Karlos20 pisze:Jeśli wyłączysz usługę WAP i Internet oraz dodatkowo skasujesz konfigurację Wap/Internet oraz APN Internet - wtedy jesteś "odcięty" od sieci.
Ok, tylko znów pojawił sie problem, bo nie da się usunąć profilu internetowego "era internett"- tak jakby był wgrany na stałę czy coś. Wszystkie inne, które były możliwe(oprócz MMS) usunąłem.
Ale jeżeli na swoim koncie w iBOA wyłączę usługi internetowe to nie powinno mnie łączyć netem, prawda?
Spamer ;) pisze:UndiscloseD , Może warto zaopatrzyć się w pakiet internetowy z lejkiem Blueconnect Max koszt 9,08 zł ważność 30 dni, by nie naliczało dodatkowych kosztów za surfowanie po sieci? Po przekroczeniu transferu danych 100 MB, prędkość spada do 16 kb/s.
Wiem, że byłoby to najkorzystniejsze wyjście, ale jest to jednak dodatkowe 9 zł do abonamentu, czyli prawie 60 zł. Póki co nie ja płacę za telefon i nie chcę nic kombinować

Wyłączenie usług internetowych będzie tylko chwilowe, do momentu gdy wejdę w posiadanie innego telefonu niż Avila. Tata ma Galaxy Mini i tam jest fajna opcja wyłączenia danych pakietowych. Takie coś by mi pasowało w telefonie, no ale jak nie ma to trudno. Widać, mój przyszły telefon będzie z Androidem
Karlos20 pisze:Tam są inne pakiety danych z lejkiem w T-Mobile.
Koszty są chyba podobne. BC9 kosztuje 9 zł, ale muszę zadeklarować, że będę z niego korzystać przez pół roku. Jak nie to bodaj 12 zł wtedy się płaci.
SACZI pisze:Panowie, a w jaki sposób sprawdzić "zużycie" pakietu?
Grzebię z iBOA, grzebie w telefonie i nie mogę znaleźć.
Nie korzystam za wiele z neta, ale korci mnie android, który pewnie 100MB łyknie przy samym połączeniu.
Właśnie też szukałem takiej możliwości ostatnio, ale kod *100# nie pokazuje zużycia transferu.
Po zalogowaniu na swoje konto wejdź w zakładkę lista połączeń i tam będzie pokazane ile danych zużyłeś
SACZI pisze:Grzebię z iBOA
Karlos20 pisze:bezpośrednio nie ma takiej opcji w iBOA, ale polecam kontrolować stan zużycia pakietu danych wchodząc w opcję billingu. Tam też są informacje o orientacyjnej wielkości zużytych danych.
No właśnie, jest coś takiego: