play4you2 pisze: Jeśli masz jakieś pytania to proszę opisz je, a ja w miarę moich możliwości postaram sie udzielić Ci na nie odpowiedź.
Opisalem wyzej ale wypunktuje:
Jako pierwsze ale nie wypunktowane to zaczne od zapytania ktore zadalem kilka stron temu.. I z tego co wiem to odpowiedzi nie bylo choc moze przeoczylem. Co oznacza ten minus tutaj? Czego dotyczy ta kwota?
1. Dlaczego gdy wysylalem smsy do roznych osob to mialem komunikat, ze sie nie wyslaly chociaz docieraly do odbiorcow? Tracilem przez to pieniadze.. Link zamiescilem tutaj na forum,
2. Mniej wiecej w tym samym czasie (marzec - kwiecien) moglem logowac sie spokojnie do Orange w Poznaniu. Zadalem zapytanie tutaj i odpowiedz byla, ze to niemozliwe bo nie macie zadnej umowy z Orange... Po jakims czasie na Telepolis byla informacja, ze jednak jest umowa i ze od roku obowiazuje i wystarczylo zapytac o to... Hmm zapytalem. Nie mieliscie jako BOK informacji czy nie mogliscie jej udzielac? Chociaz to dziwne by bylo..
3. Mieszkam poza granicami Polski i na jednym numerze nie moge pisac, odbierac smsow, dzwonic i odbierac polaczen... Karta ladowala w roznych telefonach (co przedstawilem na filmiku), w roznych miejscach, logowalem sie do roznych sieci z ktorymi Play ma umowy, wybieralem Tani Roaming i wylaczalem go a pomimo tego twierdzicie, ze wszystko jest ok... Tak wiec przez 3 miesiace placilem za abonament za nic... Teraz ten nr jest prepaidem a i tak nic nie moge zrobic.. No ale zawsze mozecie sie podeprzec punktem, ze za partnerow roamingowych (w tym
PLUSa) nie odpowiadacie... Bo to jest zapisane w Regulaminie... Dziwne, ze majac drugi abonament i prepaida tutaj wszystko jest ok. Sama SIM w Polsce dziala prawidlowo.
4. Niektore smsy wysylane z tego samego numeru za pomoca bramka.playmobile.pl nie dochodzily do odbiorcow, dlaczego? Odpowiedz na takie zgloszenie mowi, ze wszystko jest ok...
5. Rachunek szczegolowy... Dlaczego gdy wyslany zostal sms z bramka.playmobile.pl pod jakis numer telefonu to go nie widac w historii aktywnosci na Play24 i na rachunku szczegolowym? Moim zdaniem takie smsy / mmsy maja inna klase uslugi u was stad ta sprawa no ale powinniscie to sprawdzic.
6. Czy w zwiazku z tym, ze nie mam tych numerow na rachunku szczegolowym uwazasz, ze FK nalezy mi sie? Ja uwazam, ze tak.
7. Wczesniej bawilem sie z wami w kotka i myszke jezeli chodzi o spam... Trwalo to kilka miesiecy. Szybciej sobie poradziliscie z tym niz Plus (o jakis rok szybciej). Chociaz Plus potrafil przeprosic za to sypiac rekompensatami.
To takie moje zapytania. Znalazloby sie wiecej ale resztka to drobnostka. Byly tez oczywiscie bardzo szybko rozwiazane zgloszenia za co dziekuje. Wszystko zalezy od zlozonosci sprawy i osoby, ktora sie tym zajmuje.. "Ekspert" ekspertowi nie jest rowny. Tak poza tym uwazam Play za niezla siec.
Quetzal pisze:choć ja prywatnie napisałbym to nieco bardziej subtelnie
Przeciez jest subtelnie tak jak odpowiedzi Play, ze wszystko jest ok.