzi z ulicy czy tez playowe oferty.

Przenieść numeru biznesowego na nie biznesowy nie można....nawet w obrębie orange.
(chyba ze poprzez kartę po rozwiązaniu umowy ale nie wiem)

co zrobić..?
chciałbytm uzyskać około 300-400 minut, + pogaduchy + abonament w okolicy 100
brutto, i trasfer najlepiej 2gb + SGSII w cenia która by uwzględniała poprzednie wymogi.

Rozwaźam poważnie pprzeniesienie do play 4 numerów.

#507449  autor: pauli05
 08 paź 2011, 00:40
OrangeDlaFirm pisze:@ieTeiku

34zł netto miesięcznie, a w tym:

196min do wszystkich, 1 wybrany numer w Orange, 100mb na internet.

aneks do umowy na rok bez telefonu, lub 24m-ce z telefonem.

Jeśli wydaje się być w miarę sensowne zapraszam na pw.
z tym że 196min. to wychodzi przy umówie bez telefonu na 12m.:)

#507469  autor: ubuntulnx
 08 paź 2011, 10:33
pauli05 pisze:OrangeDlaFirm napisał/a:
@ieTeiku

34zł netto miesięcznie, a w tym:

196min do wszystkich, 1 wybrany numer w Orange, 100mb na internet.

aneks do umowy na rok bez telefonu, lub 24m-ce z telefonem.

Jeśli wydaje się być w miarę sensowne zapraszam na pw.

z tym że 196min. to wychodzi przy umówie bez telefonu na 12m.:)
Oj tam koledze już nie pierwszy raz zdarzyło się czegoś nie napisac do końca, więc ja może dopowiem: ta promocja to zwykły Optymalny z usługą Więcej Korzyści i Ekstra Nagrody.

Z tym, że koledze zapomniało się na pewno dodac, że za Ekstra Nagrody jest dodatkowa opłata (w tym przypadku 2zł netto/m-c.

Domyślnie w tej taryfie jest 100min+50 z Więcej Korzyści+10 z Oferty Dopasowanej+36 z Ekstra Nagród.

Z tym, że koledze znów pewnie przypadkiem zaponiało się dodac, że Ekstra Nagrody to pakiet 440 minut na CAŁĄ UMOWĘ (440/12 m-cy=36min) i jeżeli ktoś wykorzysta je w 1-szym m-cu to potem ich już nie ma.

[ Dodano: 2011-10-08, 10:34 ]
HUBPOZ pisze:Propozycja jaką dostałem na *400 to, optymalny z internetem 114 netto (140 brutto !!)
475 minut, i tylko 0,5 gb transferu ( a wymagam minimum 1gb), i galaxy S II za 799 pln....
Śmiech mogę zaproponowac za 109netto co najmniej 745min, 2GB i rozmowy w O bez ograniczeń.

Obrazek

#507545  autor: OrangeDlaFirm
 08 paź 2011, 14:55
przecież podliczyłem za ekstra nagrodę?

po drugie napisałem, po szczegóły zapraszam na priv.

ochłońcie proszę.

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#507662  autor: ieTeiku
 08 paź 2011, 23:32
ubuntulnx pisze: (...)ta promocja to zwykły Optymalny z usługą Więcej Korzyści i Ekstra Nagrody.
a jest jakaś mityczna "oferta >>specjalna dla firm<<" o jakiej zapewniała mnie tele-handlowiec, czy to tak jak powyżej - ubrana w marketingową otoczkę standardowa oferta przy przedłużeniu umowy?

na marginesie, zabawny sam w sobie jest ten zbitek nazw, magicznych haseł, które mają być jak rozumiem melodią dla uszu kupującego:
"Optymalny!" "Więcej korzyści!" "Ekstra nagrody!"

Chciałoby się odpowiedzieć:
"Pocałujcie!" "Mnie!" "W!" "De!" ;)

Ale zostawiając temat dla marketoidów a wracając do mojego abonamentu - brać to powyższe, czy są jakieś alternatywy?

#507668  autor: pauli05
 09 paź 2011, 00:07
to jest w tym momencie najlepsza chyba opcja w najniższym abonamencie

co do nazewnictwa, nie trzeba tego uzywać przedstawiając ofertę, bo po co, wazne dla klienta, to ile ma płacić i ile dostanie, wystarczy na koniec mu objaśnić co jak się nazywa, żeby nie miał wątpliwości czytając umowę i zastanawiając skąd co się wzięlo

a te ekstra nagrody ja osobiście proponuje w ostateczności, czasem to się komuś opłaca, bo może dostać dużo minut do wszystkich i do tego smsy, ewentualnie dodatkowe minuty roamingowe, które schodzą w pierwszej kolejności

#507699  autor: ubuntulnx
 09 paź 2011, 09:51
ieTeiku pisze:a jest jakaś mityczna "oferta >>specjalna dla firm<<" o jakiej zapewniała mnie tele-handlowiec, czy to tak jak powyżej - ubrana w marketingową otoczkę standardowa oferta przy przedłużeniu umowy?
Specjalne oferty są, na pewno posiadasz firmę, która ma na siebie kilkadziesiąt/set aktywacji więc spokojnie możesz się ubiegac.
Swoją drogą o ferty między kanałami się różnią, wiele zależy od różnych czynników.
ieTeiku pisze:na marginesie, zabawny sam w sobie jest ten zbitek nazw, magicznych haseł, które mają być jak rozumiem melodią dla uszu kupującego:
Tych nazw nie podaje się klientowi w rozmowie, bo mogą przekraczac czyjś zakres percepcji i wprowadzac niepotrzebny zamęt.

Obrazek

#507992  autor: jleszek
 10 paź 2011, 18:13
Witam wszystkich ponownie.
Chciałem przedłużyć swoją ofertę Dla Firm ,ale dzięki ofertom przesłanym mi na pw. przez kolegę Mila89 przeszedłem na Orange POP :wink: .
Po dwóch miesiącach twierdzę,że było to WSPANIAŁYM posunięciem i polecam wszystkim rozsądnym użytkownikom podobne rozwiązanie.
W związku z tym chciałbym zapytać czy mogę powyższą kartę zarejestrować na firmę i dołączyć do istniejącego konta abonenckiego w Orange celem otrzymywania pakietu minut(złotówek) na firmę,ponieważ kożystam jeszcze z usług typu Internet Dla Firm w Orange.

#508001  autor: damnian
 10 paź 2011, 19:09
Hey
Aktualnie korzystam z orange abonament 55, umowa kończy mi się w styczniu z czego tydzień temu przedłużyłem już umowę przez internet z abonamentem pantera II 69,90zl. Mam pytanie: czy jest możliwość uruchomienia tego nowego abonamentu już teraz czy jedyna opcja to automatyczna zmiana w styczniu?

#508071  autor: pauli05
 10 paź 2011, 22:25
jleszek pisze:Witam wszystkich ponownie.
Chciałem przedłużyć swoją ofertę Dla Firm ,ale dzięki ofertom przesłanym mi na pw. przez kolegę Mila89 przeszedłem na Orange POP :wink: .
Po dwóch miesiącach twierdzę,że było to WSPANIAŁYM posunięciem i polecam wszystkim rozsądnym użytkownikom podobne rozwiązanie.
W związku z tym chciałbym zapytać czy mogę powyższą kartę zarejestrować na firmę i dołączyć do istniejącego konta abonenckiego w Orange celem otrzymywania pakietu minut(złotówek) na firmę,ponieważ kożystam jeszcze z usług typu Internet Dla Firm w Orange.
zarejestrować to można, ale czy dodatkowe minuty wynikające z Interentu dostaniesz także na ten numer pre-paid to nie wiem
przynajmniej tak jest w Internecie Business Everywere, że dostaje się tylko na numery abonamentowe, nie mixy itp., nie wiem jak inne abonamenty, Internet dla firm może ma inne zasady, tam sa jakieś oferty wiązane, nie wiem:))

może kolega ubuntu pomoże:)

#508240  autor: nikodemmo
 11 paź 2011, 18:35
damnian pisze:Hey
Aktualnie korzystam z orange abonament 55, umowa kończy mi się w styczniu z czego tydzień temu przedłużyłem już umowę przez internet z abonamentem pantera II 69,90zl. Mam pytanie: czy jest możliwość uruchomienia tego nowego abonamentu już teraz czy jedyna opcja to automatyczna zmiana w styczniu?
Jeśli teraz miałeś 55 zł, a przedłużyłeś umowę przy abonamencie 69.90, to nowy abonament zaczyna obowiązywać z najbliższym cyklem bilingowym. Czyli jeśli Twój cykl bilingowy wypada np. 18 to nowa oferta zacznie działać od 19. października

#508244  autor: ubuntulnx
 11 paź 2011, 18:59
pauli05 pisze: może kolega ubuntu pomoże:)
Tylko i wyłącznie na nry abonamentowe.

Obrazek

#508275  autor: jleszek
 11 paź 2011, 21:41
ubuntulnx pisze:
pauli05 pisze: może kolega ubuntu pomoże:)
Tylko i wyłącznie na nry abonamentowe.
...A to dzięki za info...
Ale zarejestrować numer Orange POP muszę/mogę na firmę ?
Pozdrawiam.

