Kamilliverpool pisze:Od 7-8 lat jestem użytkownikiem Orange
Wszyscy klienci tak mówią... ja sam od mniej więcej tylu lat jestem ich klientem, a od 3 pracownikiem. I jako pracownik nic z tego nie mam, a co dopiero klient.
Najważniejsza rzecz, na jaką zwrócić należy uwagę: wiele osób biorąc abonament uważa, że to branie telefonu na raty. A powiedz mi, czy jak bierzesz np. pralkę na raty, to co miesiąc sklep kupuje Ci do tej pralki proszek? Albo biorąc inny produkt na raty, czy co miesiąc masz zapewnione przez sprzedawcę warunki do korzystania z niego?
Umowa umową, a na telefon dostałeś zniżkę. Wysykość "kary za zerwanie" to nic innego, jak różnica kwot między wartością telefonu, a tym, co za niego zapłaciłeś. Czyli teoretycznie - numeru możesz używać Ty, a telefon sprzedać dowolnej osobie. Telefon nie jest integralną częścią umowy. Wiem, że to brzmi absurdalnie, chamsko itp., ale takie jest prawo, a ono jest równe wobec wszystkich. Nie ma nigdzie zapisane, że jak jesteś klientem 8 lat, to salon ma obowiązek dać Ci telefon zastępczy.
Tak samo co do czekania na telefon miesiąc czasu: gwarancja już dawno się skończyła, poza tym zgłaszasz uszkodzenie na zasadzie reklamacji nie samego produktu, ale usługi jego serwisowania.
Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix