• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 103 z 217
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 217

#497800  autor: Lukaszek78
 19 sie 2011, 20:13
Zobaczymy czy mowila szczerze.. W kazdym razie przy dalszych negocjacjach bede sie tego trzymac..Sprobuje ugrac moze jeszcze troche wiecej minut lub moze wieksza paczke neta

#497837  autor: ywis
 19 sie 2011, 22:07
Lukaszek78 pisze:Sprobuje ugrac moze jeszcze troche wiecej minut lub moze wieksza paczke neta
Zapomnij, bo przy opcji SUK-owskiej oferty nic poza tym, co została Ci zaproponowane nie ugrasz. Także nie męcz się ;)

#497965  autor: osachorzow
 20 sie 2011, 12:46
Lukaszek78 pisze:niestandardowy upust do abonamentu na cały okres trwania umowy
to jest ciekawa wypowiedź - upust dożywotni :) bo przecież nieaneksowana umowa terminowa przekształca się w umowę na czas nieoznaczony i trwa... aż do rozwiązania (wypowiedzenia przez jedną ze stron) :) Z tego co pamiętam w propozycjach zawsze pisali o upuście na X miesięc / cykli rozliczeniowych a tu taka niespodzianka ;)

#497979  autor: gaskabalbinka
 20 sie 2011, 13:40
osachorzow pisze:
to jest ciekawa wypowiedź - upust dożywotni :) bo przecież nieaneksowana umowa terminowa przekształca się w umowę na czas nieoznaczony i trwa... aż do rozwiązania (wypowiedzenia przez jedną ze stron) :) Z tego co pamiętam w propozycjach zawsze pisali o upuście na X miesięc / cykli rozliczeniowych a tu taka niespodzianka ;)
jeżeli nie aneksujesz umowy wygasają ci warunki promocyjne

#497986  autor: st.konsultant
 20 sie 2011, 14:03
gaskabalbinka pisze:
osachorzow pisze:
Nie zawsze się tak dzieje.

#497987  autor: Lukaszek78
 20 sie 2011, 14:06
st.konsultant pisze:
gaskabalbinka pisze:
osachorzow pisze: to jest ciekawa wypowiedź - upust dożywotni :) bo przecież nieaneksowana umowa terminowa przekształca się w umowę na czas nieoznaczony i trwa... aż do rozwiązania (wypowiedzenia przez jedną ze stron) :) Z tego co pamiętam w propozycjach zawsze pisali o upuście na X miesięc / cykli rozliczeniowych a tu taka niespodzianka ;)
ja zrozumialem to w ten sposob ten niestandardowy upust czyli 85 zl z 99 jest owszem na caly okres umowy i moim wypadku jesli bedzie aneks to bedzie to 24 mce

#498019  autor: osachorzow
 20 sie 2011, 16:01
st.konsultant pisze:
gaskabalbinka pisze: jeżeli nie aneksujesz umowy wygasają ci warunki promocyjne
Na szczęście, przecież strony mogą umówić się, że za zobowiązanie na X miesięcy dostaje się ulgę na Y miesięcy ;) X i Y mogą być takie same, ale nie muszą :) Na przykład za aneks na 2 lata dostawało się w niektórych abonamentach sieć rodzinną na rok... więc czemu nie można dostać zniżki na abonament na 10 lat ;)
Lukaszek78 pisze:ja zrozumialem to w ten sposob ten niestandardowy upust czyli 85 zl z 99 jest owszem na caly okres umowy i moim wypadku jesli bedzie aneks to bedzie to 24 mce
i pewnie to chcieli przekazć tak jak to rozumiesz ale napisali co innego. Podpisując aneks deklarujesz że umowa będzie trwała przynajmniej przez 24 miesiące od jakiejś daty... po tym terminie umowa trwa przecież nadal... przez 1 dzień albo 100 lat - dopóki strony nie rozwiążą umowy ;) a wyżej obiecali Ci warunki do końca umowy, nie zaś końca ankesu który chcesz podpisać :)

#498465  autor: Lukaszek78
 22 sie 2011, 21:31
Witam, ja mam pytanie do starszego konsultanta bo on chyba bedzie najlepiej obeznany.. Chodzi mi o oferte "Zawsze w kontakcie na raty". Bedac w Szczecinie wszedlem do salonu spytac o oferte to nie byli w stanie udzielic mi jakiejs sensownej odp, tylko informacje ze nie dotyczy to ew zakupu telefonu na raty.. Z kolei z pisma, ktore dostalem z IBOA wynika zupelnie cos innego. Wiec jak to w koncu jest?

