• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #504468  autor: krzaki
 21 wrz 2011, 09:02
Witam,
jakiś czas temu zdecydowałem się na przejście do Play (abonament), ponieważ umowa u poprzedniego operatora (Orange) jeszcze mi się nie skończyła, używam ciągle karty sim Orange.
Sprawdzając wczoraj dokumenty jakie posiadam, zauważyłem, że nie ma wśród nich karty sim od Playa (jestem pewien, że ją dostałem w salonie podczas podpisywania umowy). Musiała mi niestety gdzieś wypaść, zaginąć bo sprawdziłem już wszelkie miejsca gdzie mógłbym ją zostawić.
Dodam jeszcze, że do końca umowy z Orange zostały mi niecałe 2 miesiące, więc karta sim Play nie została aktywowana.

Pytanie moje brzmi - czy w związku z powyższym będę miał jakieś problemy kiedy zgłoszę się z tą sprawą do salonu czy po prostu dostanę duplikat karty sim z play. Jednocześnie chciałbym się dowiedzieć czy wiąże się to z jakąś opłatą.

Może ktoś miał już podobny problem i mi pomoże?

Pozdrawiam.

#504483  autor: tomko111
 21 wrz 2011, 11:01
Wyrób nową kartę SIM. Nie, duplikat karty nic nie kosztuje.

#504484  autor: krzaki
 21 wrz 2011, 11:13
Super. Dziękuję za odpowiedź. :)

#504504  autor: PWK
 21 wrz 2011, 12:53
Zablokuj jak najszybciej kartę, bo jeśli wpadła w niepowołane ręce, to być może masz już całkiem spory rachunek do zapłacenia.

#504515  autor: krzaki
 21 wrz 2011, 13:37
Cholera to troche niepokojące... Czy to faktycznie możliwe, że karta mogła zostać użyta przed początkiem obowiązywania umowy?
edit:
poprzeglądałem inne fora i wygląda na to, że faktycznie ktoś może nabić mi niezły rachunek :/
Dzięki za info.