• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #505066  autor: evolucja
 24 wrz 2011, 12:19
Cześć.
Zainteresowała mnie oferta RBM66. Gdzieś wyczytałem, że istnieje opcja otrzymania zniżki przez cały okres 25%(49zł) wtedy gdy przejdzie się z karty na abonament.

Czy gdybym przeniósł numer z Orange do RBM na kartę a potem przeszedł na abonament otrzymałbym tą zniżkę?

Dobra, d@@a. Nieaktualne. Widzę, że wtedy trzeba też kupić Play Online za 29zł :/

@EDIT
Albo jeszcze raz. Ten play online jest jednorazowy a nie kolejny abonament. W związku z czym moje pytanie o to przeniesienie dalej aktualne :D

#505078  autor: banderas
 24 wrz 2011, 14:31
Przy przenoszeniu numeru masz rabat 50% na 3 pełne okresy rozliczeniowe + na 1 okres rozliczeniowy od kwoty naliczone propocjonalnie od daty aktywacji numeru do końca 1 niepełnego okresu rozliczeniowego

kwota 29 zł składa się:
a) kwota aktywacji wynoszącej 1 zł
b) kwota za pakiet Play online 1,5 GB ( na nadajnikach własnych play) wysokości 28 zł, przyznawany na 1 okres nie pełny i jeden pełny okres rozliczeniowy , pakiet jest jednorazowy

oprócz tego pakietu masz nadal pakiet przyznawany w ramach abonamentu w wartość 444 MB działa on wszędzie czy jesteś w sieci macierzystej czy w roamingu krajowym

o ten zniżce co wspominasz to jest zniżka dla osób które dostały startery na impresie redbull x fighters

pow wiecej odsyłam do regulaminu:
http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/p ... -09-11.pdf

banderassso

#505079  autor: evolucja
 24 wrz 2011, 14:41
Czyli nie ma szans na zejście poniżej 66zł za abo?

Generalnie zaciekawił mnie ten regulamin: http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/p ... -09-11.pdf
tam opisywana jest ta zniżka 25%. Spójrzcie jednak na punkt 6. Tam dodatkowo jest opisana ta zniżka 50%.
Zgodnie z tym co mówisz zniżka za proces MNP nie może być przyznana w momencie otrzymania starteru redbull mobile x-fighers.

#505080  autor: banderas
 24 wrz 2011, 14:50
evolucja pisze:Czyli nie ma szans na zejście poniżej 66zł za abo?

Generalnie zaciekawił mnie ten regulamin: http://www.redbullmobile.pl/fileadmin/p ... -09-11.pdf
tam opisywana jest ta zniżka 25%. Spójrzcie jednak na punkt 6. Tam dodatkowo jest opisana ta zniżka 50%.
Zgodnie z tym co mówisz zniżka za proces MNP nie może być przyznana w momencie otrzymania starteru redbull mobile x-fighers.
zapytam sie z ciekawości decydujesz się na ten abonament ?

banderassso

#505084  autor: evolucja
 24 wrz 2011, 14:59
Na razie próbuję rozgryźć ten regulamin.

Jeśli udało by się za te 49zł to na pewno wezmę.

______
Na moje oko regulamin stanowi tak:
trzeba posiadać limitowaną kartę RedBull mobile x-fighters. Należy zalogować się na stronie redbull i zawrzeć umowę przez kanał telesprzedaży. W ten sposób można przenieść całkiem inny numer z innej sieci, skorzystać z rabatu 25% oraz 50% przez 3mce.

#505329  autor: alukard88
 26 wrz 2011, 11:31
Ja dostałem zniżkę 25%, ale na trochę innej zasadzie- kontakt przez formularz zgłoszeniowy przed 2 września czyli przed startem właściwej oferty :)

#505578  autor: enrju
 27 wrz 2011, 17:20
evolucja pisze:Na razie próbuję rozgryźć ten regulamin.

Jeśli udało by się za te 49zł to na pewno wezmę.

______
Na moje oko regulamin stanowi tak:
trzeba posiadać limitowaną kartę RedBull mobile x-fighters. Należy zalogować się na stronie redbull i zawrzeć umowę przez kanał telesprzedaży. W ten sposób można przenieść całkiem inny numer z innej sieci, skorzystać z rabatu 25% oraz 50% przez 3mce.
Dzisiaj kontaktowali się ze mną dokładnie w tej samej sprawie. Wystarczylo wbic na stronie RBM numer startera z limitowanej edycji i pozostawić namiary do siebie. Docelowo przenosze numer z T-Mobile i mam 25% rabatu na cały okres trwania umowy i dodatkowo 50% rabatu przez pierwsze 3 miesiące - czyli jest dokładnie tak jak mówisz. Co ciekawe myślałem że trzeba używać tego numeru który powiązany był ze starterem, a tu proszę taka miła niespodzianka :) Reasumując - numer zostaje, taryfa RBM 88, średnio 63,25zł na miesiąc i do tego LG P970 za 166 zł. Według mnie to jedna z lepszych jeśli nie najlepsza oferta abonamentowa na rynku.