#498614  autor: jihn
 23 sie 2011, 12:31
Cześć

mam pytanko.

Czy tylko mi zniknęła oferta przedłużenia ze strony IBOA? Miałem ją... do końca został mi nie cały miesiąc i oferta przedłużenia z konta IBOA zniknęła. Why?. Pzdr.

#498621  autor: tribal07
 23 sie 2011, 13:06
Mi też zniknęła, na wszystkich 3 kontach, mam wrażenie że zmienili system i to chyba z tym jest związane

#498812  autor: tege
 24 sie 2011, 10:29
Czy we wrześniu T-mobile zamierza wprowadzić jakieś promocje? Do tej pory były w ten sposób obchodzone "urodziny" Ery ale może po rebrandingu coś się zmieniło. Pytam się ponieważ umowa dobiega końca i nie wiem, czy nie czekać z negocjacjami do września.

#498817  autor: UndiscloseD
 24 sie 2011, 10:49
tege pisze:Czy we wrześniu T-mobile zamierza wprowadzić jakieś promocje? Do tej pory były w ten sposób obchodzone "urodziny" Ery ale może po rebrandingu coś się zmieniło. Pytam się ponieważ umowa dobiega końca i nie wiem, czy nie czekać z negocjacjami do września.
Nie myślę, żeby wprowadzali nowe oferty czy tam promocje we wrześniu. Sam napisałeś, że takowe były z okazji urodzin Ery. Teraz nie ma już Ery i jeżeli mają być jakieś promocje to zakładam, że najwcześniej to będą jakieś na Boże Narodzenie/ Nowy Rok.
Promocje urodzinowe będą w czerwcu w raz z urodzinami marki T-Mobile.

#498889  autor: arasel
 24 sie 2011, 15:13
tege pisze:Czy we wrześniu T-mobile zamierza wprowadzić jakieś promocje? Do tej pory były w ten sposób obchodzone "urodziny" Ery ale może po rebrandingu coś się zmieniło. Pytam się ponieważ umowa dobiega końca i nie wiem, czy nie czekać z negocjacjami do września.
Nic nie będzie. Jakiś czas temu na fanpage ktoś o to zapytał i odpowiedź brzmiała mniej więcej tak: "Nie będziemy obchodzić urodzin we Wrześniu, bo to Era miała wtedy urodziny a już nie ma Ery. Nasze urodziny będą w czerwcu, ale we wrześniu na pewno będzie jakaś promocja"

#498898  autor: thonka
 24 sie 2011, 15:28
arasel, promocja "urodzinowa" (jak zwal tak zwal) byla zawsze przedluzana do swiat wiec mozna byc bardziej niz pewnym, ze to co bedzie na wrzesien/pazdziernik bedzie z mniejszymi lub wiekszymi zmianami w grudniu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#498909  autor: st.konsultant
 24 sie 2011, 16:16
Lukaszek78 pisze:Witam, ja mam pytanie do starszego konsultanta bo on chyba bedzie najlepiej obeznany.. Chodzi mi o oferte "Zawsze w kontakcie na raty". Bedac w Szczecinie wszedlem do salonu spytac o oferte to nie byli w stanie udzielic mi jakiejs sensownej odp, tylko informacje ze nie dotyczy to ew zakupu telefonu na raty.. Z kolei z pisma, ktore dostalem z IBOA wynika zupelnie cos innego. Wiec jak to w koncu jest?

Wygląda to tak:

Np taryfa Rodzina 40. Teraz opłata to 49 zł brutto. I np Nokia C201 za 1 zł. Przy opcji "Zawsze na raty" przy tej samej taryfie płacisz przez pierwszy rok abonament 19 zł i....30 zł raty za telefon (za który i tak w momencie zakupy płacisz 1 zł, tzw pierwsza rata). Czyli jednym słowem opłata miesięczna jest taka sama. Same warunki taryfy też. Czemu to ma służyć? Szczerze nie wiem :?

