• Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
Wszystko co tyczy się serwisów VOD i telewizji dowolnego rodzaju (antena, kablówka, IPTV itd.) oraz ich oferty filmowej.
  • Strona 9 z 22
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22

#499830  autor: mikado15
 28 sie 2011, 22:03
Mnie natomiast wydaje się trochę lżejszy, ale polecam obejrzeć, mnie się spodobał

#499838  autor: orson_dzi
 28 sie 2011, 22:31
Jak pisałem, kwestia gustu. Jak nie jesteś za wrażliwy, to nie będzie za Tobą ten film chodzić później ;) .
Ale jest dobrze zrobiony i na moje, to powinni go na zebrania w gimnazjach i liceach rodzicom puszczać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#499992  autor: Rafix
 29 sie 2011, 17:27
Ja wczoraj ogladałem Inwazje: Bitwe o LA. Jaki to był przewidywalny film to głowa mała:P Normalnie prześcigaliśmy się z Małżonką w odgadywaniu dalszych losów bohaterów :) Efekty bez rewelacji. Fabuła - Dzień Niepodległości + Helikopter w ogniu = Inwazja :)
Ale ogólnie ogląda się przyjemnie, ot tak, żeby obejrzeć po ciężkim dniu przy piwku i Przysmaku Świętokrzyskim :) Ale jedna rzecz naprawdę fajna - kosmici nie byli niezniszczalni i nie mieli jakiejś nieziemskiej przewagi w technologii - w miarę się strzelali po równo :) Ogólnie ujdzie :)

Nokia 5130 -> Siemens MC60 -> SE K700i -> SE W580i -> Samsung S7350 -> SE Xperia Neo V -> Xperia L ->

Siemano! Jest luźno! :smt006
Kocie dziecka

#500538  autor: thonka
 31 sie 2011, 20:16
wczoraj obejrzalem "sale".

JEZELI KTOS NIE OGLADAL A CHCE, NIE CZYTAC

problem przeniesienia przez wielu nastolatkow zycia do gier jest na czasie i podobalo mi sie podjecie tego tematu jak i obojetnosci rodzicow na jego sytuacje. bo ze dzieciaki potrafia byc brutalne to inna sprawa.

jednak fabula mi sie w ogole nie podobala. od niesmialego, ale popularnego i lubianego wsrod znajomych chlopaka, glowny bohater stal sie zakompleksionym cynikiem, bez wlasnego zdania i to w nieco ponad 100 dni...

pomijam fakt jego rozwydrzenia i braku samozaparcia, bo ja bym podszedl do sprawy na zasadzie - zostaly mi 3 miesiace i mam gdzies ich zdanie o mnie.

dodatkowo bez zastanowienia uwielbial dziewczyne, ktora nie wychodzi od lat z domu (a chyba tylko tak powiedziala), nie znajac jej w ogole...

naciagane do granic mozliwosci.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#500573  autor: orson_dzi
 01 wrz 2011, 01:16
thonka pisze:bez zastanowienia uwielbial dziewczyne, ktora nie wychodzi od lat z domu (a chyba tylko tak powiedziala), nie znajac jej w ogole...
W tym wieku bardzo łatwo o tego typu fascynację tym bardziej jeszcze, jeśli osoba jest podatna na wpływy innych.
Tu ogólnie chodzi o nakreślenie problemu, że taki istnieje.

#502663  autor: Vieslav
 09 wrz 2011, 17:05
Oglądałem sale i mam bardzo mieszane odczucia. Film miał zadatek na coś podobnego do Requiem dla snu; problem na czasie i na prawdę warty pokazania, niestety przekaz spartaczony. Oglądając film miałem wrażenie, że śledzę trzy etapy i za każdym razem zmieniałem swoje wyobrażenie o nim: (uwaga, spoilery!) najpierw miałem ochotę przerwać - patrzyłem na bogatego gnojka, który miał widzi-mi-się żeby zamknąć się w pokoju, nie podchodzić do matury, nie chodzić do szkoły. W końcu zawsze wszystko miał od rodziców. Potem pojawia się problem wirtualnej rzeczywistości ale jeszcze pozostaje moje wrażenie o głównej postaci. Trzecia i ostatnia opinia pojawia się pod koniec, gdy zaczyna rysować się całe przesłanie niesione przez film. Końcówka jest bardzo szokująca (a raczej ostatnia scena). Filmu raczej nie warto pokazywać każdemu rodzicowi - gdyby główny bohater pochodził z innego środowiska byłoby inaczej.
Requiem oceniam na 10/10. Sale na 6,5 może 7/10.

#503342  autor: orson_dzi
 13 wrz 2011, 23:09
Vieslav pisze:Filmu raczej nie warto pokazywać każdemu rodzicowi - gdyby główny bohater pochodził z innego środowiska byłoby inaczej.
Środowisko właśnie nie ma nic do tego.
W każdym środowisku są rodzice z takimi poglądami jak oni. "Dziecko mi się tnie? Niech się tnie ale po maturze!". Dla wielu właśnie dziecko ma zdać maturę, a potem niech dalej się tnie i siedzi w swoich problemach. Nawet jakby ręce i nogi ucięli, to i tak matura przede wszystkim. Bardziej bym tu szedł właśnie w tą stronę.

A każdym pokazywać właśnie ze względu na tą wirtualną rzeczywistość. Siedzą takie zakompleksione latorośla jak członkowie tytułowej Sali, a rodzicie nie mają pojęcia o tym co robią itp. , bo przecież wszystko jest dobrze.

#503721  autor: thonka
 16 wrz 2011, 13:01
orson_dzi pisze:a rodzicie nie mają pojęcia o tym co robią itp. , bo przecież wszystko jest dobrze.
ale przeciez sama Sala tutaj nie ma tu nic do rzeczy. problemy zaczely sie w szkole przez zachowanie rowiesnikow.

matura? ale pwoiedz co dzsiaj mozna robic bez matury? w srodowisku w jakim obracaja sie jego rodzice? to wlasnie srodowisko rodzicow mialo tez duzy wplyw. dzieciak nie chcial robic wszystkiego na sile.

takie mamy spoleczensto niestety.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#505004  autor: Forest
 23 wrz 2011, 21:55
Witam. Chciałbym coś napisać na temat obejrzanego przezemnie przedwczoraj filmu Piraci z Karaibów 4 - na nieznanych wodach, czy jakoś tak... Oglądałem Bluray i też go oceniam ;)

Czekałem na czwórkę bo jak do tej pory wszystkie poprzednie częsci mi się podobały, a seria trzymała poziom. Niestety czas przeszły jest w tym zdaniu jak najbardziej na miejscu. Trzymała. Ale już nie trzyma.

Film jest makabrycznie wręcz słaby w zestawieniu z każdą z poprzednich części.
W ogóle nie ma porównania, raz że fabuła kompletnie prostacka i nieciekawa, dwa - brak jakichkolwiek efektownych akcji (najbardziej efektowne to te o których się tylko opowiada, bo niestety ich nie widzimy, albo widzimy z odległości kilometra), ładnych widoczków też jak na lekarstwo (nie będzie za bardzo czego podziwiać w HD) wygląda to niemal jak niskobudżetowa produkcja straight-to-video, mało co się tu dzieje, głownie łażą po krzakach i jaskinich i gadają o niczym. Zmarnowanie postaci Czarnobrodego aż boli. No i co to za film o piratach bez żadnej bitwy morskiej ja się pytam?

Prawdopodobnie najbardziej nudny i nieefektowny blockbuster z jakim się spotkałem ostatnimi czasy (choć i tak lepszy niż Tron:Legacy, ale to może ze względu na sympatię do postaci Jacka i Barbossy).

Ogólnie fanom Piratów polecam, bo nieobejrzenie było by nie na miejscu, ale nie oczekujcie zbyt wiele.

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#515475  autor: Xy
 14 lis 2011, 20:35
Ostatniego weekendu, korzystając z darmowego biletu z tytułu punktów Era Premia (do 15 listopada) odwiedziłem kino by obejrzeć film pod tytułem "Dom snów". Nie jestem recenzentem kinematografii ale powiem jedynie, że film mi się podobał. Nie było prymitywnego mordobicia, strzelanek, wybuchających samochodów i innych prostych zabiegów. Film ciekawy, warty obejrzenia choć zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim się spodoba.
Nawiązując zaś do tematu o "Sali Samobójców" to chciałem iść na ten film do kina ale koniec końców obejrzałem owe dzieło na kompie. Podsumuję tak: Dawno tak źle nie spędziłem półtorej godziny... Film prosty, przewidywalny, tandetny. Typowy film "jak spieprzyć coś, co może być wartościowe".

Ale pytanie do szanownych znawców sztuki filmowej. Co polecacie do oglądania? Mile widziane kino europejskie z naciskiem na rosyjskie i skandynawskie. Byle nie było mordobicia, strzelania i tego typu akcji dla mniej wymagającej i myślącej widowni ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#515487  autor: dejw
 14 lis 2011, 21:04
ja polecam Drive i Skazani na shawshank

#515491  autor: Merlin
 14 lis 2011, 21:22
Xy pisze:Mile widziane kino europejskie z naciskiem na rosyjskie i skandynawskie
Proponuję mroczny film Ładunek 200, oparty na faktach. Kino rosyjskie, akcja dzieje się w latach 80-tych.

#515494  autor: Xy
 14 lis 2011, 21:31
Ładunek 200 mam i znam :-)
Skazani na... jakoś mnie nie porywa ;-)
Drive nie znam, postaram się zapoznać z dziełem ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#515495  autor: Merlin
 14 lis 2011, 21:35
A oglądałeś może "8 dni sierpnia" ? Film z zeszłego roku opisujący inwazję Rosjan na Gruzję.

#515500  autor: Xy
 14 lis 2011, 22:03
Nie ale chyba obejrzę.
Chociaż mam jeszcze zaległości w filmach Bergmanna...

#515509  autor: orson_dzi
 14 lis 2011, 22:33
Xy pisze:kino europejskie z naciskiem na rosyjskie i skandynawskie
Nie wiem, może już o tym pisałem kiedyś...
Po naszemu będzie to "Osobliwości narodowego rybołówstwa". Szukaj pod takim tytułem lub to samo po rosyjsku. Genialny film, do oglądania z paczką chusteczek, bo się można ładnie ze śmiechu popłakać.
W bardzo dużym skrócie grupa rosyjskich znajomych wypływa do jednego z nich, który ma domek nad wodą i tam będą łowić ryby. Organizator prosi o wzięcie bodajże 21 wódki. Chodziło mu o butelki, a wzięli tyle skrzynek. Hektolitry wódki po drodze się przelewają, sporo bardzo mocnych tekstów i momentów. To jest pierwsza część, a są chyba trzy. Druga jest o polowaniu, trzeciej nie widziałem.
I oglądać tylko z napisami, bo te rosyjskie teksty są boskie.

#515638  autor: Xy
 15 lis 2011, 16:16
Orsonie, zachęcony Twoim opisem zainteresowałem się filmem. Wsysam go, a jeśli będzie naprawdę warto to poszukam go w sklepie na DVD. Czuję, że to będzie dobre kino 8)

#515646  autor: orson_dzi
 15 lis 2011, 16:50
Już parę lat temu to oglądałem. Wysokobudżetowe to nie jest ale niektóre sceny rozgniatają wszystko.
W pierwszych 5-10 minutach chociażby jest piękny motyw z krową ;) .

#515649  autor: thonka
 15 lis 2011, 16:54
przejrzyj opisy filmow na kanale wojna i pokoj ;)
http://n.lajt.pl/epg/321,0,1,program.html
sam w wolnej chwili jak leci jakas komedia to wlaczam sobie z napisami. czasem tylko przesadzaja z filmami kostiumowymi albo muzycznymi.

jest dramat Tochka (po polsku bodaj Prostytutki). ciezki film ukazujacy przekroj rosyjskiego spoleczenstwa odpowiedziany historia 3 dziewczyn, ktore zycie zmusilo do wyjscia na ulice.

Okolorosyjskie klimaty to oczywiscie Kontroll z kraju papryki i salami, choc podejrzewam, ze wiele osob juz to widzialo (film ma juz z 8 lat)

mnie czeka jeszcze obejrzenie rosyjskiego SF pod nazwa Czarna Blyskawica ;) ogladal ktos?

#525089  autor: Rezo
 31 gru 2011, 13:32
Polecam film Green Zone (2010). Dramat wojenny, ukazujący kulisy ataku na Irak i poszukiwaniach w tym kraju broni masowego rażenia.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW
  • Strona 9 z 22
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 22
  • 1
  • 7