- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Poszukaj w aplikacji do wiadomości ustawienia coś takiego może jest jak u mnie w telefonie-kodowanie znaków sms/mms:znaki narodowe i jak tam odznaczę ptaszka to wysyła bez ogonków
,jak nie ma czegoś takiego to raczej tylko możesz wgrać inną klawiaturkę np. swype wersję bez ogonków w smsach 

Pozdrawiam 

Zwykle jest to w Wiadomosci -> przycisk Menu -> Ustawienia -> Tryb wprowadzania -> Alfabet GSM (przy Unicode bedziesz miec znaki narodowe).Matyk pisze:Może ktoś z Was wie jak wyłączyć polskie znaki podczas pisania sms ??
W Andkach zwykle tak sie wylacza wiec nie sadze aby tutaj byl problem.

playonline, - nie ma czegoś takiego jak "Tryb wprowadzania" w ustawieniach :/
w ustawieniach sms jest tylko "raporty dostarczenia" i "wiadomości na karcie sim"
[ Dodano: 2011-08-31, 11:29 ]
Oddajesz, dziękuję i do widzenia! (nie zapomnij zabrać potwierdzenia oddania telefonu)
w ustawieniach sms jest tylko "raporty dostarczenia" i "wiadomości na karcie sim"
[ Dodano: 2011-08-31, 11:29 ]
A co masz mówić ?widzimira pisze:Czy ktos już oddawał testowy tel ???? jeśli tak to co mówicie ??? ja chce oddac juz ale obawiam się naciągania PLAYOWCÓW zeby podpisac u nich umowe ;/;/;/
Oddajesz, dziękuję i do widzenia! (nie zapomnij zabrać potwierdzenia oddania telefonu)

