• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
  • Strona 3 z 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

#499056  autor: babeo
 25 sie 2011, 10:47
mam pytanie o aplikację poczta (nie gmial). chciałem skonfigurować konto na op, a że mam je parę lat to mam tan tonę starych ważnych email. Czy po ustawieniu konta aplikacja będzie chciała je wszystkie ściągać, jak to robią programy pocztowe na kompie?

#499064  autor: trus1991
 25 sie 2011, 11:31
Witam,

otrzymałem właśnie HTC Desire Z z PLAY przy przedłużeniu, ale nie mam jeszcze na karcie sim pakietu danych włączonego, czy przy pierwszym uruchomieniu telefon będzie pobierał jakieś wielkie ilości danych czy spokojnie mogę go odpalić i korzystać swobodnie (bez internetu)

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#499072  autor: comander009
 25 sie 2011, 12:01
trus1991 pisze:Witam,

otrzymałem właśnie HTC Desire Z z PLAY przy przedłużeniu, ale nie mam jeszcze na karcie sim pakietu danych włączonego, czy przy pierwszym uruchomieniu telefon będzie pobierał jakieś wielkie ilości danych czy spokojnie mogę go odpalić i korzystać swobodnie (bez internetu)
Tak, przy pierwszym uruchomieniu o oprócz konfiguracji typu: język, godzina, telefon zapyta się Ciebie czy połączyć odrazu z siecią komórkową, zaznaczasz że nie i po sprawie.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
COMANDER

#499075  autor: trus1991
 25 sie 2011, 12:37
A później mogę to z Menu telefonu gdzieś odszukać i włączyć ?

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z

#499080  autor: best
 25 sie 2011, 12:45
Xy A może ta przednia kamerka ma służyć tylko do wideo rozmów w skype? ;)
thonka Nowsze LG też mają taki widżet :D

#499086  autor: szczeka
 25 sie 2011, 12:57
babeo pisze:mam pytanie o aplikację poczta (nie gmial). chciałem skonfigurować konto na op, a że mam je parę lat to mam tan tonę starych ważnych email. Czy po ustawieniu konta aplikacja będzie chciała je wszystkie ściągać, jak to robią programy pocztowe na kompie?
tak, dlatego, ja nigdy w telefonach nie konfiguruję swojej poczty, tylko sprawdzam logując się poprzez operę :D

ale możesz pobrać np. tylko nagłówki, żeby było szybciej

poza tym, nie wiem, czy nie ma jakiejś aplikacji, w której da się zaznaczyć, że chce się pobrać np. e-maile tylko z ostatnich 24h, ale nie jestem tego pewien

#499092  autor: tedy87
 25 sie 2011, 13:05
babeo pisze:mam pytanie o aplikację poczta (nie gmial). chciałem skonfigurować konto na op, a że mam je parę lat to mam tan tonę starych ważnych email. Czy po ustawieniu konta aplikacja będzie chciała je wszystkie ściągać, jak to robią programy pocztowe na kompie?
Utwórz sobie konto na gmailu i połącz te dwa konta - albo przekierowywuj wszystko na gmaila (wszystko do ustawienia w opcjach konta Gmail).
Gmail na androidzie to najlepsza aplikacja w telefonie jak dla mnie. Cały czas jestem na bieżąco z emailami, transferu to bierze jak kot napłakał (wyłączają zdjęcia to już wogóle prawie wcale)
Nie ściąga od razu wszystkiego - tylko jakieś 20 ostatnich wiadomości - dopiero oglądając poprzednie wiadomości ściąga je na bieżąco.

#499096  autor: comander009
 25 sie 2011, 13:20
trus1991 pisze:A później mogę to z Menu telefonu gdzieś odszukać i włączyć ?
Tak, wchodzisz w ustawienia - opcje bezprzewodowe - sieć komórkowa i tam włączasz

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą - najpierw zniży Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
COMANDER

#499108  autor: babeo
 25 sie 2011, 13:49
dzięki Panowie, dzięki :)

teraz takie pytanie. Aktualnie mam tylko dwie standardowe klawiatury (tą od LG i android) jak na niej zrobić by cały czas pisać dużymi literami?

#499113  autor: Xy
 25 sie 2011, 14:02
babeo pisze: jak na niej zrobić by cały czas pisać dużymi literami?
Dotknij dwa razy tą strzałkę do góry (shift). Powinien Ci się przy niej pojawić zielony punkcik. Przynajmniej w Xperii tak jest :-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#499118  autor: babeo
 25 sie 2011, 14:30
Xy pisze:Dotknij dwa razy tą strzałkę do góry (shift). Powinien Ci się przy niej pojawić zielony punkcik. Przynajmniej w Xperii tak jest :-)
Punkcika nie ma, ale strzałka zmienia kolor i działa :) dzięki bardzo :)

Kolejne pytanie :P (powoli aż mi głupio :oops: )

Jakiś mały, lekki i fajny widget informujący o stanie baterii. Wiem, wiem, że znajde w markecie, ale tam jest ich mnóstwo...

#499119  autor: stypulkovski
 25 sie 2011, 14:32
Battery Solo Widget - jeśli chcesz kolorowy.
Ja używam i najbardziej mi się podoba Circle Battery Widget ;)

#499124  autor: babeo
 25 sie 2011, 14:53
Kolejny raz podziękował. Teraz temat swype. Wczoraj zapytałem na sb i orson odpowiedział mi:
[Wczoraj 20:50] orson_dzi: google --> "swype brut.all <rozdzielczość Twojego telefonu>"
Tak też zrobiłem, ale w każdym linku jest inna wersja. Czy gdzieś można znaleźć, która jest taka w miarę ostateczna?

#499131  autor: orson_dzi
 25 sie 2011, 15:08
babeo pisze:Czy gdzieś można znaleźć, która jest taka w miarę ostateczna?
W sumie nie ma większej różnicy, która będzie wersja, oby tylko kastrowała sms-y o polskie litery. Ale sam sporo czasu straciłem na znalezienie go na ekran fWVGA.

Co do baterii, to masz tego całą masę i trochę.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#499281  autor: babeo
 26 sie 2011, 07:32
Dobra a teraz taka sprawa. Czy aplikacje typu Opera Mobile jakoś się zamyka? W menu nie widzę opcji zamknij więc wychodzę tą strzałką do pulpitu głównego, ale czy wtedy jest ona zamknięta?

Na faq.wiki czytałem, że te aplikacje działają sobie w tle i jak system sam stwierdzi, ze potrzebuje miejsce to je zamknie, w praktyce też to wygląda tak pięknie, czy jednak warto używać jakiegoś task killera i zamykać? Jeżeli tak to jak często je zamykać.

#499287  autor: tedy87
 26 sie 2011, 08:19
Bierz najnowszego swype (chyba 3.6) - ma trochę większą klawiaturę, jest dużo bardziej precyzyjny i chodzi elegancko
http://forum.android.com.pl/f34/swype-c ... tura-6032/
nie trzeba daleko szukać... Na każdą klawiaturę, każda wersja...

[ Dodano: 2011-08-26, 08:22 ]
babeo pisze:Dobra a teraz taka sprawa. Czy aplikacje typu Opera Mobile jakoś się zamyka? W menu nie widzę opcji zamknij więc wychodzę tą strzałką do pulpitu głównego, ale czy wtedy jest ona zamknięta?

Na faq.wiki czytałem, że te aplikacje działają sobie w tle i jak system sam stwierdzi, ze potrzebuje miejsce to je zamknie, w praktyce też to wygląda tak pięknie, czy jednak warto używać jakiegoś task killera i zamykać? Jeżeli tak to jak często je zamykać.
Nie zamyka się tych procesów.
Polecam temat http://forum.android.com.pl/f31/dlaczeg ... zie-66432/

#499288  autor: Jaca
 26 sie 2011, 08:23
Tak to prawda ze andoid sam je zamknie gdy bedzie brakowac ramu. Aczkolwiek ja korzystam z Advanced Task Killer, i zamykam nieuzywane aplikacje, chociazby ze wzgledu na oszczednosc baterii.

#499324  autor: PWK
 26 sie 2011, 12:15
Jaca pisze:Tak to prawda ze andoid sam je zamknie gdy bedzie brakowac ramu. Aczkolwiek ja korzystam z Advanced Task Killer, i zamykam nieuzywane aplikacje, chociazby ze wzgledu na oszczednosc baterii.
Oszczędność baterii masz praktycznie zerową, a o wiele bardziej jest "zjadana" przy ponownym uruchamianiu tych aplikacji.

#499423  autor: best
 26 sie 2011, 17:57
babeo pisze:Jakiś mały, lekki i fajny widget informujący o stanie baterii. Wiem, wiem, że znajde w markecie, ale tam jest ich mnóstwo...
Ja mam Battery Widget i zużywa ok. 76 Kb ramu i romu :D

Wie ktoś, jak zmienia się domyślną klawiaturę? Miałem na początku klawiaturę LG i pasowała mi bardziej. Później się zmieniło na klawiaturę androida i nie ma żadnej pozycji w menu, która pozwalałaby to zmienić :(

#499433  autor: Xy
 26 sie 2011, 18:21
Potrzebuję informacji w temacie aparatu fotograficznego. Co należy zrobić aby zdjęcia miały nadawany kolejny numer w nazwie? Chodzi mi o DSC_0001, DSC_0002, itd... To znaczy takie nazwy są, idzie po kolei ale... Gdy zrzucę zdjęcia na komputer i usunę je z karty to po zrobieniu kolejnej foty liczy mi od początku, tzn. DSC_0001. A to jest mocno niekomfortowe gdy ktoś wrzuca zdjęcia do jednego folderu (np. kategoria "inne" gdzie mam zdjęcia takie codzienne. Z wyjazdów oddzielnie są). W Nokii nazewnictwo leciało po kolei, a tu nie chce. Jeśli ostatnie zrobione foto ma numer DSC_0045, to po przeniesieniu z telefonu na kompa, w apracie niech robi kolejne DSC_0046, a nie 0001 :?

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
  • Strona 3 z 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5