• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #50196  autor: kasia_15
 31 sty 2006, 10:46
cześć mam zamiar kupić ten telefon ale mam mały problem niewiem który telefon wybrać alebo tego samsunga albo nokie 6020 prosze o szybką odpowiedz :lol:
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2006, 19:59 przez kasia_15, łącznie zmieniany 1 raz.

#50200  autor: kallafior
 31 sty 2006, 12:25
Miałem samsunga X640 i ogólnie to bardzo fajny telefonik z prostym menu i podstawowymi funkcjami. Lecz ta prostota czasami irytuje, bo w komplecie z telefonem nie ma kabla do współpracy z komputerem, a jest to jedyny sposób na kontakt z nim. Telefon nie posiada ani Irdy ani Bluetootha. Bateria też nie jest wyśmienita. W porównaniu z kombajnem jakim jest n6630, przeprowadzając godzine rozmów dziennie telefony wytrzymują 3 dni. Słaby to wynik dla samasunga. Za samsungiem stoją takie plusy jak dźwięk, wyświetlacz i bardzo dobry zestaw słuchawkowy oraz to, że jest klapką. Nokia natomiast posiada Irde, lepszą baterię i Edge. Ma troszkę gorszy wyświetlacz i dźwięk ale to jest mniej dokuczliwe. Nie wiem co się dostaje w komplecie ale ja bym wybrał n6020 :)

Mam nadzieję, że pomogłem chociaż troszkę :) Pozdrawiam

#50240  autor: Osk92
 31 sty 2006, 15:31
Również obstawałbym za Nokią. Zawsze znajdziesz do niej więcej gadżetów umilających korzystanie. Po drugie 6020 ma aparat z nagrywaniem video, irde jeszcze przyjaźniejsze menu niż Samsnug. Wygląd dużo spokojniejszy (żeby nie powiedzieć nudny) niż w X640... dla niektóych niebywały plus dla innych wielki minus, a trzeciemu to wisi :P
Tak jak napisał kallafior prostota Samsunga zaczyna przygniatać po paru dniach, tygodniach czy miesiącach (w zalezności od stopnia zaawansowania)... chyba że Cię to wali. Stawiam na Nokię 6020 :)
Pozdro :smt006
Jeśli pomogłem to kliknij POMÓGŁ pod moim postem :wink: