• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 18 z 32
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 32

#498521  autor: lookass
 23 sie 2011, 00:27
Po tym wszystkim co tu piszecie, zastanawiam się czy w ogóle jest sens odbierać ten "telefon" :|

#498524  autor: MK_
 23 sie 2011, 00:30
Po tym wszystkim co tu piszecie, zastanawiam się czy w ogóle jest sens odbierać ten "telefon"
Jeżeli nie korzystałeś nigdy z Androida i chcesz mniej więcej obczaić istotę systemu to odbieraj. W innym wypadku olej to bo nie warto.

Lubię to! 50zł na 5 miesięcy - 113min&200MB na miesiąc

#498529  autor: lookass
 23 sie 2011, 00:47
MK_ pisze: Jeżeli nie korzystałeś nigdy z Androida i chcesz mniej więcej obczaić istotę systemu to odbieraj. W innym wypadku olej to bo nie warto.
Korzystałem - średnio przypadł mi do gustu. Więc zrobię tak jak piszesz i "oleje to"
a miało być tak pięknie :roll:

#498531  autor: michalus
 23 sie 2011, 01:04
MK_ pisze:I w sumie jeszcze jedno... Jak można być takimi niedorozwojami żeby w takim telefonie nie zaimplementować trybu tylko UMTS? Na całym Śląsku P4 ma najporządniejszy UMTS ze wszystkich operatorów i ja naprawdę nie czuje potrzeby korzystania z GSMu. Totalny bezsens i szczyt idiotyzmu. :x
Przeciez mozna swobodnie przelaczac sie miedzy 2G a 3G w tym telefonie.Co prawda jest to troche inaczej rozwiazane jesli chodzi o wybor ale mozliwe.Telefon moze pracowac w standardzie GPRS,EDGE,UMTS(WCDMA),HSDPA

#498532  autor: MK_
 23 sie 2011, 01:13
Co prawda jest to troche inaczej rozwiazane jesli chodzi o wybor ale mozliwe.
Więc zdradź mi jak. W opcjach mam wymuszenie tylko 2G, a na necie znalazłem jakiś sposób z kodem ale on za nic nie działa.

#498534  autor: michalus
 23 sie 2011, 01:26
Jest tylko tryb 2G 2G/3G a nie ma samego 3G.Mozna to wymusić kodem *#*#4636#*#* potem wejsc w informacje o telefonie i zmienic na WCDMA only.Sprawdzone dziala bo telefon w sieciach wyswietla tylko operatorow 3g

#498537  autor: MK_
 23 sie 2011, 01:45
Ale u mnie to nic nie daje. Wpisuje kod i pisze uruchomiono USSD a potem błąd.

Edit. Ok, działa. Przy okazji okazało się, że telefon ma taką sobie czułość na UMTS. Gdzie K660i ma dwie-trzy kreski on ma ledwie jedną albo w ogóle się rozłącza.

