• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #49157  autor: sebastr
 27 sty 2006, 16:51
Mam maly problem z K 750i którego jestm szczęśliwym posiadaczem.
Otóż nie mogę przesłać plików do innych telefonów (szczególnie Motka e398) za pomocą bluetooth. Troche mi się wiesza telefon jak wyłączam funkję bluetooth. A tak w ogóle to telefon jest zajefajny i wart swojej ceny.

Mam jedno pytanko jeszcze. Ile Mhz może mieć procek i ile ramu może być w tym telefonie stosując nomenklaturę PC. Czy można to jakoś zmierzyć sprawdzić gdzieś?
Ostatnio zmieniony 04 maja 2006, 21:28 przez sebastr, łącznie zmieniany 1 raz.

#49612  autor: bannau
 28 sty 2006, 23:48
Jesli chodzi o te Motorole to tu wina lezy raczej po jej stronie... Ja mam D750i i nie mam problemu z łączeniem się z innymi telefonami oprocz wlasnie tego modelu...
Dwóch kumpli ma te Motke.. z jednym się łącze z drugim nie... Z jakimi modelami ci sie jeszcze nie laczy?

Jedno wiadomo napewno - SE górą 8)

#49629  autor: Skaziu
 29 sty 2006, 02:15
Ja też mam od niedawna k750i i miałem dokładnie ten sam problem z łączeniem się z tą motką albo zawieszał się mój fon albo tamten drugi.Raz również podoby problem miałem z połączeniem z k700i ale w tym przypadku niestety tylko mój się zawieszał.
Pozdro

#49650  autor: michaś
 29 sty 2006, 10:06
Miałem podobny problem z k700i .Przeflaszowałem na najnowszy soft i wszystko śmiga jak najlepiej umie.

#50176  autor: DamianP-13
 31 sty 2006, 00:34
To tak jak u mnie
Jest to wina softu. bynajmniej w moim przypadku
Ja w swoim mam najnowszy soft
POZDRO

Czekam az nieco N70 stanieje i go kupuje hehehhe
TO jest mój cel ---> N70

Wybaczcie mi że są czasem błędy i nawet częsciej niż czasem ale jestem dyslektykiem :((

#51264  autor: mikolajek
 04 lut 2006, 14:27
No właśnie panowie - powiedzcie coś więcej - która wersja softu mieszka w Waszych fonach?

Fakt, że zazwyczaj aktualizcja pomaga... 8)

#51364  autor: sebastr
 04 lut 2006, 20:07
Nie wim jaką mam wersje softu. Nie wiem skąd wziąć najaktualniejszą wersję. Czy mogę zmienić soft we własnym zakresie i czy nie bedzie to wiązało się z utrata gwarancji, czy jest to bezpieczne (a przy okazji jak zmienić soft w tym fonie).

Denerwuje mnie jedno. Nie po to wydaje się tyle kasy żeby zaraz po zakupie trzeba bylo soft zmieniać.

Probowałem się połączyć przez bluetooth z se k700i, motorolą e398. Coś tam telefony się widzą wykrywaj a z trudnościami, ale przesłać pliku w żaden sposób nie mogę.

Mam bluetooth ale jeszcze ani razu nie udało mi się z niego skorzystać z pełnym sukcesem. Ogólnie proszę o pomoc.

#51385  autor: ariels
 04 lut 2006, 21:38
sebastr pisze:Nie wim jaką mam wersje softu. Nie wiem skąd wziąć najaktualniejszą wersję. Czy mogę zmienić soft we własnym zakresie i czy nie bedzie to wiązało się z utrata gwarancji, czy jest to bezpieczne (a przy okazji jak zmienić soft w tym fonie).

Denerwuje mnie jedno. Nie po to wydaje się tyle kasy żeby zaraz po zakupie trzeba bylo soft zmieniać.

Probowałem się połączyć przez bluetooth z se k700i, motorolą e398. Coś tam telefony się widzą wykrywaj a z trudnościami, ale przesłać pliku w żaden sposób nie mogę.

Mam bluetooth ale jeszcze ani razu nie udało mi się z niego skorzystać z pełnym sukcesem. Ogólnie proszę o pomoc.
To znaczy że po dodaniu tego "innego telefonu" znajduje go, dodaje do urzadzeń, ale nie mozesz nic przesłać?

#71579  autor: sebastr
 03 maja 2006, 16:27
Czasami znajduje ale raczej nie. Czesem dopisze, ale z reguły nie. O przesłaniu plików nie ma mowy.

#71731  autor: yagi
 04 maja 2006, 15:17
Zmiany softu mozesz dokonac w autoryzowanym serwisie w ramach gwarancji - nie powinno to zajac dluzej niz 15-20 minut.

Mozesz tez to zrobic sam - szczegoly na stronie SE (link).

Aktualizujesz za pomoca kabla USB ktory dostales w zestawie i kompa z dostepem do Internetu. To robisz na wlasne ryzyko - nie powinno sie nic dziac, mi zajelo to ok. 20 minut i telefon dziala super... :)

Przykro mi ze trafil Ci sie taki feler ale zdarza sie. Ja mialem takiego K700i z ktorym ciagle byly problemy dopoki nie poszedl do serwisu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)