#498925  autor: arasel
 24 sie 2011, 18:48
thonka pisze:arasel, promocja "urodzinowa" (jak zwal tak zwal) byla zawsze przedluzana do swiat wiec mozna byc bardziej niz pewnym, ze to co bedzie na wrzesien/pazdziernik bedzie z mniejszymi lub wiekszymi zmianami w grudniu.
Być może, ale ja przecież nie mówiłem nic nt. kwestii ewentualnego przedłużenia trwania promocji wrześniowej do świąt czy do kiedykolwiek, tylko odniosłem się do pytania o ofertę "urodzinową". Tak jak co roku we wrześniu promocja była "urodzinowa" tak w tym roku jej już nie będzie w związku ze zmianą marki Era na T. "Urodzinowa" promocja będzie, owszem, ale w czerwcu, a nie jak dotychczas. I jest to mniej lub bardziej oficjalne stanowisko T-Mobile. :)

#498967  autor: UndiscloseD
 24 sie 2011, 21:35
arasel pisze:Być może, ale ja przecież nie mówiłem nic nt. kwestii ewentualnego przedłużenia trwania promocji wrześniowej do świąt czy do kiedykolwiek, tylko odniosłem się do pytania o ofertę "urodzinową". Tak jak co roku we wrześniu promocja była "urodzinowa" tak w tym roku jej już nie będzie w związku ze zmianą marki Era na T. "Urodzinowa" promocja będzie, owszem, ale w czerwcu, a nie jak dotychczas. I jest to mniej lub bardziej oficjalne stanowisko T-Mobile. :)
Ale to było to przewidzenia i jest dość logiczne. Skoro marka era zniknęła z rynku to jakim cudem mieliby świętować urodziny marki era? Moim zdaniem najwcześniej jakaś "nowa" oferta będzie tak jak pisałem wcześniej w okresie świąt i Nowego Roku. Chociaż wg mnie to skończy się na tym, że obniżą ceny kilku telefonów i tyle(ale i tak dobrze). Tak jest, tzn było od kilku lat. Zobaczymy czy T tego nie zmieni. Ja pamiętam jak w 2009 roku mój tata podpisywał umowę 20 grudnia to dostał SE C702 za 1zł. Potem za jakieś 2 miesiące ten telefon kosztował w tym samym abo, na ten sam okres obowiązywania umowy 99zł.
Ale jak dadzą nawet te telefony w niższych cenach to będzie to jakoś obowiązywać do połowy albo końca stycznia, prawda? Pasowałoby mi to bo mi się akurat umowa będzie wtedy kończyła. A nóż jakiś fajny telefon się trafi :D

#499028  autor: thonka
 25 sie 2011, 01:37
UndiscloseD, toz przeciez pisalem wyzej jak wygladaly promocje w ostatnich latach... to ze nazywala sie ona "urodzinowa" nie mialo nic do rzeczy... ot byla sobie promocja wrzesniowo-pazdziernikowa, ktora ciagnela sie az do grudnia/stycznia i tka naprawde roznila sie ona nieznacznie (ot dodatkowy lub inny niz obecnie pakiet jako gratis czy wybrane modele w nizszej cenie). zmienialy sie tylko telefony, ale nigdy nie byly to jakies wysoko cenione modele.

jezeli ktos liczy na to, ze w grudniu dostanie niewiadomo jaka oferte to sie przeliczy, bo to okres najwiekszysz zniw.
pamietajcie tez, ze pazdziernik to ostatni miesiac znizek z punktow. telefony moga sie pozniej wydac w promocji tansze, ale umowmy sie - 50zl na kazdym modelu nie zrekompensuje nikomu dajmy na to 150zl znizki z punktow, a nieswiadomych wylaczenia programu nadaj jest sporo...

kto moze niech probuje przedluzac pod koniec wrzesnia... z poprzednich lat nie wynika, by na swieta miala byc rewolucja, a ta firma wciaz jest taka sama. zmienila sie tylko nazwa handlowa.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#499048  autor: Lukaszek78
 25 sie 2011, 09:49
Thonka a czy czasem nie jest tak ze punkty mozna wykorzystac do konca listopada? Mnie samemu umowa konczy sie w styczniu ale ze wzgledu na punkty sam bede przedluzac pod koniec wrzesnia lub w pazdzierniku
  • Strona 103 z 217
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 217
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103