• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 64 z 241
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 241

#499024  autor: Pajuch
 25 sie 2011, 01:01
playonline pisze:Przepraszamy
Dane które próbujesz wyświetlić są chwilowo niedostępne
Spróbuj zalogować się za kilka minut   Informacja o wystąpieniu błędu została zarejestrowana.  Kod błędu: 6027761

No to teraz zabawa w logowanie na Play24 mnie czeka...

PS Ciekawe jest to, ze na filmiku pokazalem Playowcom jak w pewnym okresie czasu wygladalo logowanie sie do Play24 i bramki sms (pomimo wylogowania i komunikatu, ze zostalem wylogowany nadal moglem korzystac z uslug operatora) dostalem info zwrotne, ze wszystko jest ok...

Na ta playowa qupe jest niezawodny sposob :-D wciskasz strona gówna i nastepnie play24 i wszystko smiga

podobny blad tylko bardziej irytujacy jest w zakladce gdzie dodaje sie kolejne numery oraz tam gdzie wysyłaja kod potwierdzajacy i jest okno do jego wpisania jak czlowiek nie ma tego telefonu na ktory przyszedl kod to kaplica stoi sie w miejscu i po 15min mozna nawet kod sobie wyslac na jaki sie chce nr orange plusa a nawet zagraniczny to jest jazda hehe :-D :roll:

#499027  autor: thonka
 25 sie 2011, 01:18
psychofanplay, kolego! moze tak spuscisz z tonu?

to jest publiczne forum a nie podworko...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#499029  autor: playonline
 25 sie 2011, 01:42
Pajuch pisze:Na ta playowa qupe jest niezawodny sposob :-D wciskasz strona gówna i nastepnie play24 i wszystko smiga
Nie zawsze to dziala.. :/
Pajuch pisze:podobny blad tylko bardziej irytujacy jest w zakladce gdzie dodaje sie kolejne numery oraz tam gdzie wysyłaja kod potwierdzajacy i jest okno do jego wpisania jak czlowiek nie ma tego telefonu na ktory przyszedl kod to kaplica stoi sie w miejscu i po 15min mozna nawet kod sobie wyslac na jaki sie chce nr orange plusa a nawet zagraniczny to jest jazda hehe :-D :roll:
Wtedy odpalam adres www.bramka.playmobile.pl daje wyloguj i juz jest ok. Moge od nowa sie logowac do Play24... :) Do niedawna (zglosilem to, nakrecilem filmik udowadniajac, ze maja buga a odpisali, ze jest ok... :) ) nawet taki myk nie pomagal... :)

#499032  autor: uwazny
 25 sie 2011, 08:18
play4you2 pisze:Sprawdziłam i faktycznie w zasięgu niektórych operatorów na Litwie i Łotwie nie ma możliwości wykonywania połączeń w przypadku numeru na kartę. Przykład Litwa Operator UAB Tele 2
Byłem 2 lata temu na Litwie i bez problemu mając play Fresh (numer na kartę) mogłem wykonywać połączenia będąc zalogowanym do litewskiego TELE2. Czyli w tym czasie coś zmieniło się na niekorzyść?

#499089  autor: MK_
 25 sie 2011, 13:03
Uznali mi reklamacje dotyczącą nigdy nie działających kodów USSD, dali 10 minut do wszystkich sieci w ramach rekompensaty :P

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#499095  autor: ARRON88
 25 sie 2011, 13:18
Witam,
Mam telefon w play fresh i gdy próbuję się do kogoś dodzwonić to słyszę 3 pikania. Problem ten jest notoryczny. Niekiedy by móc się dodzwonić muszę z 10 razy próbować aż w końcu usłyszę prawidłowy sygnał dzwonienia. Też tak macie?
To jest bardzo wkurzające, bo po to mam telefon by dzwonić a nie czekać i próbować aż w końcu mnie połączy.

#499097  autor: MK_
 25 sie 2011, 13:23
Mam telefon w play fresh i gdy próbuję się do kogoś dodzwonić to słyszę 3 pikania.
Zasięg 3G czy zwykły GSM, sieć Playa czy roaming Plusa?

#499098  autor: ARRON88
 25 sie 2011, 13:25
Zwykły gsm. Na SE mam play a jak przełożę do noki to mam roaming plusa.
A najlepsze w tym jest to, że jak mam nawet 3 kreski zasięgu to i tak nie mogę się dodzwonić bo mi pika i pika. Orange, Te-mobile, Plus działają bez problemu nawet mając 1 kreskę zasięgu.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 13:29 przez ARRON88, łącznie zmieniany 1 raz.

#499100  autor: MK_
 25 sie 2011, 13:29
I masz tak i na roamingu i na zasięgu macierzystym? Sony Ericssony nie wyświetlają żadnych znaków że są w roamingu, jak np literka R w Samsungach więc możesz być w Plusie a nawet o tym nie wiedzieć.

