Witam, robie przymiarki do podpisania kolejnej umowy z orange. Za pewien czas kończy mi się umowa, obecna - była korzystna przez pierwsze 9 miesięcy kiedy dostawałem extra 100% kwoty abonamentu. Wcześniej byłem w pre-paid teraz abo.
Zastanawiam się nad przejściem do playa z całą rodziną plus dziewczyna. Suma abonamentów tych osób przekroczy magiczny prób 300 zł więc będę mógł sobie wybrać playstation bądz tam inne szmery bajery które mi proponują – (taki dodatkowy argument dla opa przy negocjacjach)
Co mnie kusi w play ? Np. stan darmowy, nie będę musiał wykupywać durnych pakietów, umowa na 12 miesięcy z tel i bez tel - a co w niej, dostaje za 40 zł nawet 350 minut przy innym abo np. dedykowanym do BlackBerry 210 + usługe BIS za free + 30% lub 50 % zniżka na obo przy przejściu. Dla kilku osób w jednej sieci stan darmowy to bajka
W zależności która sieć zaproponuje korzystniejsze warunki mi i reszcie osób tam przeniose nr.
średnia moich rachunków to ok 140 zł - przy aktualnym abo 55 zł.
Średnia rachunku ojca .... powiem tyle że ma abo w T-mobile 80 zł.
Do tego moja dziewczyna która płaci 50 zł miesięcznie a w sumie ok 70 za dwa nr.
Reszta rodzinki też nabija ładne pieniążki do kieszeni opa więc zastanawiamy się żeby przenieść się do jednego opa i korzystać ile się da.
Teraz tak - moja dziewczyna ma dwa tel jeden abo(polkomtel) drugi pre-paid(ptk centertel) - chce z jednego zrezygnować, najrapwdopodobniej plus - w gre wchodzi przeniesienie numeru.
Umowa kończy się za miesiąc.
Zastanawiałem się nad przejęciem jej nr prepaidowego i podpisaniem umowy na siebie – dzwoniłem do orange w tej sprawie ale cóż...
Teraz moje pytanie czy Orange jest w stanie zaproponować mi lepsze warunki jako stałemu klientowi który chce podciągnąć pod siebie jeszcze jednen nr prepaidowy... ? (mowa o nr dziewczyny) A może nie tak – czy jest ktoś w stanie mi zaproponować dobre warunki dla tego nr, bądz dobre warunki dla nowego nr orange na abo?(napewno nie standardowe / możliwość podpisania umowy na firme)
Druga rzecz – jak pisałem planujemy przenieść się wszyscy do jednego opa – na ten moment play. Wszystkie nr o których mowa są u różnych opów /plus,t-mobile,orange/ - pytanie to samo co wyżej.
Jakie warunki etc.
Zamierzam pochylić się nad propozycją opa przez zerwaniem umowy. Tak jak pisałem średni moich rach to ok 140 zł. Abo 55 + 25 zł za bis + reszta.
Jaka jest szansa wyszarpnięcia np. do 40 zł dużej ilości min. minimum 250 + bis za free. _ umowa na 12 bez i z tel (mówią że się nie da a ja wiem że się da:]) 24 tylko z tel. kolejne pytanie dla konsultantów …
W gre również wchodzi podpisanie umowy na firme dla wszystkich nr..
pozdrawiam i czekam na odp
PIN : 215c5805