• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 105 z 217
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 217

#500247  autor: st.konsultant
 30 sie 2011, 17:57
puma1991 pisze:witajcie, 26 sierpnia (w piatek ok godz 9 rano) przedluzylam umowe przez IBOA zamawiajac telefon cena 249 zł i do dzis oczekuje na kuriera... dziwi mnie to wlasciwie tylko ze wzgledu na godzine (17:42) bo kurier dzis juz raczej nie przyjdzie. Zastanawiam sie co jest powodem. Czy wy rowniez mieliscie kiedys problemy z wyslaniem paczki przez t-mobile? Gdy wczoraj zalogowalam sie do IBOA na pierwszej stronie przywitala mnie wiadomosc "Wysyłka przekazana do firmy kurierskiej.
Oczekiwanie na numer listu przewozowego. Sprawdź w iBOA numer listu przewozowego już dziś między godziną 17:00 a 19:00" niestety numeru nie otrzymalam wczoraj a dzis wciaz widnieje ta sama wiadomosc, napisalam do nich maila z pytaniem jednak pewnie troche to potrwa. Jak wygladaja Wasze doswiadczenia z kurierem od t-mobile? Pierwszy raz z niego korzystam i szczerze mowiac troche zaluje ze nie moge odebrac telefonu w salonie...
Czas dostawy to do ok 2 dni roboczych od smsa z numerem listu przewozowego.

#500249  autor: puma1991
 30 sie 2011, 18:01
czyli poki co od piatku oczekuje na tego smsa- to nie zapowiada szybkiego dostarczenia eh :), jak sie domyslam (pytanie na przyszlosc) nie ma mozliwosci przedluzenia umowy przez IBOA a odebrania w sklepie czy salonie?

#500252  autor: st.konsultant
 30 sie 2011, 18:13
puma1991 pisze:czyli poki co od piatku oczekuje na tego smsa- to nie zapowiada szybkiego dostarczenia eh :), jak sie domyslam (pytanie na przyszlosc) nie ma mozliwosci przedluzenia umowy przez IBOA a odebrania w sklepie czy salonie?

Dobrze się domyślasz :D
Jak zamówiłaś przez kuriera to w punkcie oferta będzie zablokowana :).
Cierpliwości :wink:

#500261  autor: Mya
 30 sie 2011, 18:31
puma1991 pisze:witajcie, 26 sierpnia (w piatek ok godz 9 rano) przedluzylam umowe przez IBOA zamawiajac telefon cena 249 zł i do dzis oczekuje na kuriera... Pierwszy raz z niego korzystam i szczerze mowiac troche zaluje ze nie moge odebrac telefonu w salonie...
Dobrze, że chociaż zmienili Ci status:d Ale ok. Ja też zamówiłam w piątek, ale w popołudniowych godzinach, jednak jeszcze nic mi nie zmienili, ale spoko. Mam czas poczekam. Jednak mam inny problem! Zapomniałam totalnie, że przy podpisywwaniu umowy w 2010 r miałam inny dowód. Mam nowy, z takimi samymi danymi (oprócz oczywiście numeru), gdyż tamten mi zginął i już jest nieaktywny. No i teraz narzuca się pytanie( mnie w każdym razie), czy to będzie jakimś problemem przy podpisywaniu aneksu?
Pozdrawiam.

#500263  autor: puma1991
 30 sie 2011, 18:35
wiesz co chyba nie, w moim mailu zaraz po zakupie poinformowali mnie ze przy podpisywaniu aneksu musze miec dowod, paszport lub prawo jazdy czyli pelna dowolnosc :) chyba tylko legitymacja studencka nie wchodzi w gre hehe wiec moze pokaz im jeden z tych dokumentow a juz po podpisaniu aneksu poinformuj T-mobile o zmianie numeru dowodu, wedlug tego co napisali nie powinno to byc problemem ale nie mam w tej kwestii wiekszej wiedzy niestety :)

#500264  autor: st.konsultant
 30 sie 2011, 18:36
Mya pisze:
puma1991 pisze:witajcie, 26 sierpnia (w piatek ok godz 9 rano) przedluzylam umowe przez IBOA zamawiajac telefon cena 249 zł i do dzis oczekuje na kuriera... Pierwszy raz z niego korzystam i szczerze mowiac troche zaluje ze nie moge odebrac telefonu w salonie...
Dobrze, że chociaż zmienili Ci status:d Ale ok. Ja też zamówiłam w piątek, ale w popołudniowych godzinach, jednak jeszcze nic mi nie zmienili, ale spoko. Mam czas poczekam. Jednak mam inny problem! Zapomniałam totalnie, że przy podpisywwaniu umowy w 2010 r miałam inny dowód. Mam nowy, z takimi samymi danymi (oprócz oczywiście numeru), gdyż tamten mi zginął i już jest nieaktywny. No i teraz narzuca się pytanie( mnie w każdym razie), czy to będzie jakimś problemem przy podpisywaniu aneksu?
Pozdrawiam.
Wg procedur T-Mobile kurier powinien Cię zidentyfikować na podstawie peselu, a to jak wiadomo się nie zmienia.
Czasem trafiają się jednak nadgorliwi kurierzy, którzy "wiedzą" lepiej i wtedy jest problem.

