• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #500111  autor: bwinowiec
 30 sie 2011, 01:25
Witam ! Chciałbym się dowiedzieć w jakiej sieci jest najlepsza oferta do dzwonienia za granicę , a konkretnie do Wielkiej Brytanii . Najlepsza jaką znalazłem to w T-mobile, gdzie wysyłając sms'a za 9 zł dostaje 2000 minut do t-mobile na całym świecie, ale działa tylko 7 dni. Jest może lepsza oferta ? Chodzi mi o dzwonienie tylko na jeden numer, więc może być jakiś pakiet łączący 2 numery i dający tanie rozmowy miedzy nimi, czy coś w tym stylu. Jeśli ktoś wie , proszę pisać ! :))

Z góry dziękuję za pomoc ! POZDRAWIAM !! :D

#500136  autor: mkowalski
 30 sie 2011, 10:24
Ile będzie tych rozmów? Pytam, bo możesz zainteresować się też następującym układem - kupujesz dwa startery Tak Tak "Między Nami", co daje darmowe rozmowy między nimi. Jeden zostaje w kraju, drugi jedzie do UK. Ten zagraniczny aktywuje sobie pakiet "Wszędzie rozmawiaj" po to, żeby za odebrane rozmowy płacić 30 gr za minutę (numer jest w roamingu, więc połączenia przychodzące są płatne). Karta w Polsce oczywiście nie będzie nic płacić.

Ale wszystko zależy od tego, ile będziesz rozmawiał. Dla dużej ilości rozmów bardziej opłaci się 2000 minut za 9 zł na tydzień, dla mniejszej - opisany przeze mnie sposób.

Odnośnie samego pakietu "Wszędzie rozmawiaj" - za 9 zł dostajesz 30 jednostek ważnych 14 dni. Po przeliczeniu wychodzi 30 gr za minutę. Jednostki z pakietu można wykorzystać na wiele usług, w tym na odbieranie połączeń w roamingu.

#500381  autor: thonka
 31 sie 2011, 01:15
bwinowiec, 2000 minut na 7 dni nie jest zla oferta biorac pod uwage rozmowy miedzynarodowe.

w abonamentach no-limit w t-mobile to "skromne" 39zl wiec troche drozej ;)

jedyne o czym musisz pamietac to prefiksy na ktorych dziala ta usluga. jezeli numer docelowy nie bedzie zaczynal sie okreslonymi cyframi to sobie nie pogadasz...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet