• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 7 z 77
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 77

#495228  autor: Gormar
 08 sie 2011, 21:03
Dzisiaj odebrałem kartę zamówioną 4 lipca. "Wezwanie" otrzymałem 4 sierpnia. Segregatorów widziałem chyba z 8 lub 10. W każdym karty dla osób z nazwiskami zaczynającymi się od kilku kolejnych liter alfabetu (3 lub 4) i przynajmniej po 20-30 kart. Czyżby ludzie nie odbierali, czy to po prostu świeża dostawa od "podwykonawców", czyli wyrobników zatrudnionych na umowę zlecenie ;)?

Spotkałem też starszego pana, który chciał odebrać kartę "od ręki". Niestety trochę się zawiódł :P.

Przy okazji zauważyłem na skrzyżowaniu Lwowskiej z Koszykową, przed oszklonym półokrągłym biurowcem, jakiś "event". Panowie w żółtych strojach, zdaje się pływackich: obcisłe rajtuzy oraz "kaptur", jednoczęściowe. Do tego wysoko platforma do skoków banji. Wszytko to kręcone na kamerze. Ciekawe po co oni się w to wciskali ;).

#495553  autor: Publius
 10 sie 2011, 12:26
Odebrałem kartę z 4 lipca (maila miałem w zeszłym tygodniu, ale nie było mnie w Warszawie). Jedna wskazówka dla kolejnych chętnych - przychodźcie z gotową kserokopią dowodu osobistego, bo nie wolno już im kserować na miejscu i trzeba szukać ksera w okolicy (jest niedaleko na Lwowskiej).

Czy działa jeszcze nie sprawdziłem, bo nie mam w tej chwili w domu swojego modemu, a moja Omnia Lite zdaje się nie obsługuje UMTS 900. Karta ma nadrukowany pin, więc pewnie jest włączony.

#497575  autor: rmpogorzelski
 18 sie 2011, 19:01
Od 1 IX ma być nowy regulamin uściślający wiele rzeczy jeśli chodzi o proces zamawiania i czas oczekiwania na kartę SIM.

#497622  autor: jakubd
 18 sie 2011, 22:14
A skąd masz takie informacje?

#497623  autor: MK_
 18 sie 2011, 22:18
A ten śmieszny haracz depozytowy zniosą?

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#497685  autor: jakubd
 19 sie 2011, 10:23
Zauważ, że UKE napisało "powinien". Obstawiam, że Aero2 coś wymyśli, żeby to opóźnić. Póki Aero2 nie odpowie, nie spodziewałbym się żadnych konkretów.

#498164  autor: Stentor
 21 sie 2011, 13:06
Od samego początki interesuję się tym tematem. Mam w rodzinie dwóch internautów którym ten internet by wystarczył :wink:
Jedno mi się nasuwa . Ponieważ mam już swoje lata pamiętam jak się nabywało za komuny. Było dokładnie tak jak z tym internetem od Solorza. Niby coś było , niby płaciłeś ale ciągle ktoś utrudniał .
Nie chcę się wymądrzać ale dzięki tej ofercie młodzi ludzie mogą poczuć smaczek tamtych czasów. Tą niepewność że pani z okienka nagle zmieni zasady wydawania albo że po prostu je zamknie i powie dzisiaj nie obsługujemy. Tak kiedyś było:( . Jak w filmach Barei.
Myślę że UKE mogło to trochę inaczej zorganizować . Do dystrybucji tego internetu powinna być wybrana inna firma która powinna tylko Solorzowi wystawić fakturę z obsługę. Byliby by też zainteresowani reklamą bo mieliby płacone od wydanej karty SIM. Byłaby choć jedna siła oprócz klientów i UKE która by tego cwaniaka poganiała.
Poczekam do września może przytną opłatę i ułatwią dystrybucję to się parę tych kart w rodzinie zainstaluję .
Ale penie niedługą zaczną coś majstrować z przepustowością to dopiero będą jaja. :cry:

Pani Prezes Streżyńska chcę dobrze i wielka chwała jej za to :smt023 ale temat jest naprawdę bardzo trudny .
Była o tym jakaś wzmianka w mas mediach typu TV czy tabloidy?

Roman

#498301  autor: jakubd
 22 sie 2011, 09:31
Stentor: masz rację. W sumie taki nasz mały, demokratyczno-kapitalistyczny Bareja. Z tym, że wtedy było nie, bo nie (cała skomplikowana struktura zarządzania i centralnego sterowania, żeby nawet piasek na pustyni błędowskiej się skończył), a poza tym człowiek biegający za tak podstawowymi rzeczami, jak papier toaletowy, czy mięso jest łatwiejszy do kontrolowania.
Natomiast teraz jest to po prostu unikanie kosztów przez prywatną firmę, która co prawda dostała coś taniej od nas, podatników, ale przez 3 lata ciągle na siebie nie zarabia i nie zapowiada się, żeby zaczęła zarabiać. W tym przypadku to czysta prosta kalkulacja na poziomie jednej firmy (a za komuny - na poziomie państwa).

