• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #499179  autor: martha263
 25 sie 2011, 19:06
witam:) mam samsung galaxy mini od 3 godz, proszę o pomoc, jak powyłączać wszystko co może łączyć się z internetem i zabierać pieniądze z konta? czy muszę mięć również włączony tryb offline? bo bez tego się nie dzwoni:(
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 19:59 przez martha263, łącznie zmieniany 1 raz.

#499181  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 19:10
Najedź palcem na pasek powiadomień (ten biały) w dół, pojawi się opcja Usługa transmisji danych jest włączona" - kliknij na tą opcję, a potem kliknij OK. Wówczas połączenie z internetem powinno się zakończyć.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499183  autor: martha263
 25 sie 2011, 19:14
Karlos20 pisze:Najedź palcem na pasek powiadomień (ten biały) w dół, pojawi się opcja Usługa transmisji danych jest włączona" - kliknij na tą opcję, a potem kliknij OK. Wówczas połączenie z internetem powinno się zakończyć.
czy może Pan jaśniej, jak na razie nie bardzo kumam ten telefon:P? gzie jest ten pasek i czy mogę wyłączyć tryb offline?

#499184  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 19:15
martha263 pisze:czy może Pan jaśniej, jak na razie nie bardzo kumam ten telefon:P? gzie jest ten pasek i czy mogę wyłączyć tryb offline?
Radzę przeczytać instrukcję obsługi i dla bezpieczeństwa wyłączyć na chwilę fona. Tam wszystko jest napisane co robić.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499186  autor: martha263
 25 sie 2011, 19:16
tryb sieci danych mam wyłaczony cy to wystarczy?

#499187  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 19:16
martha263 pisze:czy może Pan jaśniej, jak na razie nie bardzo kumam ten telefon:P? gzie jest ten pasek i czy mogę wyłączyć tryb offline?
Jest biały pasek powiadomień na samym górze wyświetlacza dotykowego.

[ Dodano: 2011-08-25, 19:17 ]
martha263 pisze:tryb sieci danych mam wyłaczony cy to wystarczy?
Powinno wystarczyć, a wyświetla się ikonka transmisji danych (połączenie internetowe)?

#499189  autor: martha263
 25 sie 2011, 19:20
tam koło znaku baterii nie ma żadnej ikony obecnie

#499208  autor: UndiscloseD
 25 sie 2011, 19:52
martha263 pisze:witam:) mam samsung galaxy mini od 3 godz, proszę o pomoc, jak powyłączać wszystko co może łączyć się z internetem i zabierać pieniądze z konta? czy muszę mięć również włączony tryb offline? bo bez tego się nie dzwoni:(
Ustawienia-> komunikacja-> sieci telefonii komórkowej-> użyj danych pakietowych-> odznacz ptaszek i po sprawie.
Karlos20 pisze:Radzę przeczytać instrukcję obsługi
Żeby jeszcze takowa istniała to by było dobrze. W zestawie jest tylko "skrócona instr. obsługi", w której tak na prawdę g***o jest. ;)

#499216  autor: martha263
 25 sie 2011, 20:27
jest instrukcja na stronie całkiem spoko ale to czy ci to coś zjada kasę czy nie to już nie wiadomo:Pa ten tryb offline wyłączony to nie zjada?

#499217  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 20:31
martha263 pisze:ten tryb offline wyłączony to nie zjada?
W tym trybie, nie powinno zjadać danych. Napisz, w jakiej sieci masz numer, i włącz w nim pakiet internetowy, najlepiej z opcja Internetu non stop (bez limitu danych). Trzeba pamiętać, że Android zawsze "konsumuje" coś z Internetu nawet w trybie czuwania.

#499218  autor: martha263
 25 sie 2011, 20:37
w Orange, ale dzwonie i stan konta ten sam

#499308  autor: UndiscloseD
 26 sie 2011, 11:38
jest instrukcja na stronie całkiem spoko ale to czy ci to coś zjada kasę czy nie to już nie wiadomo:Pa ten tryb offline wyłączony to nie zjada?
Jeżeli zrobisz tak jak napisałem wcześniej to telefon nie powinien łączyć się z internetem, bo ma zablokowany dostęp. Nawet jak Ty będziesz chciała wejść w przeglądarkę internetową to Ci się to nie uda bo wyskoczy komunikat, że nie ma połączenia czy coś takiego. A może masz włączony, np. GPS w tle, albo coś w tym stylu.
Daj sobie na pulpit widget "menedżer zadań" i jak go włączysz to zobaczysz czy coś jest włączone. Bo tutaj jest coś takiego, że jak klikniesz klawisz wstecz to telefon nie wyłącza tego tylko aplikacja działa w tle.
A tryb offline jeżeli jest włączony to nie połączysz się z internetem(chyba, że przez wifi) bo telefon niema dostępu do sieci. Jest to głównie potrzebne jak lecisz samolotem. Nie możesz wtedy dzwonić, wysyłać sms, łączyć się z netem. Czyli inaczej mówiąc zostają wyłączone wszystkie opcje, któe wymagają dostępu do sieci.
Karlos20 pisze:Trzeba pamiętać, że Android zawsze "konsumuje" coś z Internetu nawet w trybie czuwania.
No, ale jeżeli zablokuje dostęp do internetu to nie powinno już nic się ściągać.

#501078  autor: babeo
 02 wrz 2011, 20:13
Telefon znajomego. Wszystko było ok, aż tu nagle przestał pobierać załączniki smsów. Tzn. standardowo net jest zablokowany, przychodzi powiadomienie, odblokowuje neta, klikam pobieranie i ....nic. Telefon z orange, standardowe ustawienia, internet działa, a smsmy nie. Już skończyły mi się pomysły co to może być :(