• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #48137  autor: ziomel
 24 sty 2006, 17:27
czy jest jakakolwiek mozliwosc zainstalowania gg na symbianie??...nie chodzi mi o program java gg...tylko cos podobnego w stylu windowsmobile...??

#48140  autor: piotrz
 24 sty 2006, 17:35
możesz wgrać coś takiego

to chyba jedyny sposób :)

#48262  autor: Blackall
 24 sty 2006, 22:18
Nie mozesz :D Agilla stała sie ostatnio płatna - 3euro za miesiąc korzystania. Jest natomiast alternatywa, jaką jest IM+. Ma w sobie klienta jabbera [gg], gmaila, icq, aol itp. Calkiem niezle sie sprawuje, jedynie czego mu brakuje, to mozliwosci ustawienia opisu.. no ale cos za cos ;)

Więcej informacji - niedługo powinien sie ukazać artykuł, coś pobnego do agilli, jak to wszystko ma bys skonfigurowane, zeby działało. :wink:

#48280  autor: NMonster
 24 sty 2006, 23:01
AgileMessenger moze i platny ale nikt nie każe wam używać najnowszej wersji... :D

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#48308  autor: Blackall
 25 sty 2006, 08:53
To nie program jest płatny, tylko jego używanie! Jest chyba róznica?

#48389  autor: swanno
 25 sty 2006, 14:33
A dlaczego nie może być na javie??

Ja mam Paple i jestem zadowolony, sciąga kontakty z gg, programik darmowy a opłaty tylko jak za gprs.

I można ustawić opis :lol:

#48452  autor: Klusek
 25 sty 2006, 16:17
Jeżeli chodzi o JAVE to najlepszym według mnie klientem jabber jest Bombus używałem już wielu różnych komunikatorów i żaden Bombusowi nie dorasta do pięt.

Obrazek
Obrazek

#48520  autor: Blackall
 25 sty 2006, 19:42
Niestety nic nie rozumiem z tej strony :| Mozesz mi podac linka do wersji dla 6630? Bo do downloadu potrafie wejsc, ale tam jest kilkanascie wersji [01,02,03] i nie wiek ktora wybrac :?

#48527  autor: Klusek
 25 sty 2006, 19:52
Najnowsza stabilna wersja dla telefonów z obsługą JAVY MIDP 2.0 jest tutaj.

Obrazek
Obrazek

#48544  autor: Blackall
 25 sty 2006, 20:25
Klusek pisze:Najnowsza stabilna wersja dla telefonów z obsługą JAVY MIDP 2.0 jest tutaj.
Dzieki. Zapomnialem jeszcze o jednym - jest on oczywiscie tez po angielsku? :wink:

#48650  autor: Klusek
 25 sty 2006, 22:32
Nie ma się co bać nie jest po rosyjsku jest po angielsku :)

Obrazek
Obrazek

#50525  autor: kallafior
 01 lut 2006, 16:53
No właśnie... jak jest z tym mobilnym komunikatorem ? Jakie opłaty trzeba ponosić i ile kosztuje taka rozmowa na komórce ? Jak to działa ? Czy jesteśmy połączeni cały czas czy tylko podczas wysyłania i odbierania wiadomości. Nie wiem czy to się opłaca. Proszę o odpowiedź i dziękuję :-D

#50528  autor: Klusek
 01 lut 2006, 17:08
kallafior w Orange płacisz standardowo 25gr za 50KB przesłanych danych, na ile Ci to starczy to już zależy jak intensywnie rozmawiasz, czy rozmawiasz z jedną czy z kilkoma osobami na raz, czy rozmawiasz na czatach. Na godzinkę dość intensywnej rozmowy powinno starczyć 100KB, ale to naprawdę jest indywidualna rzecz i powinieneś sam to u siebie sprawdzić. Połączony jesteś cały czas, ale płacisz tylko za wysłane i odebrane dane. A czy Ci się będzie to opłacać to musisz sam sobie odpowiedzieć, na dłuższą metę pewnie nie przy takiej cenie, ale gdy nie masz dostępu do komputera i internetu a musisz z kimś porozmawiać, albo Ci się po prostu nudzi to jest to naprawdę ciekawe rozwiązanie.

Obrazek
Obrazek

#50538  autor: kallafior
 01 lut 2006, 17:32
Aaaa czyli jak korzystam z połączenia (w orange) za pośrednictwem EDGE/GPRS to płacę za sumę przesłanych danych a nie za czas ? Np.: jak korzystam z Profimail i odbiorę maile to on pozostaje połączony. Wtedy jak pozostanę połączony nawet 5 minut to zapłacę tylko za te maile odebrane tak ? Natomiast internet po CSD to płaci się za czas, jeżeli tak rozumiem cennik w orange :)

#50541  autor: Klusek
 01 lut 2006, 17:39
kallafior pisze:Aaaa czyli jak korzystam z połączenia (w orange) za pośrednictwem EDGE/GPRS to płacę za sumę przesłanych danych a nie za czas ? Np.: jak korzystam z Profimail i odbiorę maile to on pozostaje połączony. Wtedy jak pozostanę połączony nawet 5 minut to zapłacę tylko za te maile odebrane tak ? Natomiast internet po CSD to płaci się za czas, jeżeli tak rozumiem cennik w orange :)
Jest dokładnie tak jak piszesz. Przy polączeniu EDGE/GPRS płacisz tylko za wysłane i odebrane dane bez względu na długość polaczenia, natomiast przy połaczeniu CSD płacisz za czas połaczenia.

Obrazek
Obrazek

#50542  autor: kallafior
 01 lut 2006, 17:42
Dziękuję bardzo za pomoc :-D Wreszcie skończą się czasy gdy panicznie pilnowałem czasu połączenia mimo iż korzystałem z przesyłania pakietów danych :)

Pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2006-02-02, 13:40 ]
KLUSEK: mam jeszcze jedno pytanie :oops:
IM+ fajnie mi się uruchamia ale ściągnąłem także tego Bombusa i nie wiem co mam wpisać w rubrykach server i host name/IP.
Zaznaczam, że mam konto na jabber.elektron.com.pl i korzytsam z gg.
Można na Bombusie korzystać z gg ? Ostatni raz proszę o pomoc :)

[ Dodano: 2006-02-03, 10:42 ]
eeh próbowałem z tym Bombusem na wiele sposobów i nie chce mi się logować. Pozostanę przy IM+ narazie