• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 160 z 208
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 208
 #499945  autor: awa2001
 29 sie 2011, 14:38
To, że wczesniej przedluzyliście umowę nie zmienia faktu, że bedziecie mogli sobie bezpłatnym smsem właczyc nowe usługi ( Pogaduchy na okrągło, SMS na okrągło, Internet bez limitu i Niekończącą się minutę).

doradca klienta indywidualnego ( i w drodze wyjątku firmowego) :))) internet bezprzewodowy również

#500066  autor: Boltzmann
 29 sie 2011, 22:12
Panowie - jak to w rzeczywistości wygląda przy przedłużaniu umowy w Orange? Czy średnia z ostatnich faktur (jeśli tak to z ilu) w jakiś sposób wpływa na 1/ofertę standardową 2/możliwość wynegocjowania czegoś?
Dokonałem niedawno cesji, a umowa kończy się w lutym - zastanawiam się czy jest sens doładowywać prepaid`y w rodzinie z abonamentu, żeby średni wyszła wyższa za faktury, czy to coś da?

Jak wyglądają różnice pomiędzy ofertami z telefonem/bez telefonu? Większa ilość minut, możliwy rabat na dodatkowe usługi? Nie chcę męczyć konsultantów za jakiś czas o coś czego fizycznie nie są w stanie dać - i tu pytanie - rabat na internet dać mogą, a czy na usługę Blackberry Internet Service też?

O jakie usługi dodatkowe warto pytać, które "mogą dać, ale nie muszą"?

Pytanie kieruję bardziej do konsultantów, aniżeli użytkowników - sam pracuję w tej branży, tylko nie mam informacji jak to wygląda w Orange - i tak jak wspomniałem, nie chciałbym męczyć konsultanta nadaremnie.

#500232  autor: lucaaaa4
 30 sie 2011, 17:00
Odnośnie nowej oferty: jeżeli podpisze teraz aneks, który de facto wejdzie w życie w grudniu, a obecna oferta na Nielimitowane SMS/minuty będzie już nieważna to tym samym nie będę z nich mógł już korzystać czy będzie mnie nadal dotyczyć?

Chce zmienić abo z OA55 na Pelikan II60, czyli niższy, więc warunki umowy wejdą najwcześniej po wygaśnięciu obecnej. A i jeszcze jedno, czy jeśli w ramach ProPozycji zmienię abo na niższy to będę płacić z tego powodu jakąś jednorazową opłatę?

#500384  autor: krzsos
 31 sie 2011, 05:37
lucaaaa4 pisze:Odnośnie nowej oferty: jeżeli podpisze teraz aneks, który de facto wejdzie w życie w grudniu, a obecna oferta na Nielimitowane SMS/minuty będzie już nieważna to tym samym nie będę z nich mógł już korzystać czy będzie mnie nadal dotyczyć?

Chce zmienić abo z OA55 na Pelikan II60, czyli niższy, więc warunki umowy wejdą najwcześniej po wygaśnięciu obecnej. A i jeszcze jedno, czy jeśli w ramach ProPozycji zmienię abo na niższy to będę płacić z tego powodu jakąś jednorazową opłatę?
Sam sobie odpowiedziałeś jeśli w grudniu jakiś usług nie będzie to Ty ich nie będziesz miał i po co masz podpisywać aneks jak i tak nic na tym nie zyskasz .

#500392  autor: elkanguro
 31 sie 2011, 09:04
Jak to? Jeśli podpisze umowę (aneks) na konkretnych warunkach to nie mogą mu nic nagle zabrać. Dopiero po zakończeniu okresu na jaki została umowa podpisana.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#500424  autor: JW_
 31 sie 2011, 11:23
Oczywiście, pod warunkiem, że masz to w umowie.

A to jest chyba na tej zasadzie, że te wszystkie nowe usługi są osobno. Aktywujesz / dezaktywujesz je smsem. I tu już nikt Ci nie zagwarantuje, ze za rok czy pół roku nadal promocje będą identyczne;)

#500430  autor: stanek39
 31 sie 2011, 11:47
Witam, widze ze udzielaja się tu konsultanci klientów biznesowych, mam do przedłuzenia umowe, interesuje mnie abonament Oferta Dopadowana 60 zł + 1 zł dopasowania, umowa moze byc na 30 miesiecy + do tego jaka cena nokii N8, na jaki rabat moge liczyc? wiadomo ze zalezy to od rachunków i ich wysokosci, dlatego jezeli ktos pracuje w propozycji orange to podam na priv nr telefonu. Zaznaczam ze wiem jaka mam oferte w salonie na poziomie trzecim, dlatego prosze o pisanie konsultantów z dostepem do poziomu 4 negocjacji.