#498543  autor: zielony71
 23 sie 2011, 04:20
Na codzien uzywam LG swift, ktory jest chyba najtanszym telefonem z androidem (na allegro nowki od 300 zl). Kilka slow porownania dla tych, ktorzy zastanawiaja sie czy warto kupic ideosa.
Obudowa moze sie podobac ale wyraznie widac na niej slady palcow co psuje caly efekt. Brak sprzetowego przycisku aparatu, ktory jest w LG.
Gniazdo ladowania nie posiada zaslepki co budzi obawy co do jego trwalosci.
Generalnie punkt dla LG.
Telefon dziala jeszcze wolniej od swifta, dlugo uruchamia sie, klawiatura nie nadaza za piszacym, czeste "zawahania". Kolejny punkt dla swifta.
Ekran dziala zauwazalnie lepiej niz w swifcie poza jednym wyjatkiem. Klawiatura qwerty w pionie jest praktycznie bezuzyteczna a i w poziomie mam problem z trafieniem w klawisz. To moze byc kwestia przyzwyczajenia. Dlatego dla mnie remis.
Mysz optyczna, ktorej brak w LG, mnie rozczarowala. Nie znalazlem funkcji jej kalibracji i jak dla mnie jest zbyt czula. Przy przewijaniu ekranu dziala odwrotnie niz ekran. Czyli tam gdzie ekran gladzimy w gore, mysz gladzimy w dol co na poczatku jest przyczyna pomylek. W sumie bardziej przeszkadza niz pomaga.
wifi nieco bardziej czule niz w lg, znalazko mi wiecej sieci w tym samym miejscu. Czulosci gsm jeszcze nie mialem okazji sprawdzic bo w domu i okolicy mam pelny zasieg. Punkt dla ideosa.
Czas pracy na baterii porownywalny, choc mam wrazenie, ze dluzej sie laduje. Remis.
Natomiast punkt dla ideosa za sposob udostepniania internetu i spot wifi bezposrednio z menu telefonu bez potrzeby uzywania aplikacji zewnetrznych.
W sumie przy podobnej cenie ja wybralbym jednak swifta. Chyba, ze ktos znajdzie sposob na kalibracje tej lechtaczki;-)
go dla mnie remis.
Mysz optyczna, ktorej brak w LG, mnie rozczarowala. Nie znalazlem funkcji jej kalibracji i jak dla mnie jest zbyt czula. Przy przewijaniu ekranu dziala odwrotnie niz ekran. Czyli tam gdzie ekran gladzimy w gore, mysz gladzimy w dol co na poczatku jest przyczyna pomylek. W sumie bardziej przeszkadza niz pomaga.
wifi nieco bardziej czule niz w lg, znalazko mi wiecej sieci w tym samym miejscu. Czulosci gsm jeszcze nie mialem okazji sprawdzic bo w domu i okolicy mam pelny zasieg. Punkt dla ideosa.
Czas pracy na baterii porownywalny, choc mam wrazenie, ze dluzej sie laduje. Remis.
Natomiast punkt dla ideosa za sposob udostepniania internetu i spot wifi bezposrednio z menu telefonu bez potrzeby uzywania aplikacji zewnetrznych.
W sumie przy podobnej cenie ja wybralbym jednak swifta. Chyba, ze ktos znajdzie sposob na kalibracje tej lechtaczki;-)

#498600  autor: armator11
 23 sie 2011, 11:54
Niestety pisanie smsow na tym telefonie to udreka. Wogole caly ten android troche jak taka zabawka.

#498601  autor: rogmaniek
 23 sie 2011, 11:58
michalus pisze:Mozna to wymusić kodem *#*#4636#*#*
Bardzo Ci dziękuję za ten kod. To się jeszcze trochę pobawię tym telem.
MK_ pisze:ma taką sobie czułość na UMTS
Napisałbym, że bardzo słabą. Antena oczywiście na dole. Bo odwracając tel, zasięg wzrasta. Żałosne dla mnie. Czy już nie można teraz zrobić telefonu z dobrą czułością radiową na zasięg :smt009

[ Dodano: 2011-08-23, 12:01 ]
zielony71 pisze:a i w poziomie mam problem z trafieniem w klawisz. To moze byc kwestia przyzwyczajenia.
Jeszcze jedna obserwacja. Pisaliśmy o wolnym reagowaniu. Ale odwracając telefon z pionu do poziomu, czasami nawet musi minąć kilka sekund, aż telefon odwróci ekran. Najlepsze jest to, że jak się telem potrząśnie, to szybciej odwraca ekran :smt042

[ Dodano: 2011-08-23, 12:04 ]
zielony71 pisze: Czulosci gsm jeszcze nie mialem okazji sprawdzic bo w domu i okolicy mam pelny zasieg.
Pytanie, czy jest telefon z Androidem, który ma naprawdę dobrą czułość radiową na zasięg UMTS 2100 MHz, a także GSM? Choćby trochę porównywalną do e 51.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#498608  autor: pakierhakierxd
 23 sie 2011, 12:19
Są takie ja mam motorolę defy z androidem która ma podobno antenę na dole :),zasięg umts w moim poprzednim telefonie był na 1,2 kreski a teraz mam 3,4
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 13:11 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam :)

