• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 159 z 208
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 208

#498788  autor: elkanguro
 24 sie 2011, 08:39
MK_ pisze:Ja się tylko spytam czy zdajesz sobie sprawę, że 24, a co dopiero 30 miesięcy w telekomunikacji to jest WIECZNOŚĆ i za rok, 1,5 roku będzie 2 razy lepsza oferta od tej a Tobie zostanie jeszcze od groma umowy?
Patrząc głównie po cenie telefonu w porównaniu z innymi operatorami to uważam, że oferta jest dobra. W abonamencie licząc jako gratis bezpłatny numer i pakiet 1 GB to cena za minutę wychodzi 22 grosze. Prawdę mówiąc, nawet w ciągu najbliższych 2 lat nie spodziewałbym się drastycznych zmian w ofertach, w porównaniu do których owe 22 groszy byłyby straszną drożyzną.

Ostatnio właśnie żałowałem, że przedłużyłem umowę tylko na rok a nie na 3 lata bo po roku oferta już było dużo gorsza. I jak ktoś dobrze stwierdził, takiej oferty jak miałem poprzednio nie dostanę już teraz u żadnego operatora! Jak widać czasy się zmieniły na gorsze.
Teraz w identycznej sytuacji jest moja narzeczona - przedłużyła rok temu na 12 miesięcy i teraz już takich samych warunków nie otrzyma.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#498979  autor: james84pl
 24 sie 2011, 22:33
Dostałem następującą ofertę na którą się zgodziłem:
Abonament Pantera: 89,9 zł na 30 m-c
Samsung Galaxy SII: 509 zł
300 min + 120 min (40% dla stałych klientów)
1 numer gratis na 30 mc.
1 numer gratis na 24 mc.
1 GB transferu
Pozdrawiam.

#498982  autor: saberhagen
 24 sie 2011, 23:04
james84pl nie ma sprawy, widzę, że udało Ci się otrzymać podobną propozycję do mojej, a skoro ją przyjąłeś to tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że podjąłem dobrą decyzję. Ktoś tu pisał, że za rok, półtora na pewno dostałbym lepszą ofertę, co samo w sobie nie jest to wcale pewne, a poza tym umowa kończy mi się teraz, plus ten właśnie aparat chcę mieć teraz a nie za rok, za rok będzie już pewnie iPhone 20 i SG S10, także takie gdybanie do niczego nie prowadzi.

Dzięki również za inne rzeczowe opinie, które wreszcie się pojawiły. A co do innych widać niektórym pozostaje jedynie forum internetowe aby móc się połechtać i dowartościować.

#499057  autor: Adamos88
 25 sie 2011, 10:51
Dzisiejsza promocja z Orange na Defy (rabat ponad 500zł) chyba sprawi, że jednak zostanę w Orange :(

#499067  autor: zdzislaw140
 25 sie 2011, 11:42
Panie i Panowie. Mam Orange abonament 35zł i z dwoma numerami do każdego chyba po 150 min. I za nic w świecie nie chcę przechodzić na żadnego zwierzaka. Mogę go delikatnie podnieść jeśli będzie to skutkowało dla mnie czymś miły.

Cel jaki założyłem to Motorola Defy I jestem w stanei za nią zapłacić ale nie cene jak na allegro ale powiedzmy 40 % tej kwoty.

Dziś zobaczyłem że Defy jest na promocji w pakietach około 50-60 zł. Jest szansa uzyskać ją w jakiejś fajnej ofercie do starego orange abo? Tylko tel. bądź w salonie zapewne ale jak to zrobić żeby ją dostać.

Aha ile kosztowało zmienienie abo w dół w tych starych taryfach? Było możliwe?

#499077  autor: Adamos88
 25 sie 2011, 12:40
Pod *400 nie ma Defy w promocyjnych cenach. Tylko w internecie. Jeśli w Internecie nie masz dobrej oferty to nie skorzystasz z promocji na Defy.

#499091  autor: dariutka
 25 sie 2011, 13:04
ja najprawdopodobniej ucieknę z firmy na kartę,
proponują optymalny 100 tel. w miarę ok. ale brak niestety tanich pakietów....

#499112  autor: Soq
 25 sie 2011, 14:00
Przedłużyłem dzisiaj umowę przez Internet. Obecnie mam Orange abonament, który się kończy w grudniu. Czy nowe warunki umowy będę miał od najbliższego okresu rozliczeniowego czy dopiero od grudnia?
Mam jeszcze pytanie odnośnie pakietu internetowego oraz usługi zatrzymaj czas pro: czy trzeba je aktywować co miesiąc, czy wystarczy raz wysłać smsa a te usługi będą dostępne do końca umowy?

EDIT: Przeczytałem u konkurencji, że w przyszłym tygodniu Orange ma zaprezentować odświeżone taryfy ze zwierzakami (m.in. nielimitowane rozmowy w sieci w delfinie). Zdaję sobie sprawę z tego, że to może być plotka, ale jeśli faktycznie tak będzie, to niepotrzebnie dzisiaj przedłużałem umowę. Czy grożą mi jakieś konsekwencje w zamian za nieodebranie paczki od kuriera.

#499252  autor: lukedude
 25 sie 2011, 23:21
Witam Wszystkich!
Mam pytanie do któregoś z szanownych Konsultantów odnośnie do przedłużenia umowy (numer w Orange od ponad 5 lat). Mianowicie posiadam aktualnie taryfę „Orange Abonament” z kwotą zobowiązania 200pln. Jednak miesięczne rachunki dla tego numeru oscylują w granicach 300-350pln. Przy przedłużeniu chciałbym się zdecydować na taryfę „Delfin II 300” za 99,90pln. Moje dwa pytania:
1) Czy jest szansa na dostanie w gratisie pakietu danych np. 2GB?
2) Jako telefon chciałbym iPhone’a 4 32GB. Przy ww. abonamencie kosztuje on na orange.pl kosmiczne 2050zł. Do zejścia do jakiej (rozsądnej) kwoty konsultanci propozycji mogą być uprawnieni?
Numer tel. podam via pw
Z góry dziękuję za odpowiedź.

#499291  autor: krzsos
 26 sie 2011, 08:47
Soq pisze:Czy grożą mi jakieś konsekwencje w zamian za nieodebranie paczki od kuriera.
Nic nie grozi - takie masz prawo .

#499293  autor: karwatp
 26 sie 2011, 09:19
witam, jeśli jakiś konsultant chciałby przedłużyć umowę mi proszę o kontakt na pw mam pewną propozycje logiczną:) pozdrawiam

tyczy się to oferty prywatnej nie biznesowej

#499318  autor: lucaaaa4
 26 sie 2011, 12:02
Soq pisze:EDIT: Przeczytałem u konkurencji, że w przyszłym tygodniu Orange ma zaprezentować odświeżone taryfy ze zwierzakami (m.in. nielimitowane rozmowy w sieci w delfinie). Zdaję sobie sprawę z tego, że to może być plotka, ale jeśli faktycznie tak będzie, to niepotrzebnie dzisiaj przedłużałem umowę. Czy grożą mi jakieś konsekwencje w zamian za nieodebranie paczki od kuriera.
a tak z ciekawości gdzie o tym przeczytałeś, może jakiś link podrzucisz :)

#499328  autor: krzsos
 26 sie 2011, 12:32
Czytałem dzisiaj rano o tym na telix lub gsmonline , nie wiem co się stało ale jakoś poznikało :dontknow:

#499335  autor: Adamos88
 26 sie 2011, 13:16
lucaaaa4 pisze:
Soq pisze:EDIT: Przeczytałem u konkurencji, że w przyszłym tygodniu Orange ma zaprezentować odświeżone taryfy ze zwierzakami (m.in. nielimitowane rozmowy w sieci w delfinie). Zdaję sobie sprawę z tego, że to może być plotka, ale jeśli faktycznie tak będzie, to niepotrzebnie dzisiaj przedłużałem umowę. Czy grożą mi jakieś konsekwencje w zamian za nieodebranie paczki od kuriera.
a tak z ciekawości gdzie o tym przeczytałeś, może jakiś link podrzucisz :)
a to nie jest tak, że abonament (rodzaj) można zmienić w trakcie trwania umowy? ja zmieniałem z Delfin I na II bez opłat.