#500752  autor: pomaranczowy
 01 wrz 2011, 19:06
Czyżby jakiś konsultant powiedział Ci o poziomach? Nie powinieneś o tym wiedzieć:)

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#500759  autor: stanek39
 01 wrz 2011, 19:16
nie musiał mowic ostatnie piec lat do końca maja br roku pracowałem w salonie Orange :) dlatego wiem co w salonie dostanę, a wiem równiez że konsultancji maja dostep do 4 poziomu, salony niestety nie, wiec po co przepłacac :)

#500787  autor: krelke
 01 wrz 2011, 20:43
Mam do przedłużenia 2 umowy w abo dla osób prywatnych. Jeśli są tutaj konsultantki lub konsultanci chętni do przedstawienia możliwej oferty to dane kontaktowe podam na PM. :)

#500834  autor: OrangeDlaFirm
 01 wrz 2011, 22:35
stanek39 pisze:nie musiał mowic ostatnie piec lat do końca maja br roku pracowałem w salonie Orange :) dlatego wiem co w salonie dostanę, a wiem równiez że konsultancji maja dostep do 4 poziomu, salony niestety nie, wiec po co przepłacac :)
idź do salonu, zadzwonią do kierowników, dostaniesz "czwóreczkę" i odbierzesz wszystko na miejscu, proste :)

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#500899  autor: stanek39
 02 wrz 2011, 09:19
idź do salonu, zadzwonią do kierowników, dostaniesz "czwóreczkę" i odbierzesz wszystko na miejscu, proste :)[/quote]

w salonie nie maja 4 poziomu, nawet nie wszytskie maja dostep do poziomu 3

#500954  autor: Soq
 02 wrz 2011, 12:42
Doszły mnie ostatnio słuchy, że znikają różnice między ofertami pzedłużeniowymi w salonie i na słuchawce. Podobno i tu i tu mają być proponowane takie same warunki. Ktoś coś wie o tym?

#501184  autor: OrangeDlaFirm
 03 wrz 2011, 10:46
stanek39 pisze:idź do salonu, zadzwonią do kierowników, dostaniesz "czwóreczkę" i odbierzesz wszystko na miejscu, proste :)
w salonie nie maja 4 poziomu, nawet nie wszytskie maja dostep do poziomu 3[/quote]

pracownik salonu dzwoni do kierownika na *100/*600 i jest 4 poziom,a wszystko odbierasz na miejscu :)

Obsługa Klienta Biznesowego. W razie jakichkolwiek pytań zapraszam na PW.

#501191  autor: stanek39
 03 wrz 2011, 11:18
tak napewno Ci dadza na 4 poziomie :)

#501445  autor: Mila89
 04 wrz 2011, 08:57
Jezeli ktos jest zainteresowany nowymi taryfami w orange przy przedluzeniu http://telepolis.pl/news.php?id=22699 to prosze o kontakt na PW
Pracuje w Orange telesprzedazy :)

Pozdrawiam :)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#501615  autor: Atlan
 05 wrz 2011, 00:05
A ja mam takie pytanko, bo widzę że jeszcze nikt tego nie poruszył:
W ofercie bez telefonu dodają od niedawna usługę Zatrzymaj Czas (wcześniej były Wieczory i Weekendy). Czy ja dobrze myślę, że ten bonus jest totalnie bez sensu kiedy za 2zł jest usługa Niekończąca się minuta (zatrzymuje czas po 1 minucie), która jest i tańsza i dużo lepsza od Zatrzymaj Czas które Orange wycenia na 9zł i czas zatrzymuje się dopiero po drugiej minucie?

Wychodzi na to, że umowy bez telefonu totalnie mijają się z jakimkolwiek celem.