#498609  autor: rogmaniek
 23 sie 2011, 12:21
pakierhakierxd pisze:Są takie ja mam motorolę defy z androidem która ma podobno antenę na dolę
Ech, musiałbym jednak sam porównać. A są miejsca w POZnaniu*, gdzie mogę testować czułość radiową na zasięg danych modeli :smt047

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#498649  autor: kwistas
 23 sie 2011, 15:23
O zasięgu podobnym do e51 można tylko pomarzyć, e51 ma antenę na górze telefonu, ten Android tak jak wszystkie mają antenę na dole, w tej kwestii żaden telefon 3G z GPSem nie podskoczy e51.

#498654  autor: armator11
 23 sie 2011, 15:45
wg mojej wiedzy e51 ma antene na dole ale moge sie mylic

#498657  autor: KamaZ
 23 sie 2011, 15:56
armator11 pisze:wg mojej wiedzy e51 ma antene na dole ale moge sie mylic
E52 ma na dole a E51 na górze.

#498658  autor: Spamer ;)
 23 sie 2011, 15:58
Oddałem go dzisiaj, po 24 godzinach, konsultantki się zdziwiły. Mówię im co będę trzymał, inni pewnie czekają w kolejce, mówią że wyślą go do Centrali (nie wiem po co) i mówię im dalej telefon długo się włącza, trudno pisać szybkie SMSy, GPS szuka lokalizacji i nie może znaleźć, aparat i video nędznej jakości, jak odtwarza widać kwadraciki. Zasięg łapie jak na lekarstwo. Podziękowałem, cztery razy się podpisałem i do widzenia. Ważne że 1 GB transferu danych zyskałem, wartego 25 zł. :smt005

#498673  autor: KC-KARLOS
 23 sie 2011, 17:47
Spamer ;) pisze:Oddałem go dzisiaj, po 24 godzinach, konsultantki się zdziwiły. Mówię im co będę trzymał, inni pewnie czekają w kolejce, mówią że wyślą go do Centrali (nie wiem po co) i mówię im dalej telefon długo się włącza, trudno pisać szybkie SMSy, GPS szuka lokalizacji i nie może znaleźć, aparat i video nędznej jakości, jak odtwarza widać kwadraciki. Zasięg łapie jak na lekarstwo. Podziękowałem, cztery razy się podpisałem i do widzenia. Ważne że 1 GB transferu danych zyskałem, wartego 25 zł.
To szybko smartfona oddałeś. Ja się nim za tydzień będę "bawił", ale będąc u kolegi miałem okazję przetestować go na "chwilkę" - z tym wolnym działaniem to jakaś tam prawda jest, ale ja tego jakoś specjalnie nie odczułem, SMSy i ich pisanie - ujdzie, WiFi łapie nieźle :) Denerwuje mnie w nim brak Cell Info. Ale ogólnie to swoje wrażenia po teście opiszę już wkrótce.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#498692  autor: kacu123
 23 sie 2011, 19:50
Witam.
żeby zdobywać punkty to trzeba mieć włączony internet z play czy mogę na wi-fi??
Pozdrawiam

#498693  autor: michalus
 23 sie 2011, 20:04
Internet z Play i to z tej karty,którą dostałeś.

#498758  autor: axe
 23 sie 2011, 23:16
Witam kioledzy i koleżanki forumowicze.
Mam pytanie znalazł ktoś w Play Box Blog rzecznika u mnie nic takiego nie pokazuje?? i nie zalicza zadania
Oraz jak wgrac MP3 wgrałem z innego fona MP3 ale mi nie zaliczył zadania.
Oraz w Android Market gdzie jest aplikacja Do Mobile nie moge teg0 poszukać.

Mam 560 miejsce w rankingu.... czy ktoś zaliczył te zadania i co dalej pokazuje do zadań??
  • Strona 18 z 32
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 32
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18