• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #499583  autor: concord123
 27 sie 2011, 13:13
Jakieś pół roku temu przeprowadzałem się do innego domu w tej samej miejscowości. W starym miałem internet z neti 1MB. Po przeprowadzce chciałem przenieść łącze. A netia powiedziała, że warunków technicznych nie ma. Mieszkam w domu wielorodzinnym i sąsiadka za ścianą ma internet stacjonarny. Byli nawet panowie i twierdzili, że trzeba by było cośtam kopać kable. W TP też powiedzieli, że nie ma warunków. Da się coś z tym zrobić? Ile by kosztowało takie ,,kopanie kabli''. I jeszcze jedno, jeszcze wcześniej chciałem sobie podwyższyć prędkość do 2MB, powiedzieli, że nie ma warunków, gdzie sąsiadka ma an chwilę obecną 20MB. Czyżby nagle można było podwyższyć prędkość?

#499642  autor: Marens
 27 sie 2011, 19:57
Może po prostu nie ma wolnych par w kablu. Ewentualnie pary są, ale jest ich na tyle mało, że TP zostawia dla swoich klientów a BSA daje BMT.

Może Twój dom był podłaczony do innego DSLAM, niż sąsiadki.
Ewentualnie innej długości, jakości kabel był że nie mogli zaoferować wyższej prędkości.

To, że jest to ta sama miejscowość nie ma znaczenia, liczy się tutaj "okablowanie".
Z Netią często wychodzą takie bądź inne kwiatki.

#499723  autor: Arturos
 28 sie 2011, 11:49
Dla BSA jeżeli są wolne pary TP nie może odmówić.
Prawdopodobnie brak wolnych par w przyłączu lub kablu rozdzielczym czy magistralnym.

Pozdrawiam Arturos