• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 162 z 208
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 208

#503355  autor: mars28
 14 wrz 2011, 07:05
Dziękuję za odpowiedź. Czas zatem zakończyć 8-letnią przygodę z abonamentem i przejść na kartę, co przy obecnych cenach za minutę/sms jest zdecydowanie bardziej korzystne dla mnie.

#503665  autor: spajder5
 16 wrz 2011, 01:30
pauli05 pisze:w ofercie Orange dla firm dla obecnych klientów pojawiły się właśnie nowe ulepszone zasady "korzyści optymalnych", o których ktoś wcześniej wspominał
[...]
jeśli ktoś jest w trakcie bądź będzie się przymierzał do przedłużania umowy (na firme), mogę pomóc na priv
Na stronie (faq dot. zmiany operatora) jest informacja, że z promocji tej mogą skorzystać też zmieniający operatora, prawda li to? Bo w regulaminie promocji takiej opcji nie widzę. Właśnie przymierzam się do pożegnania plusa i takie promo jest dosyć ciekawe, zwłaszcza, że dziewczyna w orange ;)

EDIT: ee, cos mi sie przywidzialo, dla przenoszacych nie ma specjalnych bajerow

#504429  autor: Linttia
 20 wrz 2011, 22:37
Witam ponownie ;)
Mam pytanie do konsultantów Orange. Chcę przedłużyć umowę na OA 55 zł, który pasuje mi idealnie natomiast interesuje mnie tel. HTC Desire Z (przez internet kosztuje 479 zł.) czy jest możliwe dostanie go po niższej cenie? Umowa kończy mi się dopiero w styczniu - czekać na lepszą ofertę czy już przedłużać? Obecny telefon zaczyna się psuć dlatego zastanawiam się nad przedłużeniem umowy już teraz. Dodam jeszcze że przeważnie co 3-2 miesiące rachunki wynoszą ok 102 zł, a w Orange jestem od 6 lat. Bardzo proszę o pomoc :)

#504534  autor: Krzychu007
 21 wrz 2011, 15:15
Tak czytam ostatnie posty i sam już nie wiem, więc się zapytam: Czy przedłużając OA można wziąć telefon? Bo z niektórych postów wynika, że tak, a kiedyś można było wziąć nowy model jedynie przy przejściu na te głupie zwierzaki...

#504555  autor: Realista
 21 wrz 2011, 16:43
mars28
W kwesti twego pytania wypowidzenie nie wpływa zasadniczo ale jest dział który takie osoby obdzwania i dostają więcej - pracuje na nim wcześniej na zwykłym i wiem co mówię.
Klient dostaje o niebo więcej niż normalnie

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)

#504581  autor: ubuntulnx
 21 wrz 2011, 19:40
Klient dostaje o niebo więcej niż normalnie
buahahaha :lol:

Obrazek

#504595  autor: krelke
 21 wrz 2011, 20:25
Czy przy przedłużaniu umowy i przejściu na Pelikana 59,90 + SGS Plus można uzyskać rabat na pakiet internetowy?

#504754  autor: Realista
 22 wrz 2011, 14:41
ubuntulnx
Smiejesz się czyli nie wiesz
Kiedyś dzwonili na *400 a teraz dostają to bez jojczenia i zbędnego wysiłku kiedy dzwoni odpowiedni dział.[/quote]

[ Dodano: 2011-09-22, 17:53 ]
krelke

To zależy od klienta , jego zysku , rachunków jakie opłaca , podaj wymagania postaram się pomóc

Doradca klienta indywidualnego - ORANGE
Czasami cudotwórca - nawet często :-)
Masz problem to nasz , może pomogę , jak dam radę ;-)
 #504851  autor: kijus
 22 wrz 2011, 21:43
Witam, chciałbym przedłużyć umowę z Orange. Z tą firmą jestem już ponad 5 lat, więc całkiem sporo. Przez ostatnie dwa lata płaciłem abonament 55 zł i chciałbym się dowiedzieć, co Orange może mi zapropnować? Zamierzam do nich jeszcze zadzwonić, ale przed tym chciałbym wiedzieć na czym stoje. Nowy abonament prawdopodobnie podpisze na 36 miesięcy - 59 zł w Delfinie II. Liczę się z tym, że do lepszego telefonu będę musiał dopłacić.

#505307  autor: mars28
 26 wrz 2011, 07:18
Krzychu007 pisze:Tak czytam ostatnie posty i sam już nie wiem, więc się zapytam: Czy przedłużając OA można wziąć telefon? Bo z niektórych postów wynika, że tak, a kiedyś można było wziąć nowy model jedynie przy przejściu na te głupie zwierzaki...
Sam chciałem zostać w OA, każdy konsultant, który do mnie dzwonił twierdził, że nie ma innej możliwości zostania w OA, jak przedłużenie na 2 lata z obowiązkowym wzięciem telefonu. Ceny oczywiście bez rewelacji. Ale to było ze 3 tygodnie temu, więc nie wiadomo jak jest teraz.

#505435  autor: jojoro
 26 wrz 2011, 20:31
Proszę o kontakt na PW jeśli ktoś mógłby sprawdzić dla mnie ofertę delfina II 59,9 z SGS+ na 24m-ce.
I dodatkowe pytanie odnośnie usługi pogaduchy w Orange. Widzę, że w delfinie za 79,90 włączana jest ona za 0zł. Czy na cały okres abonamentu? I jak sie ma ta usługa do "Darmowych 5 numerów do orange?". Skoro rozmawiam za free do wszystkich w orange w ramach usługi pogaduchy, to po co mi "darmowe nr"?

#505513  autor: muddy
 27 wrz 2011, 11:09
@jojoro: „wybrane numery” w delfinie to usługa, która była wcześniej, niż promocja „pogaduchy”. Dziwne, żeby likwidowali stare usługi. Poza tym zamiast darmowego numeru w Orange możesz wybrać darmowy numer stacjonarny (z limitem 1200 minut), 30 minut do wszystkich lub 60 minut do wybranego numeru w innej sieci. Co do Twojego wyboru taryfy: moim zdaniem zamiast delfina 59,90zł + 10zł za Pogaduchy w Orange (razem: 69,90zł) znacznie lepiej wziąć panterę za 69,90zł z darmowymi pogaduchami, 225 minutami w abonamencie, jednym numerem wybranym stacjonarnym (bo do sieci i tak za darmo) i dodatkowo pakietem danych 0.5GB. Pakiet na pewno przyda się w telefonie, który chcesz kupić.

MM

#505552  autor: sic
 27 wrz 2011, 14:03
prosze chetnych konsultantow o kontakt na pw, abo na firme, w gre wchodzi NPdF albo Optymalny 100 + telefon.
pzdr

#505599  autor: jojoro
 27 wrz 2011, 19:32
sic pisze:prosze chetnych konsultantow o kontakt na pw, abo na firme, w gre wchodzi NPdF albo Optymalny 100 + telefon.
pzdr
Ja też ponawiam prośbę do konsultantów dla klienta indywidualnego w sprawie przedłużenia abo.

#505801  autor: dariutka
 28 wrz 2011, 22:13
czy jest może jeszcze w którymś abonamencie (indywidualnym lub biznesowym) nokia n95? i jaka by była cena?

#505841  autor: peyo
 29 wrz 2011, 08:42
Tej Noki nie ma od dawien dawna na magazynach. Nie ma szans raczej na uzyskanie tego telefonu, no chyba że znalazł by się gdzieś w salonie zakurzony i nie ruszony od lat. Tak widziałem ostatnio Nokie navigator, aczkolwiek poszukiwanie takiego telefonu uważam osobiście za bezsensowne nawet pracownicy salonów mogą wydać się zdziwieni poszukiwaniem takiego modelu. Jeśli w grę jednak wchodzi tylko ten model to lepiej kupić E52 np w delfinie za 59 sprzedać za 500 zł i kupić sobie tą N95 na alllegro

#505898  autor: pauli05
 29 wrz 2011, 15:50
dokładnie, wziąć sobie inny telefon i sprzedać, a Nokia n95 widze na allegro po ok400zł, więc nie jest droga

#507141  autor: chimba
 06 paź 2011, 21:02
Pytanie do konsultantow. Konczy mi sie umowa. I jestem zainteresowany Nokia E72 w planie Pantera za 50 zl na stronie Orange nie ma juz tego telefonu czy mozna go jeszcze dostac przedluzajac umowe telefonicznie? Jesli tak to jakiej cenie??

#507156  autor: ieTeiku
 06 paź 2011, 21:34
witam,
zdaje się trafiłem na forum odpowiednie do rozwiązania mojego dylematu dot. nowej umowy. Na początek istotne informacje:

- w Orange posiadam trzy telefony na firmę + jedną kartę na której jest internet mobilny
- na moim numerze wygasł już "cyrograf"
- wydzwaniam miesięcznie około 360 minut, z czego połowa do jednego numeru (również w Orange), na który za 5zł mam telefony za free
- reszta rozmów jest prowadzona na numery różnych operatorów, w 90% na komórki
- łącznie smsów i mmsów wysyłam kilka sztuk na miesiąc
- kilka razy w miesiącu sprawdzę coś w internecie, łącznie nie ściągam więcej niż 400-800KB na miesiąc, czyli praktycznie nic
- nie chcę w nowej umowie telefonu
- obecny abonament jest w taryfie Oferta dla firm 125, gdzie mam 125 minut i 0,40 za minutę do wszystkich sieci (w/o play)

Mam nadzieję, że podałem wszystko co może mieć znaczenie. Za pomocą e-bok Orange symulowałem różne nowe taryfy i jakoś nie jestem przekonany, większość jest zorientowana na "smartfon+internet" co zupełnie rozmija się z moim sposobem używania telefonu. No i nie wiem, kierować się ku innym operatorom? Czy jest szansa na dobrą umowę w Orange?

Dodam jeszcze, że dzwoniła do mnie jakaś pani handlowiec, chyba z firmy trzeciej i namawiała mnie na ofertę "specjalną dla firm". Niestety była tak, przepraszam bardzo, wkur.. jąca, że nie byłem w stanie wysłuchać jej oferty do końca. Wyraźnie czytała gotowiec z kartki/monitora, bardzo szybko i niewyraźnie. Na moje pytania dawała ogólnikowe odpowiedzi, jednocześnie kończąc każdą wypowiedź zdaniem "Czy więc mam rozumieć, że taki zestaw wysłać na pana adres kurierem?" Jak odpowiedziałem, że chciałbym poznać ofertę i się zastanowić chwilę to replika była taka, że oferta jest ograniczona i albo się decyduję albo "zaznacza odmowę". Także skończyło się na "odmowie" i powróciłem do punktu wyjścia - czyli: co wybrać??

Będę zobowiązany za wszelakie podpowiedzi.

#507217  autor: OrangeDlaFirm
 07 paź 2011, 01:16
@ieTeiku

34zł netto miesięcznie, a w tym:

196min do wszystkich, 1 wybrany numer w Orange, 100mb na internet.

aneks do umowy na rok bez telefonu, lub 24m-ce z telefonem.

Jeśli wydaje się być w miarę sensowne zapraszam na pw.

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.
  • Strona 162 z 208
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 208
  • 1
  • 160
  • 161
  • 162