#501647  autor: Jedrker
 05 wrz 2011, 10:24
Atlan pisze: ja dobrze myślę, że ten bonus jest totalnie bez sensu kiedy za 2zł jest usługa Niekończąca się minuta (zatrzymuje czas po 1 minucie), która jest i tańsza i dużo lepsza od Zatrzymaj Czas które Orange wycenia na 9zł i czas zatrzymuje się dopiero po drugiej minucie?
Tylko że nie kończąca się minuta działa tylko jeśli wykonujesz telefon do orange, natomiast zatrzymaj czas pro po chyba 3 miesiącach też zatrzymuje czas już po minucie rozmowy i działa również kiedy wykonujesz połączenia na numery stacjonarne !! :wink: Taka mała różnica.
Każdy wybierze usługę która mu bardziej odpowiada ;-)

#501949  autor: JW_
 06 wrz 2011, 12:35
Mam pytanie apropo Planów Optymalnych oraz usługi Business Everywhere.

Generalnie w promocji "Więcej Korzyści Optymalnych" do optymalnego 250 dodawany jest również pakiet 250MB za free. I taki pakiet byłby dla mnie wystarczający, pod warunkiem, iż byłby z lejkiem:)

Z pomocą przychodzi usługa Business Everywhere. Przy czym generalnie nie potrzeba mi tych 2GB z BE Mini, wolałbym wziąć BE na Start.

Co to daje? Nielimitowany internet w godzinach 24-8 oraz lejek. I coś takiego by mnie urządzało.

W związku z tym pytanie, bo niestety nikt nie jest w stanie udzielić takiej odpowiedzi telefonicznie:/

a/ Czy jest możliwość wzięcia tej usługi na ten sam numer telefonu, na który wzięty jest abo (opcja taka istnieje przy BE Mini)

b/ Jak to wygląda w praktyce kiedy również w abo są zaszyte MB?

Tzn. przykładowo mamy Optymalny 250 + BE na Start. Limit w BE wynosi 0GB, w abo 250 MB + brak limitu w godzinach 24-8.

- czy w godzinach 24-8 będzie najpierw ściągało z tych 250 MB, czy będzie szło bez limitu z BE?
- czy w pozostałych godzinach prędkość będzie taka, jak w usłudze BE na Start bez usługi Cała Naprzód (mizerna), czy 250MB w ciągu miesiąca pójdzie z normalną prędkością (mb z abo), a następne będą taryfikowane z BE?

c/ Jak wygląda sytuacja w przypadku wzięcia na ten sam numer BE Mini? Będzie 250MB + 2 GB?

#502091  autor: Atlan
 07 wrz 2011, 00:05
Jedrker pisze:
Atlan pisze: ja dobrze myślę, że ten bonus jest totalnie bez sensu kiedy za 2zł jest usługa Niekończąca się minuta (zatrzymuje czas po 1 minucie), która jest i tańsza i dużo lepsza od Zatrzymaj Czas które Orange wycenia na 9zł i czas zatrzymuje się dopiero po drugiej minucie?
Tylko że nie kończąca się minuta działa tylko jeśli wykonujesz telefon do orange, natomiast zatrzymaj czas pro po chyba 3 miesiącach też zatrzymuje czas już po minucie rozmowy i działa również kiedy wykonujesz połączenia na numery stacjonarne !! :wink: Taka mała różnica.
Każdy wybierze usługę która mu bardziej odpowiada ;-)
No to jeśli są tam stacjonarne to jakiś to plusik jest, aczkolwiek bardzo słaby jest to bonus przy wzięciu umowy bez telefonu moim zdaniem :) Kiedyś to ta usługa może i była warta 9zł, dzisiaj jak widzimy na pewno jest warta połowę tego jak nie mniej. Chyba polityka Orange w kwestii ofert "tylko SIM" się zmieniła, bo kiedyś z tego co kojarzę to bardziej to promowali, oferta była naprawdę kusząca. Teraz lepiej wziąć jakikolwiek telefon i go sprzedać niż brać ofertę "tylko SIM". Trochę to dziwne, bo rzecznik wielokrotnie podkreślał że zależy im na tych ofertach bez telefonu i chwalił się nawet w notatkach rosnącą popularnością tej oferty.
  • Strona 160 z 208
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 208
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160