• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#501483  autor: kamil1221
 04 wrz 2011, 12:30
Nie dostanie umowy.

Nie ma możliwości podpisania jednocześnie umowy na Freedoma i utrzymania łącza.
Taka rzeczy występuje jedynie w TP (naked Neo).

Co innego jak podpisze umowę o telefon stacjonarny z TP - to fakt, linia będzie aktywna ale z abonamentem w TP.

#501485  autor: Arturos
 04 wrz 2011, 12:36
Nie założysz tzw Naked Freedom musisz mieć telefon u jakiegokolwiek opa lub możesz natomiast przejść z tzw Naked Neostrady na Naked Freedom. Po uruchomieniu Freedoma możesz zrezygnować z telefonu na rzecz łącza technicznego
Musisz mieć aktywną linię ! Sam kabelek nie wystarczy

Regulamin promocji
4.
Kto może skorzystać z Promocji?
Z Promocji może skorzystać każdy konsument:
4.1.
który jest właścicielem łącza analogowego TP, na którym TP lub inny dostawca na bazie usługi hurtowego dostępu do sieci telekomunikacyjnej TP świadczy usługę telefoniczną i które to łącze posiada możliwości techniczne do świadczenia Usługi w przypadku, gdy spełnione są pozostałe warunki określone w Regulaminie Świadczenia Usługi Orange Freedom/Internet dla Firm, lub
4.2.
który jest właścicielem łącza anologowego TP, na kótrym TP lub inny dostawca na bazie usługi hurtowego dostępu do sieci telekomunikacyjneh TP świadczy usługę internetu bez aktywnej usługi telefonicznej i które łącze posiada mozliwości techniczne do świadczenia Usługi, lub
4.3.
o którym mowa w ptk 4.1 i który w trakcie trwania Umowy, lub po jej przekształceniu na czas nieokreślony zrezygnuje z usługi telefonicznej świadczonej na tym łączu.
5.9.
Opłata za utrzymanie łącza – w ramach niniejszej promocji, Abonent o którym mowa w punkcie 4.2 i 4.3:
5.9.1.
Opłata za utrzymanie łącza – w ramach niniejszej promocji, Abonent o którym mowa w punkcie 4.2 i 4.3:
ponosi dodatkową co miesięczną Opłatę z tytułu utrzymania łącza telekomunikacyjnego w przypadku korzystania z oferty Orange Freedom bez aktywnej analogowej usługi głosowej na linii w wysokości 30,50 zł brutto
elkanguro pisze:Jasne, że nie musisz mieć aktywnej linii. Aktywują Ci ją przy zamawianiu internetu
Nie nie aktywują, ale skoro wiesz więcej od pracowników Orange to spróbuj założyć. Powodzenia

Pozdrawiam Arturos

#501495  autor: maniek
 04 wrz 2011, 13:42
Cała dyskusja sprowadza się do jednego. Potencjalny klient wie lepiej od ludzi, którzy na co dzień mają z takimi sprawami do czynienia. Jak widać nasze tłumaczenia chyba od ściany się odbijają :banghead:

#501507  autor: Vieslav
 04 wrz 2011, 14:56
Ja miałem tak, że nie chcieli podpisać ze mną umowy ponieważ miałem WLR. Ale pokazałem punkt w regulaminie który na to pozwala i poszło bez problemu. Ciekawe czym w tym przypadku się podeprzesz? Bo to, co pisze na stronie można interpretować w różny sposób. Ja uważam, że nie musisz mieć linii aktywnej bo jak idziesz do salonu to dostajesz do podpisania umowę na Freedoma i na telefon w TP. Więc de facto idąc do salonu linia nie musi być aktywna. Kilkoro moich znajomych właśnie tak miało - na nieaktywnej linii uruchomiono telefon TP i internet Orange.

#501526  autor: elkanguro
 04 wrz 2011, 15:28
kamil1221 pisze:Nie dostanie umowy.

Nie ma możliwości podpisania jednocześnie umowy na Freedoma i utrzymania łącza.
Taka rzeczy występuje jedynie w TP (naked Neo).

Co innego jak podpisze umowę o telefon stacjonarny z TP - to fakt, linia będzie aktywna ale z abonamentem w TP.
O to przecież mi chodziło.

[ Dodano: 2011-09-04, 15:29 ]
Arturos pisze:elkanguro napisał/a:
Jasne, że nie musisz mieć aktywnej linii. Aktywują Ci ją przy zamawianiu internetu

Nie nie aktywują, ale skoro wiesz więcej od pracowników Orange to spróbuj założyć. Powodzenia
Nie wiem więcej, ale nie widzę problemów w aktywacji linii podczas zakupu Orange Freedom poprzez umowę z TP o telefon stacjonarny. W czymś jest problem?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#501528  autor: Arturos
 04 wrz 2011, 15:39
elkanguro pisze:Nie wiem więcej, ale nie widzę problemów w aktywacji linii podczas zakupu Orange Freedom poprzez umowę z TP o telefon stacjonarny. W czymś jest problem?
Jest ponieważ podczas podpisywania umowy na Freedoma musisz znać numer telefonu, który nie zawsze jest od razu nadawany przy zamawianiu POTS, więc na jednej wizycie w Salonie może się nie skończyć. Poza tym twórca wątku pytał czy można założyć Freedoma na nieaktywnej linii. Więc nie nie można.

Pozdrawiam Arturos

#501602  autor: elkanguro
 04 wrz 2011, 22:35
No to w takim razie reklama oferty na portalu Orange wprowadza w błąd.

Virgin Mobile

#502692  autor: honey999
 09 wrz 2011, 20:50
ja wlasnie podpisalam umowe na 12 msc na 20 mb/s z zestawem mobilnym gratis i modle sie żeby 20 mb/s nie poszlo i router i modem zostanie ze mna za 54 zl :)

#502698  autor: Vieslav
 09 wrz 2011, 21:00
Przecież nawet gdyby nie poszło to chyba zostaje z tobą cały zestaw?

#502793  autor: elkanguro
 10 wrz 2011, 12:49
No właśnie napisał, że modli się żeby nie poszło ;)

Virgin Mobile

#502811  autor: Arturos
 10 wrz 2011, 15:23
honey999 pisze:ja wlasnie podpisalam umowe na 12 msc na 20 mb/s z zestawem mobilnym gratis i modle sie żeby 20 mb/s nie poszlo i router i modem zostanie ze mna za 54 zl
Więc co ? Kupiłeś usługę żeby dostać zestaw ? Śmieszne. Ja się modlę żeby Ci poszło te 20 Mb/s, a później żeby usługa działała niestabilnie.

Pozdrawiam Arturos

#503000  autor: honey999
 12 wrz 2011, 10:36
nie pojdzie na 100 % bo sama to sprawdziłam :)

#503017  autor: Marens
 12 wrz 2011, 11:49
Nie zmienia to faktu, że masz mentalnie 13lat.
Oby ta opcja poszła i utarło Ci nosa.

Przecież ten modem i router nie przedstawia specjalnie dużej wartości kupując np. na Allegro i odejmując 54zł które wydałaś na start w Orange.