Od kilku dni router nie chce mi sie synchronizowac na adsl2+, dziala jedynie g.lite (predkosc o polowe spada) albo G.DMT gdzie nie osiagam pelnych 6mb/s (5-5,3mb max)
Tepsa cos grzebała ? Umowa na 6mb oficjalnie ma byc od 1wrzesnia ale predkosc pelne 6mb (770Kb/s pobieralo) uzyskalem zaraz po podpisaniu aneksu. Pochodzilo tydzien i spadlo do 5mb....
Trzeba chyba dzwonic do nich... miał ktos taki przypadek ?
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
puzon, mam 6mb/s G.DMT radzi sobie bez problemu. Wyciągam 732 KB/s Tak samo jak na ADSL2+ Spróbuj z innym routerem.
Otrzymanie 2 ostrzeżeń na koncie od osoby, która nie potrafi scalić wątków pochlebia mi, gdyż osoba o tak ograniczonych możliwościach intelektualnych poświęciła swój czas, by nauczyć się dać warna na konto 

router to tplink TD-W8901G, taki zly ? Nie mam dostepu do innego routera z modemem adsl2+, chyba ze poszukam tego co tepsa dawała z neostrada ale to chyba nie ma sensu
zrobilem zgloszenie, obecnie mam jeszcze nizsza predkosc, juz tylko 4mb max... spadla synchronizacja na lini, chyba ktoś ja zmniejszył po zgłoszeniu, sam nie wiem co myslec
maja 24godziny, bede skladal do skutku, kpina, chodzilo tydzien czasu pelne 6mb, sciagalo nawet 780kb/s, to ma tak chodzic do konca umowy
identyczne sytuacje(3 razy w ciagu okolo 4-5lat) mialem na 2mb, na moich oczach predkosc spadała o 0,5mb, dzwoniłem, walczylem i wracało pelne 2mb
teraz to samo tylko predkosci inne eh
dlaczego mi to robicie TPSA
zrobilem zgloszenie, obecnie mam jeszcze nizsza predkosc, juz tylko 4mb max... spadla synchronizacja na lini, chyba ktoś ja zmniejszył po zgłoszeniu, sam nie wiem co myslec
maja 24godziny, bede skladal do skutku, kpina, chodzilo tydzien czasu pelne 6mb, sciagalo nawet 780kb/s, to ma tak chodzic do konca umowy
identyczne sytuacje(3 razy w ciagu okolo 4-5lat) mialem na 2mb, na moich oczach predkosc spadała o 0,5mb, dzwoniłem, walczylem i wracało pelne 2mb
teraz to samo tylko predkosci inne eh
dlaczego mi to robicie TPSA

@puzon
No, niestety złapał Cię DLM (synchro 6144 na sztywno), a linia jest bardzo długa.
ADSL2+ nie jest tu konieczny, bo nawet teraz masz lekki zapasz marginesu, ale niestety masz Neo.
Gdybyś miał innego opa, byłaby pełna szóstka, a tak nawet jak uda Ci się zresetować DLM i załatwić Adsl2+, po jakimś czasie znowu synchro zostanie przycięte.
Jak chcesz się bawić, to puść reklamację (żeby dopełnić formalności), jak Cię spławią to skargę do UKE i zobaczymy co się stanie.
No, niestety złapał Cię DLM (synchro 6144 na sztywno), a linia jest bardzo długa.
ADSL2+ nie jest tu konieczny, bo nawet teraz masz lekki zapasz marginesu, ale niestety masz Neo.
Gdybyś miał innego opa, byłaby pełna szóstka, a tak nawet jak uda Ci się zresetować DLM i załatwić Adsl2+, po jakimś czasie znowu synchro zostanie przycięte.
Jak chcesz się bawić, to puść reklamację (żeby dopełnić formalności), jak Cię spławią to skargę do UKE i zobaczymy co się stanie.
I skończyło się na tym, że zostałem z tymi 4mb/s. W ramach "dalszej dobrej współpracy" obnizyli mi abonament do 49,90zł./mc. (tyle bym płacił, gdybym wziął tą prędkość od początku umowy, za 8mb/s płaciłem 59,90). A w No Limits płaciłem 56,16zł./mc. Niestety przepadło mi jedno skorzystanie z Gwarancji ceny za przejście na No Limits. Parametry łącza z tego co widzę dalej spadają po godzinie 21.00. Musiałem sie jeszcze u nich upominac o obnizenie opłaty za internet za sierpień, bo naliczyli mi normalnie jak za No Limits, choc predkość obcięli mi z początkiem miesiąca. Skorygowali fakturę, oczywiście w ramach "dalszej dobrej współpracy".Mordrag pisze:zoltan666, nic pewnie nie zrobią i zostaniesz z 4 mb/s, działać działa, połączenia nie rwie. Oni są najmądrzejsi, klient dla nich się nie liczy. Jesteś w tej promocji "Jaki drut taki internet" ? Będziesz musiał płacić tyle samo co za 8 mb/s ?
Pochwalony i pytanko , co mi max pojdzie na takich parametrach łącza ( neostrada )
Line State : Showtime
Modulation : G.DMT
Annex Mode : ANNEX_A
Downstream Upstream
SNR Margin : 18.5 18.0 db
Line Attenuation : 15.5 11.0 db
Data Rate : 7456 640 kbps
Max Rate : 11440 1120 kbps
POWER : 19.5 12.5 dbm
Aktualnie mam 6Mb , 500 metrów w linni prostej do centrali , sa jakies szanse na 20Mb ?
Dzieki
Edit: No i mam , glupia pipa w telepunkcie twierdzila , ze wiecej jak 6 mega nie moge miec . Uparłem sie i mam , co prawda nie pełne 20 ale 15. Chodzi stabilnie , nie rozłancza . Pliki sciaga z predkoscia około 1,85 MB/s
Modulation : ADSL2 PLUS
Downstream Upstream
SNR Margin : 6.5 7.5 db
Line Attenuation : 17.0 8.3 db
Data Rate : 21221 1104 kbps
Max Rate : 23072 1244 kbps
POWER : 20.3 12.3 dbm
Line State : Showtime
Modulation : G.DMT
Downstream Upstream
SNR Margin : 18.5 18.0 db
Line Attenuation : 15.5 11.0 db
Data Rate : 7456 640 kbps
Max Rate : 11440 1120 kbps
POWER : 19.5 12.5 dbm
Aktualnie mam 6Mb , 500 metrów w linni prostej do centrali , sa jakies szanse na 20Mb ?
Dzieki
Edit: No i mam , glupia pipa w telepunkcie twierdzila , ze wiecej jak 6 mega nie moge miec . Uparłem sie i mam , co prawda nie pełne 20 ale 15. Chodzi stabilnie , nie rozłancza . Pliki sciaga z predkoscia około 1,85 MB/s
Modulation : ADSL2 PLUS
Downstream Upstream
SNR Margin : 6.5 7.5 db
Line Attenuation : 17.0 8.3 db
Data Rate : 21221 1104 kbps
Max Rate : 23072 1244 kbps
POWER : 20.3 12.3 dbm
Ostatnio zmieniony 27 sie 2011, 11:53 przez wyniot, łącznie zmieniany 2 razy.