#500296  autor: UndiscloseD
 30 sie 2011, 20:17
W mailu zwrotnym jest informacja, że paczka dojdzie do 4 dni roboczych. Więc nie problem sobie to obliczyć. Do mnie ostatnio kurier przyjechał akurat w godzinach rannych. Kiedyś przyjechał o 15, więc nie ma warunku o której godz. dokładnie przyjedzie. Ostatecznie kurier dzwoni i pyta czy może przyjechać.

#500299  autor: puma1991
 30 sie 2011, 20:22
tak wiem, wiec jesli liczyc od piatku to przyjdzie jutro. przy logowaniu do IBOA wreszcie pojawil mi sie numer listu przewozowego ktory jednak nie istnieje ani w DHLU ani w DPD wiec niewiele to zmienilo. No nic czekam dalej tym razem cierpliwie :)

#500308  autor: UndiscloseD
 30 sie 2011, 20:31
puma1991 pisze:tak wiem, wiec jesli liczyc od piatku to przyjdzie jutro.
Czekaj. Ja zamawiałem we wtorek i kurier przywiózł mi w poniedziałem, czyli raczej musisz liczyć nie od piątku tylko od poniedziałku. Tak wiem, że to nie najlepsze bo okres dostawy się wydłuży. :D
puma1991 pisze:przy logowaniu do IBOA wreszcie pojawil mi sie numer listu przewozowego ktory jednak nie istnieje ani w DHLU ani w DPD wiec niewiele to zmienilo. No nic czekam dalej tym razem cierpliwie :)
Również to potwierdzam. Sprawdzałem nr przesyłki i tak jak mówisz w obydwu firmach kurierskich nie było go w bazie. Dziwne ;)

#500321  autor: jihn
 30 sie 2011, 21:02
Do mnie zawsze aneksy za pośrednictwem DPD przyjeżdzały z Ery...

#500324  autor: Mya
 30 sie 2011, 21:16
st.konsultant pisze:
Mya pisze:
Pozdrawiam.
Wg procedur T-Mobile kurier powinien Cię zidentyfikować na podstawie peselu, a to jak wiadomo się nie zmienia.
Czasem trafiają się jednak nadgorliwi kurierzy, którzy "wiedzą" lepiej i wtedy jest problem.
No niestety Pani z Obsługi powiedziała, że kurier będzie sprawdzał numer dowodu i że muszę przesłać ksero dowodu, a wtedy wyślą mi ponownie paczkę. Ehhh...

#500366  autor: st.konsultant
 31 sie 2011, 00:10
Mya pisze:
st.konsultant pisze:
Mya pisze: Dobrze, że chociaż zmienili Ci status:d Ale ok. Ja też zamówiłam w piątek, ale w popołudniowych godzinach, jednak jeszcze nic mi nie zmienili, ale spoko. Mam czas poczekam. Jednak mam inny problem! Zapomniałam totalnie, że przy podpisywwaniu umowy w 2010 r miałam inny dowód. Mam nowy, z takimi samymi danymi (oprócz oczywiście numeru), gdyż tamten mi zginął i już jest nieaktywny. No i teraz narzuca się pytanie( mnie w każdym razie), czy to będzie jakimś problemem przy podpisywaniu aneksu?
Pozdrawiam.
No niestety Pani z Obsługi powiedziała, że kurier będzie sprawdzał numer dowodu i że muszę przesłać ksero dowodu, a wtedy wyślą mi ponownie paczkę. Ehhh...

Troszkę źle powiedziała, bo na chwilę obecną, konsultant nie musi z Klientem sprawdzać serii i numeru dowodu. Tak jak pisałem, kurier powinien dokonać identyfikacji po peselu. Gorzej jak się trafi nieogarnięty i będzie upierał przy innych danych. Jak zamówiłaś to czekaj cierpliwie i bądź dobrej myśli ;).

[ Dodano: 2011-08-31, 00:11 ]
jihn pisze:Do mnie zawsze aneksy za pośrednictwem DPD przyjeżdzały z Ery...
DPD wozi przesyłki bez telefony, a DHL z aparatami.

#500391  autor: jihn
 31 sie 2011, 08:54
@st.konsultant

Sorry ale ja zawsze zamawiam z telefonem i zawsze do mnie DPD (dawny Masterlink) przyjeżdżał :)... a ostatni raz wymieniałem rok temu w grudniu... chyba, że coś się teraz zmieniło :). Pzdr. Z resztą na dniach będę zamawiać aneks to się przekonam kto tym razem zapuka.

#500437  autor: jaracz
 31 sie 2011, 12:23
Mówicie że lepiej wziąść umowę przez kurjera niz w punkcie?
Ja w punkcie moge dostać jakś oferte jescze ekstra przedluzeniowa i nie wiem co sie bardziej oplaca

#500441  autor: jihn
 31 sie 2011, 12:54
jaracz pisze:Mówicie że lepiej wziąść umowę przez kurjera niz w punkcie?
Ja w punkcie moge dostać jakś oferte jescze ekstra przedluzeniowa i nie wiem co sie bardziej oplaca
Przez neta więcej minut bonusów i tańsze telefony niż normalnie w punkcie. Pzdr.

#500475  autor: jaracz
 31 sie 2011, 15:39
Ceny telefonow sa takie same
Czaje sie an Samsunga Galaxy S II i ceny sa takie same

#500532  autor: swimmer
 31 sie 2011, 19:43
Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie dotyczące przedłużenia umowy z telefonem przez iBOA, a mianowicie:
jak wygląda kwestia opłaty za urządzenie, słyszałem, że kwota jest doliczana do rachunku, czy to prawda?
po drugie interesuje mnie czas oczekiwania na dostawę, czy ktoś może z doświadczenia potwierdzić lub zanegować informację, jaka jest podawana w mailu, że przesyłka dojdzie w ciągu czterech dni roboczych?

z góry dziękuję za odpowiedzi.

dodam tylko, że zamówiony telefon to iPhone 4G, a wiem, że ostatnio były problemy z jego dostępnością w magazynach.

pozdrawiam MG

#500533  autor: st.konsultant
 31 sie 2011, 19:52
swimmer pisze:Witam wszystkich forumowiczów, mam pytanie dotyczące przedłużenia umowy z telefonem przez iBOA, a mianowicie:
jak wygląda kwestia opłaty za urządzenie, słyszałem, że kwota jest doliczana do rachunku, czy to prawda?
po drugie interesuje mnie czas oczekiwania na dostawę, czy ktoś może z doświadczenia potwierdzić lub zanegować informację, jaka jest podawana w mailu, że przesyłka dojdzie w ciągu czterech dni roboczych?

z góry dziękuję za odpowiedzi.

dodam tylko, że zamówiony telefon to iPhone 4G, a wiem, że ostatnio były problemy z jego dostępnością w magazynach.

Opłatę za telefon uiszcza się kurierowi. Nie ma możliwości opłacenia tego wraz z kolejną fakturą.
Czas dostawy to ok 2 dni roboczych od smsa z numerem listu przewozowego (w sumie ok 3-4 dni robocze od zamówienia). Aczkolwiek to czas umowny i czasami zdarza się małe przesunięcie.

#500535  autor: swimmer
 31 sie 2011, 20:04
W takim razie teraz pozostaje mi tylko czekać na dostawę, wszystko juz wiem.

Dzięki za szybką odpowiedź !

pozdrawiam MG

#500539  autor: Mya
 31 sie 2011, 20:31
st.konsultant pisze:...
Troszkę źle powiedziała, bo na chwilę obecną, konsultant nie musi z Klientem sprawdzać serii i numeru dowodu. Tak jak pisałem, kurier powinien dokonać identyfikacji po peselu. Gorzej jak się trafi nieogarnięty i będzie upierał przy innych danych. Jak zamówiłaś to czekaj cierpliwie i bądź dobrej myśli ;).

DPD wozi przesyłki bez telefony, a DHL z aparatami.
Dziś dzwonili do mnie ponownie z BOA i pani poprawiła się, stwierdziła, że kurier nie powinien na to zwracać uwagi. Więc tutaj ma Pan rację.
No cóż, pozostaje mi czekać. Chociaż dzisiaj minął juz 3 dzień roboczy, a sms ani widu, ani słychu :)

Pozdrawiam.
  • Strona 105 z 217
  • 1
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 217
  • 1
  • 103
  • 104