#508280  autor: JW_
 11 paź 2011, 21:59
ubuntulnx pisze:Specjalne oferty są, na pewno posiadasz firmę, która ma na siebie kilkadziesiąt/set aktywacji więc spokojnie możesz się ubiegac.
Swoją drogą o ferty między kanałami się różnią, wiele zależy od różnych czynników.
My mamy kilkadziesiąt :D Jak ostatnio przyjechał przedstawiciel Orange przedstawić nam ofertę na te wszystkie telefony, to był tak przygotowany, że nawet nie wiedział... ile tych telefonów jest. Ofertę przedstawił na zasadzie "a to może udałoby się to i to, bo tutaj tyle i tyle numerów jest". Oczywiście nic z tego nie wynikło, bo żadnej konkretnej oferty nie miał. Obsługa klienta w tej sieci = żenada :mrgreen:

#508283  autor: ubuntulnx
 11 paź 2011, 22:05
JW_ pisze:ubuntulnx napisał/a:
Specjalne oferty są, na pewno posiadasz firmę, która ma na siebie kilkadziesiąt/set aktywacji więc spokojnie możesz się ubiegac.

My mamy kilkadziesiąt Jak ostatnio przyjechał przedstawiciel Orange przedstawić nam ofertę na te wszystkie telefony, to był tak przygotowany, że nawet nie wiedział... ile tych telefonów jest. Ofertę przedstawił na zasadzie "a to może udałoby się to i to, bo tutaj tyle i tyle numerów jest". Oczywiście nic z tego nie wynikło, bo żadnej konkretnej oferty nie miał. Obsługa klienta w tej sieci = żenada
generalizacja=żenada :mrgreen:

Obrazek

#508338  autor: zaskar
 12 paź 2011, 08:36
ieTeiku pisze:
ubuntulnx pisze: (...)ta promocja to zwykły Optymalny z usługą Więcej Korzyści i Ekstra Nagrody.
a jest jakaś mityczna "oferta >>specjalna dla firm<<" o jakiej zapewniała mnie tele-handlowiec, czy to tak jak powyżej - ubrana w marketingową otoczkę standardowa oferta przy przedłużeniu umowy?

na marginesie, zabawny sam w sobie jest ten zbitek nazw, magicznych haseł, które mają być jak rozumiem melodią dla uszu kupującego:

Chciałoby się odpowiedzieć:
"Pocałujcie!" "Mnie!" "W!" "De!" ;)

Ale zostawiając temat dla marketoidów a wracając do mojego abonamentu - brać to powyższe, czy są jakieś alternatywy?
Bierz ale w Play, jeszcze ci zostanie coś na koncie. Też przechodzę, ba nawet opłaca i się zapłacić karę. Czekam aż zmniejszy mi się na 250zł.
Obecnie nie opłaca się zostawać w tej samej sieci. Nowa siec dla nowego klienta proponuje więcej. Wiem, bo porównałem bieżące oferty-ta w orange jest taka sobie, a net 0,5gb za ok 100zł to kpina z klientów

#508375  autor: damnian
 12 paź 2011, 12:40
nikodemmo pisze:
damnian pisze:Hey
Jeśli teraz miałeś 55 zł, a przedłużyłeś umowę przy abonamencie 69.90, to nowy abonament zaczyna obowiązywać z najbliższym cyklem bilingowym. Czyli jeśli Twój cykl bilingowy wypada np. 18 to nowa oferta zacznie działać od 19. października
Tzn umowę przedłużyłem mając abonament 55, nowy abonament ma wynosić 69,90 czyli pantera II. Umowę przedłużyłem 03.10 a cykl bilingowy przypada mi na 6 i nadal mam orange abonament 55. Przed chwilą zauważyłem że 04.10 dostałem sms'a z sieci że dziękują za skorzystanie z ProPozycji i że usługa Hotspot zostanie włączona 05.01.12. Rozumieć więc mam, że nie ma możliwości zmienić abonamentu już teraz tylko czekać do stycznia? :?

#508447  autor: nikodemmo
 12 paź 2011, 16:41
A sprawdzałeś na Orange On-line jaki plan taryfowy Ci się wyświetla?
Jeśli faktycznie było 55 to nowy abonament powinien Ci już działać. Jeśli miałbyś 75 złotych to wtedy od stycznia. Zadzwoń pod *100, celem wyjaśnienia.

#508471  autor: pauli05
 12 paź 2011, 18:02
zaskar pisze:Bierz ale w Play, jeszcze ci zostanie coś na koncie. Też przechodzę, ba nawet opłaca i się zapłacić karę. Czekam aż zmniejszy mi się na 250zł.
Obecnie nie opłaca się zostawać w tej samej sieci. Nowa siec dla nowego klienta proponuje więcej. Wiem, bo porównałem bieżące oferty-ta w orange jest taka sobie, a net 0,5gb za ok 100zł to kpina z klientów
net 0.5gb?? chyba 2gb:)

a tak z ciekawości, co teraz play oferuje w najniższym abonamencie? tj. kwota coś podobna jak kolega wyżej pytał ok.30zł
też mam niski abonament i niedługo kończy mi się umowa, póki co mam w playu za 30zł 70min. i stan darmowy w play, duzy minus to smsy nieschodzące z podstawy
najchętniej bym wzięła to co w orange, 1 darmowy nr - starczy mi, 160min. i 100mb, niestety to dla przedłużających umowe tylko
  • Strona 163 z 208
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 208
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163