#500696  autor: Wolf
 01 wrz 2011, 16:06
Jednak zmienili Regulamin, ba, nawet można dostać zwrot w różnicy kaucji (o ile się nie odebrało jeszcze karty) - obecnie kaucja wynosi 20 złotych.

Tylko za przesyłkę sobie liczą 7 złotych, ale lepsze to, niż specjalnie jechać na Lwowską :)

:arrow: Wiadomo coś na temat tego, jak się spisują nowe karty SIM w LG P500?

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#500940  autor: jakubd
 02 wrz 2011, 11:40
Na razie nie mam żadnych informacji o tym telefonie. Ale to Android, więc powinien działać tak samo, jak wszystkie inne - nie pokaże siły sygnału, ale będzie działał. Jednak trzeba to sprawdzić w praktyce.

#500972  autor: Marens
 02 wrz 2011, 14:10
Wysłałem dziś przelew i wniosek o BDI.
Mam nadzieję, że na Mikołaja dostanę kartę.

#500985  autor: kubik
 02 wrz 2011, 15:04
powinni zrobić rejestrację elektroniczną/rezerwację - przynajmniej wiedzieliby z jakąś ilością zgłoszeń można się spotkać i z wyprzedzeniem zamówić odpowiednią ilość kart SIM - a tak w ciemno spływają (tysiące?) wniosków i potem tak wygląda czas oczekiwania.

skoro nawet banki potrafią wprowadzić lokatę zakładaną na podstawie wpływu na wygenerowany numer rachunku (bez papierkologii), to mogli zrobić rejestrację przez stronę + płatność kartą/e-przelewem i po weryfikacja danych nadawcy wpłaty od razu wysyłka. echhh

#501001  autor: Maniek99
 02 wrz 2011, 15:45
@kubik Aero2 robi wszystko żeby ilość tych kart nie była odpowiednia.
Zresztą 9-tego się okaże. Pewnie zamówili z 1000szt. i będą znowu rżnąć głupa.

#501021  autor: rmpogorzelski
 02 wrz 2011, 17:15
Wie ktoś może czy jak się użyje routera (np d100) to czy połączenie samo się będzie resetować czy trzeba będzie samemu restartować router ?

#501027  autor: Gormar
 02 wrz 2011, 18:17
Nie jestem na 100% pewny jak jest z modemem Huawei D100, ale ja na swoim Edimax'ie 3G-6200nL nie muszę ponawiać połączenia. Sam w razie przerwania wznawia. Nie sądzę aby w przypadku routera Huawei D100 było inaczej.
Może zapytaj na blogu Jakuba Daneckiego. jdtech.pl on zdaje się testował ten sprzęt.

#501029  autor: jakubd
 02 wrz 2011, 18:23
Tutaj też jestem :) D100 ma funkcję automatycznego utrzymywania połączenia - sam go stosuję właśnie do Aero2 i działa to bez problemu - oczywiście po użyciu odpowiedniego modemu zgodnego z tym routerem.

#501289  autor: clever
 03 wrz 2011, 15:23
Super, że Aero2 napisało na stronie odnośnie odzyskania nadpłaconego depozytu, natomiast ani słowem nie wspomnieli (chyba że coś przeoczyłem, strona mało czytelna), co z tymi z którzy wniosek złożyli między 21 lipca a 31 sierpnia, czy to znaczy, że dostaną na starych zasadach odbiór w Warszawie? A jeśli ktoś chce np. pocztą to składa nowy wniosek? Chyba można to było napisać? Nie chciało się?

#501326  autor: Wolf
 03 wrz 2011, 17:04
To logiczne: odbiór w Warszawie, na Lwowskiej.

Jestem ciekawy, ile będzie się czekać na kartę, najbliższa dostawa 9 września.

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#501494  autor: clever
 04 wrz 2011, 13:38
Może i logiczne, ale tak ciężko było to napisać? Zresztą nie zauważyłem, żeby ta oferta była oparta na logice, więc to nadużycie zakładać tutaj logikę :D
Już mniej logiczny jest przypadek, gdyby ktoś z takich osób chciał odebrać w inny sposób niż osobiste stawiennictwo w Warszawie. Teoretycznie, przy odrobinie złej woli ze strony operatora, złożenie drugiego wniosku (z wybranym sposobem dostawy) może spowodować oskarżenie o próby wyłudzenia drugiej karty :mrgreen:

Gdyby te przypadki były opisane wszystko byłoby jasne.
  • Strona 7 z 77
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 77
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7