#499101  autor: ARRON88
 25 sie 2011, 13:31
Na nokii mam napisane Plus GSM PLAY i na 1 kresce działa wszystko elegancko, a gdy przełożę numer do SE to mi pika. Teoretycznie też powinno być w roamingu plusa.

#499103  autor: MK_
 25 sie 2011, 13:36
Jeżeli chcesz się przekonać dokładnie to wyślij pusty SMS na 8052 - wtedy będzie wyświetlał nazwę aktualnego operatora. SMS jest darmowy. Jeżeli na dwóch telefonach jest roaming a tylko jeden działa normalnie to chyba coś z telefonem. No i jak masz dostępny GSM Playa to on zazwyczaj lepiej działa niż roaming i należałoby go wybrać w wyborze sieci.

#499106  autor: ARRON88
 25 sie 2011, 13:43
Na SE mam roaming plusa i czasami działa dobrze a czasami źle. Nie mam dostępu do play. A na noki roaming plusa działa dobrze.

#499144  autor: Ricki1980
 25 sie 2011, 15:52
Chciałem zgłosić problem techniczny dotyczący braku zasięgu macierzystego Play na obu lokalizacjach w miejscowości Rawicz, niestety w Play24 w zgłoszeniu wyskakuje błąd i nie da się tego zrobić.

#499158  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 17:28
Mała awaria Play'a - aktualnie mogą wystąpić kłopoty z SMSami (dostarczenie wiadomości do odbiorcy może się wydłużyć) oraz niedziałającym Play24.
EDIT: sytuacja z SMSami już wróciła do normy (bynajmniej w mojej lokalizacji) - Play24 dalej nie działa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499163  autor: Quetzal
 25 sie 2011, 17:55
Karlos20 pisze:Mała awaria Play'a - aktualnie mogą wystąpić kłopoty z SMSami (dostarczenie wiadomości do odbiorcy może się wydłużyć) oraz niedziałającym Play24.
Potwierdzam.
Play 24 leży.
Smsy leżakują kilka minut, raporty doręczeń także.
Szczęście, że nie ucina dłuższych smsów.

#499164  autor: Gypsy
 25 sie 2011, 17:57
Witam. Opiszę szybko mój problem. Na stronie Play wpisałem swój nr telefonu, aby konsultant się ze mną połączył w sprawie przeniesienia nr do Play z T-Mobile. Na drugi dzień konsultant zadzwonił i podał ofertę, którą zaakceptowałem. Dziś przybył kurier, odebrałem wszystko po czym się okazało, że zamiast przeniesienia numeru dostałem nowy nr... I teraz konsultant telefoniczny poradził odesłanie wszystkiego z odstąpieniem umowy. W warunkach jest napisane, że takie odstąpienie nie przysługuje osobom prowadzącym działalność, a ja właśnie tak zarejestrowałem swój nr. Mimo to konsultant powiedział, że powinno to zostać przyjęte, bo to ma być tylko zmiana usługi. I teraz pytanie do speców - czy trzeba rzeczywiście wszystko odsyłać, a jeśli tak to pisać reklamację czy odstąpienie od umowy?Bo ja chce mieć swój nr z T-Mobile w abonamencie PLAY, nic więcej. Z góry dziękuję za wszelką pomoc...

#499167  autor: DanielR
 25 sie 2011, 18:06
Quetzal pisze:
Karlos20 pisze:Mała awaria Play'a - aktualnie mogą wystąpić kłopoty z SMSami (dostarczenie wiadomości do odbiorcy może się wydłużyć) oraz niedziałającym Play24.

Potwierdzam.
Play 24 leży.
Dołączam się do chóru. U mnie też problemy z SMS-ami w Play24. :evil:

#499168  autor: Quetzal
 25 sie 2011, 18:09
Aktualizacja:
Smsy i raporty przychodzą już w trybie natychmiastowym (przynajmniej wewnątrz Play).
Play 24 niestety nadal leży.

#499180  autor: KC-KARLOS
 25 sie 2011, 19:07
Play24 w formie krótkich kodów oraz menu *111# działają już u mnie normalnie - dalej nie działa www (wyskakuje błąd).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#499182  autor: playonline
 25 sie 2011, 19:10
Uznali mi reklamacje dotyczącą nigdy nie działających kodów USSD, dali 10 minut do wszystkich sieci w ramach rekompensaty :P
Zaszaleli... ;) Mogli chociaz na kilka okresow rozliczeniowych to rozlozyc co by ci te minuty nie przepadly... ;)
Quetzal pisze:Play 24 leży.
U mnie po kilkunastym kliknieciu na Play24 odpalilo sie... :) Przy nastepnym padlo... ;) Za cieplo chyba jest... :/
  • Strona 64 z 241
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 241
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64