• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 110 z 217
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 217

#501255  autor: rafikrr
 03 wrz 2011, 14:10
Witam.
przedłużałem umowę w marcu i od tamtego czasu tu nie zaglądałem
przeczytałem kilka ostatnich stron i nie mogę uwierzyć że teraz w T-mobile jest gorzej

ja dostałem wtedy przedłużając umowę:

rodzinę 60 za 59 zł (z rabatem)
3 osobową grupę rodzinną za o zł na 24 mc
i 300 MB co mc na 2 lata za 0 zł
a teraz za to się płaci ? dobrze przeczytałem . Takie rzeczy tylko w T-mobile
a co dopiero jak mi się za 1,5, roku umowa skończy:(
pozdrawiam

#501266  autor: thonka
 03 wrz 2011, 14:26
rafikrr pisze: i 300 MB co mc na 2 lata za 0 zł
albo dostales 300mb, 1/2 liczby minut (180) i brak znizki, albo dostales znizke i 100mb z 360 minutami.

sam wtedy przedluzalem 2 umowy

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#501330  autor: morro76
 03 wrz 2011, 17:16
st.konsultant pisze:
morro76 pisze:
st.konsultant pisze: Pierwszej części w ogóle nie zrozumiałem, a co do drugiej to w jakiej taryfie cena Hazela została obniżona po zgodzie dyrektora? :?:
Chodziło mi o to ze może Wasza obecność tu na forum jest z zaleceń Operatora :) po to żeby Ci bardziej świadomi klienci zostali uświadomieni ze więcej juz nie można i jest super oferta.... Wtedy Konsultanci na linii będą mieli mniej "upartych negocjatorów"

Można to skomentować tylko w ten sposób :lol: :lol:

Jakoś dziwnym trafem wszystko co tutaj było pisane potwierdzało się w rzeczywistości. Od 1 września są nowe promocje i być może faktycznie SUK może dać coś więcej niż na 1 stronie (nie pracuję w SUK więc jeszcze tego nie wiem) ale pisanie, że konsultanci tutaj siedzą na zlecenie Operatora jest przezabawne :lol:

p.s

Na HL i SUK nie ma żadnych dyrektorów podejmujących decyzję odnośnie oferty :lol: Jeżeli faktycznie pojawiła się jakaś możliwość obniżenia aparatu to jest to pewnie w gestii samego konsultanta.

Ja pisze to co usłyszałem w dziel rezygnacji. Nie zmyślam. Konsultant powiedział ze 250 MB przeniesione z multimedialnej to od niego, bo ma takie możliwości. A jak negocjowałem drugi numer, (Hazel) to po wykorzystaniuupunktówwzostawałaa cena 49 zł,zadałemm pytanie a raczej stwierdzenie, 1Zł i robimy ten anex :) a on na to,jeślii dostanezgodęe dyrektora to dam radyobniżyćc do 1 zł i tyle w temacie.

Co do i stwierdzenia co jest zabawne a co nie to popatrz na świat jaki jest zabawny, ile cwanych i dziwnych nieraz posunięć jest, Primo ja Wam nie wyrzucam ze robicie coś złe, mając te informacje i upubliczniając je dla nas, ale pisząc na końcu swoich informacji ze nic więcej już się nie wyrwie, to tak to wygląda jak właśnie działanie o którym wyżej pisałem, trochę jest w tym psychologii, a internet jest do tego polem, a to forum narzędziem. Podoba mi się ze znalazłem to forum zawsze to jest dostęp do info ze to można ... wiec trzeba się przygotować dobrze do rozmowy i kombinować.
Powiem tak , samo rozpoczęcie rozmowy w odpowiedni sposób jeśli chodzi o negocjacje już przynosi odpowiedni efekt....np ja czasami zaczynam tak

Dzień dobry, przełączyła mnie do pana/ni bardzo mila osoba z infolinii. Powiedziała ze jest pan najlepszym profesjonalistą który rozwieje moje wątpliwości do do pozostania w sieci T-M, czy mógłby pan spróbować sprostać moim skromnym wymaganiom przedłużenia umowy .... itd itd..

Kto chce to niech skorzysta a świat będzie na pewno lepszy :)

[ Dodano: 2011-09-03, 17:25 ]
thonka pisze:
A widać to po moim telefonie do SUK do zwykłej rodzina a nie multimedialnej w abonamencie R80 dali mi nie 100MB a 250MB za 10 zł... tak jak w R80M - można... widać można
zobacz na ceny zwyklej rodziny bez znizki SUK i zobacz na ceny multimedialnych...

co Ci wyjdzie? 10zl roznicy wlasnie za paczke internetowa...

no chyba, ze dostales znizke SUK i te 250mb za 10zl dodatkowo to co innego.

marojar, oczywiscie jest to mozliwe, ja jednak sie z czyms takim nie spotkalem i jak sadze po wczesniejszych wypowiedziach osoby pracujace na co dzien w PTC rowniez...
darus161 pisze: A powiedźcie jeszcze ile kosztuje minuta / sms / mms / MB po wykorzystaniu jednostek?
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 110801.pdf

No tak wyjdzie mi to ze dostałem zniżke z 89 na 75, dodatkowo Galaxy II z cennika z RxxM czyli za 999 + moje punkty to za 849 zł, no i jeszcze na dodatek mozliwosc 250 MB za 10 zl.
Reasumując 24 mc znizka na abonamencie 336 + 100 zł na telefonie + 250 MB co miesiac za 10 zl, o ile bede ich potrzebowal to uruchomie, najwyzej uruchomie tez dla testu na 6 mc bo tyle chyba jest z musu.

436 zł z negocjacji na dzień dzisiejszy, czekam na kuriera i anex.
Pozdro

#501339  autor: darus161
 03 wrz 2011, 18:05
Przecież dostałeś standardowe zniżki. Z czego ten zachwyt bo nie rozumiem ?

#501435  autor: i-ceum
 04 wrz 2011, 01:36
Ponawiam pytanie, co można uzyskać obecnie przy przedłużaniu w taryfach biznesowych?

#501516  autor: waskiii
 04 wrz 2011, 15:14
witam.
wie ktos moze jaka znizke na abonament R40 z wymiana telefonu mozna obecnie wynegocjowac?

#501576  autor: 3m
 04 wrz 2011, 20:25
Czy może ktoś mi powiedizeć, czy w taryfach biznesowych można nadal uzyskać jakąś zniżkę na telefon, jeśli na danym numerze przeciętne wydatki są bardzo wysokie? Chodzi mi o przypadek, kiedy przeciętna z 6 mcy na danym numerze to około 550zł netto. Czy jedyną zniżką do ugrania będzie standardowa oferta SUK, czyli rabat procentowy?

#501592  autor: Lukaszek78
 04 wrz 2011, 21:56
Mam pytanko do staarszego konsultanta lub moze ktos inny bedzie wiedzial.. Chodzi mi o oferte zawsze w kontakcie na raty.. Wiem tylko ze ta oferta jest dla przedluzajacych umowy i dzieki niej mozna kupic telefon na raty.
Jednak chcialbym sie dowiedziec na przykladzie konkretnego telefonu jak taka oferta w praktyce wyglada tzn przez jaki okres i jaka kwota bylaby doliczona do abo..

#501594  autor: matahari
 04 wrz 2011, 21:59
Hej,

Pod koniec września kończy mi się umowa w T-mobile. W telefonicznej rozmowie z konsultantem wybrałam opcję Rodzina60 ( bez oferty multimedialnej). Dostałam info o wysłaniu do mnie aneksu z telefonem oraz smsa o zmianie taryfy na wybraną przeze mnie. Kurier zapewne będzie jutro bądź pojutrze.