Można wgrać swype,htc ime z tych popularniejszych to takie 

Pozdrawiam 

[quote="widzimira"]Czy ktos już oddawał testowy tel ???? jeśli tak to co mówicie ??? ja chce oddac juz ale obawiam się naciągania PLAYOWCÓW zeby podpisac u nich umowe ;/;/;/[/quote]
Ja oddalem po tygodniu testow i bylem zdziwiony ze doradca nawet nie zaproponowal mi JAKIEJKOLWIEK oferty play. Moze dlatego ze plan juz mial wyrobiony bo to koniec miesiaca :P
Ja oddalem po tygodniu testow i bylem zdziwiony ze doradca nawet nie zaproponowal mi JAKIEJKOLWIEK oferty play. Moze dlatego ze plan juz mial wyrobiony bo to koniec miesiaca :P
Ja zaś oddałem po 24 godzinach, dzień wcześniej zapowiedziałem konsultantce że nie chcę podpisywać żadnej umowy. Zanim wydali mi dokumenty jako że oddałem telefon, musiałem udzielić im informacji, co mi się nie podobało w tym telefonie, że tak szybko oddałem. Mówię im prosto z mostu, długie włączanie telefonu, powolne pisanie SMSów, słabej jakości aparat/kamera, dziękuje do widzenia i wyszedłem z salonu.
Witam
Testowałem tego smartfona przez 10dni, obecnie od ponad roku używam Nokie e72, wiec moja opinia może nie być do końca obiektywna gdyż, podobno jest to telefon z nieco wyższej Pólki. Pierwszy raz także bawiłem się androidem moje odczucia są bardzo mieszane.
Zacznę od słuchawki moim zdaniem jakość użytych materiałów jest kiepska i obudowa bardzo szybko się nagrzewa, bardzo dużym minusem sa widoczne ślady palców na ekranie (wygląda to po porostu nieestetycznie) bardzo ale to bardzo kiepska bateria (czasem nie wytrzymywał 24h), brak podświetlenia klawiszy tez jest dość niewygodny. Plus za ładowarkę USB Minus za umieszczenie karty pamięci „pod klapka” (trzeba wyjąc baterie), bardzo duże opóźnienie w pisaniu email/sms względem klawiatura ekran. Niesamowicie niestabilna nawigacja Google maps trasa 300km KRK-WAW telefon samoczynnie się resetował az siedmiokrotnie (na trasie to może nie duzy problem, ale w centrum obcego miasta…) bardzo niekomfortowa praca z ta aplikacja…
Andoid nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, ogólnie moim zdaniem jest masa aplikacji zbędnych do codziennego użytkowania, a idąc dalej ośmielę się stwierdzić ze większość produktów w markecie jest dedykowana dla młodzieży poniżej 25lat…
Ogólnie do szału dużo brakuje, zdaje sobie sprawę ze sa znacznie lepsze słuchawki do testowania androida, ale ja po zabawie tym „cackiem” już wiem ze ekran dotykowy to nie dla mnie i android to raczej zbędny bajer….
BTW podobno można sobie zatrzymać karte SIM z tego testu i tu pytanie do „playowców” co zrobić żeby ten pakiet mb przedłużyć sobie na jak najduzszy okres tanim kosztem, ewentualnie drugie pytanie co zrobić żeby mieć stan darmowy na tej karcie sim i z jakimi się to wiąże kosztami
Testowałem tego smartfona przez 10dni, obecnie od ponad roku używam Nokie e72, wiec moja opinia może nie być do końca obiektywna gdyż, podobno jest to telefon z nieco wyższej Pólki. Pierwszy raz także bawiłem się androidem moje odczucia są bardzo mieszane.
Zacznę od słuchawki moim zdaniem jakość użytych materiałów jest kiepska i obudowa bardzo szybko się nagrzewa, bardzo dużym minusem sa widoczne ślady palców na ekranie (wygląda to po porostu nieestetycznie) bardzo ale to bardzo kiepska bateria (czasem nie wytrzymywał 24h), brak podświetlenia klawiszy tez jest dość niewygodny. Plus za ładowarkę USB Minus za umieszczenie karty pamięci „pod klapka” (trzeba wyjąc baterie), bardzo duże opóźnienie w pisaniu email/sms względem klawiatura ekran. Niesamowicie niestabilna nawigacja Google maps trasa 300km KRK-WAW telefon samoczynnie się resetował az siedmiokrotnie (na trasie to może nie duzy problem, ale w centrum obcego miasta…) bardzo niekomfortowa praca z ta aplikacja…
Andoid nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia, ogólnie moim zdaniem jest masa aplikacji zbędnych do codziennego użytkowania, a idąc dalej ośmielę się stwierdzić ze większość produktów w markecie jest dedykowana dla młodzieży poniżej 25lat…
Ogólnie do szału dużo brakuje, zdaje sobie sprawę ze sa znacznie lepsze słuchawki do testowania androida, ale ja po zabawie tym „cackiem” już wiem ze ekran dotykowy to nie dla mnie i android to raczej zbędny bajer….
BTW podobno można sobie zatrzymać karte SIM z tego testu i tu pytanie do „playowców” co zrobić żeby ten pakiet mb przedłużyć sobie na jak najduzszy okres tanim kosztem, ewentualnie drugie pytanie co zrobić żeby mieć stan darmowy na tej karcie sim i z jakimi się to wiąże kosztami
Ja tą kartę chyba od razu włożę do modemu i będę przedłużał kupując pakiety 25/500/1gb przyda się w taki sposób i tak miałem o tak neta używać mobilnego 

Pozdrawiam 

Slaba sluchawka to nikogo raczej tym nie zacheca ani do Play, ani do smartphone'ow.. Tutaj to niestety smartphone nie jest... Poza tym, ten Android tez juz ciut wiekowy...musiek pisze:Testowałem tego smartfona przez 10dni, obecnie od ponad roku używam Nokie e72, wiec moja opinia może nie być do końca obiektywna
Zastanawiam się co teraz, mam na stronie komunikat opóźniony 8 dni. Rozmyśliłem się aby testować tego "smartfona" po tym co przeczytałem tutaj. Jeżeli jednak chciałbym testować to co mam zrobić ? zgłosić się do punktu ? Od czasu spóźnienia
nie dostaje żadnych meili od play, hmm ?

widzimira, bo to jest badziewie dla 13latków by mogli się podniecać który ma więcej gierek w telefonie
Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII
a mnie wk**** nie dość że czekałem 30min to jeszcze mnie oskarżył że niby zalałem telefon 

Ostatnio zmieniony 06 wrz 2011, 10:13 przez Pan_telefonik, łącznie zmieniany 1 raz.
Nokia 3310 ->3410 ->3510i -> Siemens C75 -> SE K750i ->K550i -> Nokia 3110c -> E51 i 1600 i 6030 -> 6650 t-mobile -> SE C702 -> Toshiba G810-> Nokia E63 4Gb&(Nokia 6220c 1Gb->5530-> N8)-> Nokia E63-> Samsung Galaxy SII