• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #50164  autor: Rogal
 30 sty 2006, 23:18
Główny Urząd Statystyczny podał w styczniu, że na koniec 2005 r. liczba klientów polskich sieci komórkowych wynosiła w sumie 29.166.200. Na koniec 2004 r. liczba klientów wynosiła 23.096.100. Z danych tych wynika, że w zeszłym roku sieci pozyskały 6.070.100 nowych abonentów i użytkowników.

Zródło: GUS

#50180  autor: Rokko
 31 sty 2006, 08:11
no to i tak duzo mniej niz w skandynawi, czy chociazby na łotwie. ale operatorzy i tak jak widac nie planują agresywnego zachęcania potencjalnych klientów. Do tego dochodzi kwestia martwych dusz.

#50255  autor: Przemek
 31 sty 2006, 16:03
Rokko pisze:no to i tak duzo mniej niz w skandynawi, czy chociazby na łotwie. ale operatorzy i tak jak widac nie planują agresywnego zachęcania potencjalnych klientów. Do tego dochodzi kwestia martwych dusz.
A masz może jakieś dane ilu użytkowników jest w Skandynawii i na Łotwie?Jestem ciekaw jak przedstawiają się różnice.

#50332  autor: Jedi
 31 sty 2006, 20:10
Rokko pisze:no to i tak duzo mniej niz w skandynawi, czy chociazby na łotwie. ale operatorzy i tak jak widac nie planują agresywnego zachęcania potencjalnych klientów. Do tego dochodzi kwestia martwych dusz.
Ty wiesz co ty mówisz? Po 1 Skandynawia to 3 kraje, a co 3 to nie 1. Szczególnie jeśli 1 z tych krajów produkuje napopularniejsze komórki na świecie, a 2 ma pod dostatkiem ropy i gazu.
I jeszcze jedno - jak na Łotwie może być więcej abonentów skoro ta mini republika nawet tylu wszystkich mieszkańców nie ma?

#50339  autor: filczyk
 31 sty 2006, 20:31
w tym 10mln w Orange.

#50420  autor: Rokko
 01 lut 2006, 08:49
Przynam szczególowych danych nie posiadam. Kiedyś w w Wyborczej cos na ten temat czytałem. na temat łotwy mam na myli proporcjonalnie. W kwestii tej małej republiki znalazłem, że na grudzień 2005 było to dwie trzecie mieszkańców. Co do skandynawi, macie racje, że może zagalopowałem sie, ale czemu nie równać sie do największych :)

#53399  autor: NuLL
 12 lut 2006, 02:06
:shock: w Polsce okolo 3/4 spoleczenstwa ma telefon komorkowy. Tylko pytanie czy jest to liczba dzialajacych telefonow czy sprzedanych dotychczas ogolnie. Wg mnie to drugie.

Pozdrawiam :-)

#53402  autor: Bartosz
 12 lut 2006, 07:17
no bo jak liczą użytkowników prepaidów którzy w większości mają po kilka kart (min. po 1 z każdego opa) no i tych co podpisują umowy aby kupić tel a użytkują inne karty gdyż mają na nich lepsze warunki :-D więc tak naprawdę to można by było ten wynik pomniejszyć gdzieś o 1/3