Doczytałam jednak, że minuty wymieniają się na smsy w stosunku 1:1 i po analizie korzystniejsza będzie dla mnie Rodzina 40 z 240 minutami + pakiet 500 sms za 5 zł/m-c. ( zazwyczaj wydzwaniam niecałe 200minut i piszę ok 400 smsów miesięcznie )

Czy zatem:
1. mogę odmówić bez żadnych konsekwencji przyjęcia przesyłki od kuriera? ( nie podpisywać aneksu)
2. czy nowa włączona już taryfa będzie obowiązywała do momentu otrzymania przez T-Mobile mojego zwrotu?
3. Kiedy mogę starać się o wysłanie do mnie kuriera z nowym aneksem?
4. Co z punktami Era Premia, z których wykorzystałam zniżkę 50 zł na telefon, który idzie w pierwszej przesyłce?

Dziękuję za odpowiedź.

#501597  autor: morro76
 04 wrz 2011, 22:20
darus161 pisze:Przecież dostałeś standardowe zniżki. Z czego ten zachwyt bo nie rozumiem ?
poczytaj od poczatku to zrozumiesz, o żadnym zachwycie nie ma mowy, zachwyt był 2 lata temu jak byla era,
bo wtedy za 69 zł wynegocjowałem sobie 390 minut....
a teraz jak pisze zostałem tylko dlatego ze mam siec rodzinna, wynegocjowałem co było mozna
u siebie na numerze, wiecej niz tu pisali st.konsultant i inni,
pochwal sie ty co wywalczysz chetnie poczytamy......

#501614  autor: st.konsultant
 04 wrz 2011, 23:41
Lukaszek78 pisze:Mam pytanko do staarszego konsultanta lub moze ktos inny bedzie wiedzial.. Chodzi mi o oferte zawsze w kontakcie na raty.. Wiem tylko ze ta oferta jest dla przedluzajacych umowy i dzieki niej mozna kupic telefon na raty.
Jednak chcialbym sie dowiedziec na przykladzie konkretnego telefonu jak taka oferta w praktyce wyglada tzn przez jaki okres i jaka kwota bylaby doliczona do abo..

W praktyce wygląda to dokładnie tak samo jak w ofercie bez rat. Przykład? Powiedzmy Rodzina 40 z SE Elm (wg cennika tej taryfy jego cena to 49 zł). W ofercie bez rat płacisz przez 24 cykle abonament 49 zł. Przy ratach zapłacisz przez pierwszy rok 19 zł za abonament i 30 zł za ratę. Przez pozostałe 12 miesięcy już normalnie 49 zł jako abonament. Cena telefonu będzie taka sama, czyli dla kuriera 49 zł.

[ Dodano: 2011-09-04, 23:44 ]
matahari pisze:Hej,

Pod koniec września kończy mi się umowa w T-mobile. W telefonicznej rozmowie z konsultantem wybrałam opcję Rodzina60 ( bez oferty multimedialnej). Dostałam info o wysłaniu do mnie aneksu z telefonem oraz smsa o zmianie taryfy na wybraną przeze mnie. Kurier zapewne będzie jutro bądź pojutrze.

Doczytałam jednak, że minuty wymieniają się na smsy w stosunku 1:1 i po analizie korzystniejsza będzie dla mnie Rodzina 40 z 240 minutami + pakiet 500 sms za 5 zł/m-c. ( zazwyczaj wydzwaniam niecałe 200minut i piszę ok 400 smsów miesięcznie )

Czy zatem:
1. mogę odmówić bez żadnych konsekwencji przyjęcia przesyłki od kuriera? ( nie podpisywać aneksu)
2. czy nowa włączona już taryfa będzie obowiązywała do momentu otrzymania przez T-Mobile mojego zwrotu?
3. Kiedy mogę starać się o wysłanie do mnie kuriera z nowym aneksem?
4. Co z punktami Era Premia, z których wykorzystałam zniżkę 50 zł na telefon, który idzie w pierwszej przesyłce?

Dziękuję za odpowiedź.

1. Możesz
2. Będzie obowiązywała do momentu jak nie wydasz dyspozycji powrotu do starej (możesz to zrobić w momencie jak przesyłka wróci do T-Mobile i zostanie rozliczona) lub do momentu wejścia nowej taryfy (po kolejnym zamówieniu).
3. Kilka dni będziesz musiała zaczekać aż paczka wróci i zostanie rozliczona przez magazyn.
4. Punkty wrócą na konto jak wróci paczka.

#501643  autor: matahari
 05 wrz 2011, 10:02
Dziękuję Ci za odpowiedź.

#501671  autor: Girion
 05 wrz 2011, 12:45
Mam kolejne pytanko, ile czeka się średnio na dostawę telefonu? Z BOA rozmawiałem w czwartek, konsultant powiedział, że przesyłkę wyślą w piątek i dziś powinna już dojść. Co więcej, sprawdzał ponoć dostępność telefonu (S8500 Wave). Tymczasem wchodząc do iBOA widzę cały czas status "przygotowanie wysyłki". Z góry dzięki za odpowiedź.

#501680  autor: malony
 05 wrz 2011, 13:41
U mnie zamowienie we wtorek na piatek mialo byc na 100% a wyszlo dopiero w sobote i dzisiaj kurier dzwonil
pozdr

#501714  autor: andw77
 05 wrz 2011, 15:25
Witam, ja również mam prośbę o wyjaśnienie oferty 'telefon na raty' - chodziło by mi konkretnie o SE Xperia arc w ofercie "Zawsze w kontakcie na raty" - w abonamencie rodzina 40 (49PLN) i cenie telefonu 1049PLN, ile musiałbym płacić co miesiąc?

#501781  autor: 3m
 05 wrz 2011, 20:22
Hmmm, ponawiam pytanie, czy ktoś coś wie o aktualnych możliwych do wynegocjowania uputach w tarych NPB (tzn. czy nic sie przez ostatnie 2 miesiace nie zmienilo) i czy istnieje nadal coś takiego, że jeżeli wydatki na numerze przekraczają 500pln netto, to mozna uzyskac dodatkowy rabat na telefon z cennika?

#501823  autor: st.konsultant
 05 wrz 2011, 22:08
andw77 pisze:Witam, ja również mam prośbę o wyjaśnienie oferty 'telefon na raty' - chodziło by mi konkretnie o SE Xperia arc w ofercie "Zawsze w kontakcie na raty" - w abonamencie rodzina 40 (49PLN) i cenie telefonu 1049PLN, ile musiałbym płacić co miesiąc?
Przez rok płacisz abonament 19 zł i ratę za telefon 30 zł. Po roku płacisz już tylko abonament za 49 zł. Przy zakupie płacisz za telefon 1049 zł. To jest tak jakby pierwsza rata.

[ Dodano: 2011-09-05, 22:09 ]
Girion pisze:Mam kolejne pytanko, ile czeka się średnio na dostawę telefonu? Z BOA rozmawiałem w czwartek, konsultant powiedział, że przesyłkę wyślą w piątek i dziś powinna już dojść. Co więcej, sprawdzał ponoć dostępność telefonu (S8500 Wave). Tymczasem wchodząc do iBOA widzę cały czas status "przygotowanie wysyłki". Z góry dzięki za odpowiedź.
Wystarczyło przeczytać stronę czy dwie wcześniej ;). Pisałem, że są opóźnienia w tej chwili i dzisiaj pakowane były przesyłki z 31 sierpnia (mniej więcej, nie pamiętam dokładnie).

[ Dodano: 2011-09-05, 22:12 ]
marojar pisze:W Twoim regulaminie oczywiście, że nie tego zapisu nie ma i taki regulamin miałem przed oczami wyobraźni rozmawiając z konsultantem.
Natomiast jak poszedłem sobie do punktu obsługi i pani weszła sobie na moje konto abonenckie, potwierdziła mi, że owszem cena abonamentu będzie o 5 zł niższa ale jest troszkę inny regulamin. Zatytułowany:
"Oferta Specjalna- Wymiana Telefonu (I/o7/2011)(dalej Warunki) Oferta Polskiej Telefonii Cyfrowej S.A. z siedzibą w Warszawie, dalej "operator"
Wiec ja poprosiłem o jego wydrukowanie. Po wydrukowaniu przeczytałem go :lol:

I tak jak opisałem w moim poprzednim poście okazało się, że punkty
10.9.2 oraz 10.9.3 dotyczące tych samych zagadnień co standardowe punkty 9.11.2. oraz 9.11.2.1. są zupełnie inne i wyraźnie określają, że cena ta obowiązuje przez 6 cykli rozliczeniowych a następnie będzie inna.

raczej wyższa :) bo 25,20
Jak widać co oferta to inny regulamin.
Tak jak opisałem spodziewałem się, że zmianie uległa tylko cena abonamentu- obniżonego z 49 do 45zł. Niestety jednocześnie zmienił się regulamin o czym dowiedziałem się dopiero w punkcie obsł. klien.
Z ciekawości poszperałem dzisiaj troszkę i to o czym napisałeś to regulamin oferty SUK. Przy standardowej ofercie sieć rodzinna jest z upustem przez całą umowę, natomiast w ofercie SUK dla taryf R20 i R40 powiększenie grupy jest ze zniżką na 6 miesięcy. Później wg cennika, czyli np 3 osoba grupa 25, 4 osobowa 35 itd...

[ Dodano: 2011-09-05, 22:13 ]
Witek1980 pisze:
I jeszcze jedno pytanie:
- wg. cennika obecnej taryfy, Xperia Neo kosztuje 199zł więc jakim cudem posiadając 3500 pkt. ery premii konsultant zaproponiwał mi go za 1zł :), czy może mi dać taką "promocję" czy też się pomylił ?

Nie pomylił się 8)

#501827  autor: Lukaszek78
 05 wrz 2011, 22:29
Hmm przyznam ze mialem troche inne wyobrazenie oferty na raty niz to starszy konsultant opisal..
Bo co to za oferta na raty jesli musze zaplacic calosc ceny w salonie czy kurierowi przykladowe 949 zl i jeszcze placic przez rok.
Myslalem ze mozna np przy umowie zaplacic np 500 zl a pozostale doliczyc do abo jako rate i wtedy to bylaby oferta na raty..

#501859  autor: anonim69
 06 wrz 2011, 07:30
st.konsultant pisze:Witek1980 napisał/a:

I jeszcze jedno pytanie:
- wg. cennika obecnej taryfy, Xperia Neo kosztuje 199zł więc jakim cudem posiadając 3500 pkt. ery premii konsultant zaproponiwał mi go za 1zł :) , czy może mi dać taką "promocję" czy też się pomylił ?

Nie pomylił się 8)

st.konsultancie , a czy przypadkiem nie można na dzień dzisiejszy dostać dodatkowego upustu na telefon o czym pisze Witek1980, a Ty potwierdzasz i dodatkowo korespondując z Biurem Obsługi Abonenta sieci T-Mobile dostałem maila i miedzy innymi jest takie zdanie "Natomiast na dzień dzisiejszy mogłabym zaproponować tańszy aparat biorąc pod uwagę Pana staż w naszej sieci" ,miła Pani dzwoniła chcąc odpowiedzieć mi bezpośrednio niestety nie mogłem w danej chili dłużej rozmawiać wiec potwierdziła , ze odpisze , ahha po mailu zniknęła całkowicie oferta z iBOA

#501860  autor: Witek1980
 06 wrz 2011, 07:40
st.konsultant pisze:
Nie pomylił się 8)
Hehe, wiem :-D
Po rozmowie z dwoma konsultantami z SUK-u, Neo z taryfie R80 kosztuje 99zł a za 10zł można rzeczywiście wykupić paczkę 250MB :D (abo obniżony do 75zł).
Dziś odsyłam kuriera z aneksem ponieważ te warunki są lepsze od starej oferty :lol:
Dzięki st.konsultant

Pozdrawiam
W.W.
  • Strona 110 z 217
  • 1
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 217
  • 1