#499374  autor: muddy
 26 sie 2011, 15:09
Adamos88 pisze:a to nie jest tak, że abonament (rodzaj) można zmienić w trakcie trwania umowy? ja zmieniałem z Delfin I na II bez opłat.
To raczej wyjątek od reguły. Zauważ, że migracja ze starszych taryf (np. Orange Abonament -> ale kto by chciał?, Twój Plan itd.) kosztuje 100zł.
Dodatkowo nie jest powiedziane, że nową ofertę będą stanowić nowe plany (Delfin/Pelikan/Pantera III): lifting odbył się niedawno, więc podejrzewam, że raczej wprowadzą nowe warunki promocji, a nie zmiany w abonamencie.
Też zaczynam żałować, że przedłużyłem umowę miesiąc temu (wziąłem Panterę II z 1GB i SGS I9000, a są plotki o nielimitowanym Internecie oraz pojawił się SGS+ I9001)... Obym więc się mylił :-)

MM

#499403  autor: Marens
 26 sie 2011, 16:24
muddy pisze:Zauważ, że migracja ze starszych taryf (np. Orange Abonament -> ale kto by chciał?, Twój Plan itd.) kosztuje 100zł.
Migracja do zwierzaków II jest bezpłatna, ale jak słusznie zauważasz kto by chciał.
Jedynie poroniony pomysł był z migracją do zwierzaków I gdzie za zmianę na gorszą ofertę musieliśmy zapłacić.
muddy pisze:plotki o nielimitowanym Internecie
Mam nadzieję, że w końcu wprowadzą pakiety internetowe z lejkiem.

#499485  autor: muddy
 26 sie 2011, 22:17
Marens pisze:
muddy pisze:Zauważ, że migracja ze starszych taryf (np. Orange Abonament -> ale kto by chciał?, Twój Plan itd.) kosztuje 100zł.
Migracja do zwierzaków II jest bezpłatna, ale jak słusznie zauważasz kto by chciał.
Jedynie poroniony pomysł był z migracją do zwierzaków I gdzie za zmianę na gorszą ofertę musieliśmy zapłacić.
Rzeczywiście, teraz przeczytałem regulamin, przepraszam za wprowadzanie w błąd. Pomysł z pobieraniem 100zł za migrację do "pierwszych zwierzaków" można zaliczyć do kretynizmów miesiąca, jeśli nie roku ;-)
Marens pisze:Mam nadzieję, że w końcu wprowadzą pakiety internetowe z lejkiem.
Wygląda na to, że rzeczywiście tak się stanie 29.08. Co więcej, z regulaminów wynika, że usługi będą dostępne także dla dotychczasowych klientów, więc jedyna rzecz, której mogę żałować, to telefon SGS I9000 zamiast niewiele droższego I9001. Co gorsza telefon wędruje w poniedziałek do serwisu. Nie da się z niego korzystać w paśmie GSM900, bo mikrofon się "wzbudza" i mój rozmówca słyszy jedynie brzęczenie zamiast mojego głosu. W GSM1800 i WCDMA2100 nie ma tego efektu. Ups, przepraszam za OT.

MM

#499890  autor: JW_
 29 sie 2011, 09:17
Mam pytanie o tą całą usługę "internet bez limitu danych" w orange.

Otóż w Panterze II za 89zł w samym abo mamy 1GB danych. Natomiast z regulaminu usługi wynika, iż włączając usługę dostajemy internet z lejkiem i... 500MB.

Czyli mamy wtedy 1GB (abo) + 500MB = 1,5 GB + lejek, czy ilość MB zmniejsza się z 1GB do 500 MB...?

Bo generalnie gdyby była to ta pierwsza opcja, to muszę pochwalić orange, bo oferta jest na prawdę niezła. W abo za 89zł mielibyśmy 300 min (+ ew dodatkowe 40% czyli razem 420 min włącznie z PLAY), nielimitowane rozmowy w Orange i 1,5 GB internetu z lejkiem. DO tego telefony tańsze niż w Play.

No i pytanie, czy zostaje usługa wybrany numer za free. Można wybrać również numer stacjonarny, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby połączyć to z darmowymi rozmowami w orange :mrgreen:

#499900  autor: Tidus
 29 sie 2011, 10:56
W Panterze II za 89,90 masz teraz 1,5GB danych i lejek, darmowy numer (1200 minut) i nielimitowane rozmowy w całym Orange :) Świetna oferta IMO :)

#499936  autor: Marens
 29 sie 2011, 14:05
Tidus pisze:darmowy numer (1200 minut) i nielimitowane rozmowy w całym Orange
Tylko w tym darmowym numerze mogliby zrobić też darmowe SMS.
Teraz to jedynie ma sens ustawienie telefonu stacjonarnego.
  • Strona 159 z 208
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 208
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159