• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #48664  autor: Klusek
 25 sty 2006, 23:06
[center]Obrazek [/center]
Pojawiła się nowa wersja wyśmienitej przeglądarki internetowej dla telefonów komórkowych w dodatku po Polsku! Można ją ściągnąć stąd. Zapraszam wszystkich do ściągania, bo naprawdę warto.

Obrazek
Obrazek

#48733  autor: Bobb
 26 sty 2006, 13:27
Dzieki za link. Juz korzystalem z Opery a teraz mam po polsku :) Chociaz i tak nie byla zbyt skomplikowana... Ale Polacy nie gesi i swoja opere juz maja :D

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#48739  autor: ziomel
 26 sty 2006, 13:47
a mi na 6230i nie chce dzialac wyskakuje niewazny punkt dostepu gprs:/

#48744  autor: Klusek
 26 sty 2006, 13:54
Może masz źle skonfigurowany GPRS? Skorzystaj z jakiegoś autokonfiguratora.

Obrazek
Obrazek

#48746  autor: ziomel
 26 sty 2006, 14:02
skorzystalem z plusa i zwykla przegladarka w 6230i otwiera normalnie strony wap...ale jak wlaczam opere i chce wejsc na jakas strone wyskakuje niewazny punkt dostepu gprs

#48757  autor: Klusek
 26 sty 2006, 14:23
Nie wiem za bardzo jak to wygląda w Nokiach, ale może spróbuj ustawić profil dostępu aplikacji do sieci przez Internet a nie przez WAP, bo Opera Mini to przeglądarka WWW a nie WAP.

Obrazek
Obrazek

#49329  autor: gm
 28 sty 2006, 09:01
ziomel pisze:skorzystalem z plusa i zwykla przegladarka w 6230i otwiera normalnie strony wap...ale jak wlaczam opere i chce wejsc na jakas strone wyskakuje niewazny punkt dostepu gprs
Wejdź w MENU / USTAWIENIA / POŁĄCZENIA / GPRS / USTAWIENIA MODEMU GPRS / AKTYWNY PUNKT DOSTĘPU i tam powinieneś mieć dostęp INTERNET_GPRS. Jezęli tego nie masz to daj znać, poszukam Ci link na stronie Plusa jak wysłać sobie ustawienia smsem na telefon komórkowy. A czy 6230i masz od operatora czy kupiona na rynku wtórnym z innej sieci?

Zamieniłem Nokię na SE i wróciłem do Nokii :-)

#50218  autor: pumba
 31 sty 2006, 14:16
A ja mam taki problem zgrałem sobie na komórkę operę mini ale nie może połączyć mi się z netem bo wypisuje komunikat Najpierw zaabonuj GPRS kiedys juz tak miałem jak jakaś inna aplikacja JAVA chciała mi sie połączyć z netem więc wnioskuję że wszystkie aplikacje JAVA mają problem połączyć się z netem więc jak rozwiązać ten problem?

Aha jakby ktoś nie zauważył to mam Nokię 3220 w POPie :wink:

#50221  autor: kamil1221
 31 sty 2006, 14:25
Wczoraj ja sciagnelem ale nie dziala - mowi ze nie mam jakiegos profilu gprs/3G wlaczonego i nie wiem o co chodzi.
Jest po polsku ale naprawde nie wiem o co biega.
Pisze cos takiego:
"Do prawidlowego dzialania Opery Mini wymagany jest profil GPRS/3G"
I takie pytanie - czy plusgsm ma cos w stylu IdeaFolder do telefon sier pyta czy polaczyc wlasnie z tym serwerem (ustawienia z Orange wgralem sobie tak jak z plusa,ery,heyah).
I nie dziala co zrobic czy to tylko z Orange bedzie dzialac??
I wyskakuje cos takiego jeszcze - polaczenie sieciawe nie dziala .Prosze odwiedzic http://help.opera.com/mini/ za pomoca przegladarki zainstalowanej w komputerze, aby uzyskac instrukcje .(error:3.0.10:80/).

#50222  autor: Klusek
 31 sty 2006, 14:33
Co do pierwszej części to to co Ci wyskakuje to jest tylko strona informacyjna, która pokazuje się każdemu :)
A co do drugiej części o niedziałającym połączeniu sieciowym to może warto by skorzystać z automatycznego konfiguratora na stronie Plusa.

Obrazek
Obrazek

#50227  autor: kamil1221
 31 sty 2006, 14:44
Ale ja mam wgrany profil z plusa ze strony plusa :arrow: zdalna konfiguracja.
Ale juz zrobilem profim nowy do javy z danymi z plusa i chyba powinno dzialac zaraz sprawdze.

[ Dodano: Wto 31 Sty, 2006 ]
I... laczy, ale czy zadziala??
Pisze testowanie...i nic po za tym...Dalej testuje...

I to samo :arrow: taki sam blad!!!
Nie mam pojecia co zrobic jeszcze ??

Tylko za GPRS-a mnie policzy !! :smt010

#50311  autor: Gela
 31 sty 2006, 18:44
Wielkie dzięki!! Fajna sprawa z tą operą. Jakby niebyło tego tematu chyba bym niemógł w samsungu stron www przeglądac..

#52397  autor: yagi
 08 lut 2006, 12:06
kamil1221 pisze:Wczoraj ja sciagnelem ale nie dziala - mowi ze nie mam jakiegos profilu gprs/3G wlaczonego i nie wiem o co chodzi.
Jest po polsku ale naprawde nie wiem o co biega.
Pisze cos takiego:
"Do prawidlowego dzialania Opery Mini wymagany jest profil GPRS/3G"
I takie pytanie - czy plusgsm ma cos w stylu IdeaFolder do telefon sier pyta czy polaczyc wlasnie z tym serwerem (ustawienia z Orange wgralem sobie tak jak z plusa,ery,heyah).
I nie dziala co zrobic czy to tylko z Orange bedzie dzialac??
I wyskakuje cos takiego jeszcze - polaczenie sieciawe nie dziala .Prosze odwiedzic http://help.opera.com/mini/ za pomoca przegladarki zainstalowanej w komputerze, aby uzyskac instrukcje .(error:3.0.10:80/).
Mam ten sam problem w K750i.

Sprobuje przerobic profil GPRS bo ten ktory mam ze strony Ery nie dziala :( Ew. z telefonu kupionego w Erze przepisze profil ERA Internet...

#52423  autor: pumba
 08 lut 2006, 14:36
Wiedzę że nie dostałem odpowiedzi więc powtórzę się jeszcze raz może tym razem ktoś mi pomoże.

Mam taki problem zgrałem sobie na komórkę operę mini ale nie może połączyć mi się z netem bo wypisuje komunikat Najpierw zaabonuj GPRS kiedys juz tak miałem jak jakaś inna aplikacja JAVA chciała mi sie połączyć z netem więc wnioskuję że wszystkie aplikacje JAVA mają problem połączyć się z netem więc jak rozwiązać ten problem?

Aha jakby ktoś nie zauważył to mam Nokię 3220 w POPie :wink: