• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #503133  autor: kranked
 12 wrz 2011, 21:14
Witam,

Mam abonament w orange (firmowy), w listopadzie kończy mi się umowa, zostało już złożone pismo o nie przedłużaniu umowy ( telefon nie jest na mnie, więc też nie ja składałem to pismo). Rozumiem, że po zakończeniu abonamentu karta ta przechodzi na prepaida ? i czy będę mógł ten nr. bez problemu przenieść do play ? czy może dalej ten nr. mimo że już na kartę będzie zarejestrowany na właściciela już nieaktualnego abonamentu ?

#503139  autor: mungo
 12 wrz 2011, 21:38
Jeśli wyślesz zwykłą rezygnację (wypowiedzenie umowy), to wyłączą numer.
Jeśli złożysz dyspozycję przeniesienia numeru do oferty na kartę to numer po zakończeniu umowy będzie w prepaidzie.
Numer po przejściu na prepaida powinien być już zarejestrowany, ale na wszelki wypadek warto potwierdzić.
Jeśli chcesz przechodzić do Play to najlepiej zrobić tak żeby Play za Ciebie wypowiedział umowę w Orange i zabrał Twój numer po zakończeniu umowy. Skoro już pismo poszło to w tym przypadku trzeba skontaktować się z Orange jak to u Ciebie teraz wygląda.

#503140  autor: kranked
 12 wrz 2011, 21:42
No właśnie, czy jeśli ten nr będzie zarejestrowany na tamtego właściciela to czy ja będę mógł go sam przenieść do play? czy najpierw ta osoba musi się zrzec tego nr ? niestety nie ma możliwości kontaktu z tą osobą.

#503141  autor: mungo
 12 wrz 2011, 21:47
Żebyś ty mógł przenieść numer to numer musi być zarejestrowany na Ciebie (dane w Play muszą się zgadzać z danymi w Orange). A jakim cudem miał by być zarejestrowany na Ciebie? Numer na kartę można przerejestrować. Opis procedury jest tutaj