• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 20 z 32
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32

#499038  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 08:54
zoozool pisze:Da się, masz 4zł na usługi
Mylisz się - 4 zł są tylko na rozmowy, SMSy i MMSy krajowe.
1 zł na wszystko. Radzę poczytać cennik Play Fresh.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499122  autor: kerim36
 25 sie 2011, 14:45
Da się, masz 4zł na usługi
czy aby na pewno??
jestes w stanie mi to jakos udowodnic??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#499148  autor: htc123
 25 sie 2011, 16:12
MK_ pisze:
Przekładam kartę do mojego e-seriesa i cieszę się darmowym internetem :-D
W tym rzecz, jedyny pożytek z tego całego zamieszania jest taki, że za 3zł (bo tyle kosztuje pakiet 25zł na przedłużenie tego pakietu z karty) mam internet na 2 miesiące :P
Gdzie to wyczytałeś?

#499170  autor: mkowalski
 25 sie 2011, 18:19
htc123 pisze: Gdzie to wyczytałeś?
Na karcie otrzymujemy 1 GB ważne miesiąc. Ostatniego dnia kupujemy pakiet 25 MB, który przedłuża ważność pakietu danych o kolejny miesiąc. W ten sposób za 3 zł mamy 1 GB na 2 miesiące.

#499172  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 18:23
Na karcie otrzymujemy 1 GB ważne miesiąc. Ostatniego dnia kupujemy pakiet 25 MB, który przedłuża ważność pakietu danych o kolejny miesiąc. W ten sposób za 3 zł mamy 1 GB na 2 miesiące.
Zgadza się,
należy jednak pamiętać, żeby móc kupić pakiet 25 MB za 3 zł, trzeba doładować konto za 5 zł - gdyż w ramach testów smartfona na Freshu mamy tylko 1 złoty na wszystkie usługi.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499174  autor: htc123
 25 sie 2011, 18:30
A po tych dwóch miesiącach można przedłużyć znowu ważność tego 1 gb czy wtedy się tylko przedłuża te 25mb?

PS
Są jakieś nagrody za testowanie tego telefonu? Można go otrzymać na zawsze? Czytałem że jeśli ktoś go testuję to może go potem zatrzymać podpisując go na umowę i ma taniej.

#499176  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 18:37
htc123 pisze:A po tych dwóch miesiącach można przedłużyć znowu ważność tego 1 gb czy wtedy się tylko przedłuża te 25mb?
Oczywiście, że można przedłużać ten niewykorzystany pakiet 1 GB innymi pakietami Freshowymi :) Zasady są te same, jak w zwykłych kartach, dostępnych np. w kiosku czy w necie.
htc123 pisze:PS
Są jakieś nagrody za testowanie tego telefonu? Można go otrzymać na zawsze? Czytałem że jeśli ktoś go testuję to może go potem zatrzymać podpisując go na umowę i ma taniej.
Ponoć Play dla najlepszych osób, które w zadaniach uzyskają największą liczbę punktów, przygotowali upominki.
htc123 pisze:Czytałem że jeśli ktoś go testuję to może go potem zatrzymać podpisując go na umowę i ma taniej.
Zgadza się. Cena wtedy tego telefonu jest niższa dla uczestników programu "Testuj Smartfona", tak o około 100 zł (w porównaniu dla nowych i przedłużających umowę klientów w najniższych opcjach zobowiązań Abonament i Mix).

#499202  autor: htc123
 25 sie 2011, 19:36
Karlos20 pisze:Ponoć Play dla najlepszych osób, które w zadaniach uzyskają największą liczbę punktów, przygotowali upominki.
Powinni jakieś części dać telefony na własność, a nie jakieś reklamówki czy długopisy. :)
Karlos20 pisze:Zgadza się. Cena wtedy tego telefonu jest niższa dla uczestników programu "Testuj Smartfona", tak o około 100 zł (w porównaniu dla nowych i przedłużających umowę klientów w najniższych opcjach zobowiązań Abonament i Mix).
Czyli za 1zł będzie go można mieć przy 30 doładowaniach za 15zł, trochę mnie dziwi ogólnie że ten telefon jest taki tani, Galaxy S to to nie jest. :D

#499204  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 19:39
htc123 pisze:Powinni jakieś części dać telefony na własność, a nie jakieś reklamówki czy długopisy.
Wątpię w to...
htc123 pisze:Czyli za 1zł będzie go można mieć przy 30 doładowaniach za 15zł, trochę mnie dziwi ogólnie że ten telefon jest taki tani, Galaxy S to to nie jest.
Niestety nie. Telefon kosztuje 239 zł w opcji MIXtura 30 razy 15 zł.
Tam znajdziesz cennik: http://www.play.pl/resources/pdf/cennik ... IXtura.pdf
(ostatnia kolumna na pierwszej stronie dokumentu pdf).

#499210  autor: htc123
 25 sie 2011, 20:10
W All Inclusive jest taniej.

#499212  autor: mkowalski
 25 sie 2011, 20:14
htc123 pisze:
W All Inclusive jest taniej.
Ale w AI nie płacisz 15 zł miesięcznie, tylko więcej.

#499213  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 20:15
htc123 pisze:W All Inclusive jest taniej.
Tak, już za 29 zł - opcja 30 x 39 zł. No i spokój z internetem, bo bez limitów i straty kwoty doładowań.

#499220  autor: skiniu
 25 sie 2011, 20:40
Mam problem, otóż przy próbie instalacji aplikacji "Co jest grane" z Play Box wyświetla mi komunikat "Nie można zweryfikować Twojego numeru telefonu". Miał ktoś już tak? Co robić ? Tak samo jest przy zakupie grania na czekanie.

#499231  autor: kerim36
 25 sie 2011, 21:21
skiniu pisze:otóż przy próbie instalacji aplikacji "Co jest grane" z Play Box wyświetla mi komunikat "Nie można zweryfikować Twojego numeru telefonu"
mam to samo

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#499232  autor: niemiec77
 25 sie 2011, 21:22
jak to zrobić z tym ustawienia rbt tylko to mi zostało

#499235  autor: skiniu
 25 sie 2011, 21:28
Pewno trzeba będzie do play zadzwonić

#499243  autor: mungo
 25 sie 2011, 22:13
skiniu pisze:Mam problem, otóż przy próbie instalacji aplikacji "Co jest grane" z Play Box wyświetla mi komunikat "Nie można zweryfikować Twojego numeru telefonu". Miał ktoś już tak? Co robić ? Tak samo jest przy zakupie grania na czekanie.
Ja miałem podobny problem. Próbowałem różnych rzeczy. Udało się po włączeniu na sztywno roamingu Plusa. Nie potrafię tego uzasadnić dlaczego tak to działa (właściwie nie działa prawidłowo), czy nie jest to zbieg okoliczności. Spróbujcie u siebie.

Przy okazji podzielę się innymi spostrzeżeniami z testów:

Nie podoba mi się ten ich system oceniania zadań. Właściwie to każdy dostaje tyle samo punktów za wszystkie zadania z wyjątkiem jednego. Mogli to jakoś urozmaicić (np dawać zadanie po drugim i liczyć czas), oceniać jak intensywnie korzystamy ze smartfona (jak długo, jak dużo aplikacji pobieramy, ile stron otwieramy), i zrobić coś bardziej interaktywnego niż lista i sprawdzanie co jeszcze zostało. Zadania nie są trudne, tak więc dużo osób zrobi wszystkie. Pozycja w rankingu praktycznie zależy tylko od ilości wysłanych i odebranych SMSów. Ja sobie "nabiłem" ponad 100 SMSów, a i tak jestem na ok. 80 miejscu w rankingu. Czy może się mylę i za któreś jeszcze zadania można dostawać punkty wielokrotnie?

Bardzo mi się podoba ten ich UMTS900. W miejscach poza miastem gdzie moje Orange ma tylko EDGE, Play miewa zasięg 3G z rozsądnymi prędkościami (wiadomo że nie to co w mieście na gęstej sieci U2100, ale na pewno inna jakość niż EDGE). Jakby rzeczywiście zrobili taki zasięg "wszechpolski" to by mieli się czym chwalić. Niestety wolą błaznować że mają 4G, a nie podawać faktów (największy zasięg 3G) i rozwijać sieci tak żeby te fakty jeszcze bardziej przemawiały na ich korzyść. Podobno już osiągnęli większość zasięgu który zaplanowali (już nie będą rozwijali zasięgu U900 tak intensywnie jak przez ostatni rok) i prawdziwie "wszechpolski" zasięg też jest kolejną ich bajką.

Korzystanie z trybu automatycznego wybierania sieci to jednak jest męczarnia. Telefon często nie może się zdecydować na wejście do Plusa i wielokrotnie gubi zasięg. Karta mBanku nie ma takich problemów z zasięgiem Plusa. W takim razie wina Hu*aweja czy konfiguracji Play-Plus? Oczywiście można by Playa potraktować jako wirtuala na Plusie i ustawić sobie Plusa na sztywno, może będzie lepiej, tylko po co wtedy te bajki że idę do najlepszej sieci 4G? Idę do nędznego wirtuala.

Przy okazji jak właśnie miałem taki dzień że ruszyłem tyłek z miasta i testowałem ich sieć poza miastem, to widzę w billingu w tym dniu kilkadziesiąt sesji na 10kB. To chyba mówi samo za siebie jak często jesteśmy rozłączani. Nie dziwię się że ludziom bez pakietów nabija niezłe rachunki ("ja nie korzystałam z internetu, jechałam do pracy" - kiedyś tak czytałem jak jakaś babka się skarżyła na rachunek). Na co dzień używam iPhone'a, który też jest nonstop połączony z netem, a takich rzeczy na billingu w Orange nie mam.

#499302  autor: kacu123
 26 sie 2011, 10:43
Wiatm
Dlaczego nie ma nowych zadań wszystkie zrobiłem a nie dostaje nowych :/
Pozdrawiam.

#499304  autor: niemiec77
 26 sie 2011, 11:12
a wiesz jak zrobić z tym playbox ustawienia rbt czy jakoś tam ?

#499306  autor: mungo
 26 sie 2011, 11:23
niemiec77 pisze:a wiesz jak zrobić z tym playbox ustawienia rbt czy jakoś tam ?
Chodzi o włączenie usługi "muzyka na czekanie". W aplikacji PlayBox wchodzisz na Market i tam na Muzyka na czekanie. Tam wybierasz dowolną kategorię (najlepiej Play, bo tam są bezpłatne) i wybierasz muzykę którą ustawisz. Jest tylko taki problem że oprócz ewentualnej opłaty za płatną muzykę jest płatna aktywacja usługi (2zł na miesiąc), więc jeśli się nie doładuje konta to może być problem (na start dostawaliśmy 1zł na konto główne i 4zł na promocyjne, aktywacja miała by być pobrana z głównego). Ja doładowałem wcześniej konto, więc się nie zastanawiałem. O dziwo u mnie było tak, że włączyłem tą usługę, zaliczyło zadanie, zalogowałem się na Play24, tam widziałem że żadnych pieniędzy nie pobrało, wyłączyłem szybko usługę i później jak już było wyłączone zauważyłem zniknięcie 65gr z konta, a zadanie jest dalej zaliczone.
  • Strona 20 z 32
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20