witam,
zdaje się trafiłem na forum odpowiednie do rozwiązania mojego dylematu dot. nowej umowy. Na początek istotne informacje:
- w Orange posiadam trzy telefony na firmę + jedną kartę na której jest internet mobilny
- na moim numerze wygasł już "cyrograf"
- wydzwaniam miesięcznie około 360 minut, z czego połowa do jednego numeru (również w Orange), na który za 5zł mam telefony za free
- reszta rozmów jest prowadzona na numery różnych operatorów, w 90% na komórki
- łącznie smsów i mmsów wysyłam kilka sztuk na miesiąc
- kilka razy w miesiącu sprawdzę coś w internecie, łącznie nie ściągam więcej niż 400-800KB na miesiąc, czyli praktycznie nic
- nie chcę w nowej umowie telefonu
- obecny abonament jest w taryfie Oferta dla firm 125, gdzie mam 125 minut i 0,40 za minutę do wszystkich sieci (w/o play)
Mam nadzieję, że podałem wszystko co może mieć znaczenie. Za pomocą e-bok Orange symulowałem różne nowe taryfy i jakoś nie jestem przekonany, większość jest zorientowana na "smartfon+internet" co zupełnie rozmija się z moim sposobem używania telefonu. No i nie wiem, kierować się ku innym operatorom? Czy jest szansa na dobrą umowę w Orange?
Dodam jeszcze, że dzwoniła do mnie jakaś pani handlowiec, chyba z firmy trzeciej i namawiała mnie na ofertę "specjalną dla firm". Niestety była tak, przepraszam bardzo, wkur.. jąca, że nie byłem w stanie wysłuchać jej oferty do końca. Wyraźnie czytała gotowiec z kartki/monitora, bardzo szybko i niewyraźnie. Na moje pytania dawała ogólnikowe odpowiedzi, jednocześnie kończąc każdą wypowiedź zdaniem "Czy więc mam rozumieć, że taki zestaw wysłać na pana adres kurierem?" Jak odpowiedziałem, że chciałbym poznać ofertę i się zastanowić chwilę to replika była taka, że oferta jest ograniczona i albo się decyduję albo "zaznacza odmowę". Także skończyło się na "odmowie" i powróciłem do punktu wyjścia - czyli: co wybrać??
Będę zobowiązany za wszelakie podpowiedzi.